Boek: Een weekend aan zee – Elin Hilderbrand

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Laurel, Belinda en Scarlett hebben twee dingen gemeen: hun liefde voor Deacon Thorpe, de man met wie ze alle drie getrouwd zijn geweest – en hun haat voor elkaar. De drie hadden ook niet verschillender kunnen zijn: Laurel is Deacons eerste liefde en een schoonheid met een warm hart; Belinda is een Hollywood-diva van het zuiverste water en Scarlett is een zuidelijke schone uit een miljonairsfamilie. De fragiele vrede die deze vrouwen jaren geleden hebben -gesloten kan alleen standhouden als ze niet bij elkaar in de buurt komen.

Maar dan overlijdt Deacon plotseling en zijn laatste wens is dat zijn verschillende gezinnen op Nantucket bijeenkomen om afscheid te nemen. Een weekend lang zijn de beschuldigingen, leugens, drama’s en tranen niet van de lucht. Kunnen de drie vrouwen hun meningsverschillen lang genoeg opzijzetten om het glas te heffen op Deacon en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan?

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt.

Samenvatting:
Deacon is overleden en Buck mag iedereen gaan inlichten. Deacon’s drie vrouwen en zijn kinderen. Er blijkt een erfenis te zijn, maar eigenlijk bestaat deze alleen maar uit schulden en Buck is de gelukkige dat hij mag gaan vertellen aan iedereen dat ze het huis op Nantucket kwijt gaan raken. Hoe moet hij dat in vredesnaam gaan doen terwijl de drie vrouwen elkaar eigenlijk niet kunnen luchten of zien? Buck staat een zware taak te wachten. Maar ook de vrouwen zullen het zwaar krijgen met dit nieuws om nog maar te zwijgen over de kinderen die hun favoriete vakantieplek met hun vader zien verdwijnen.

Hoe kon Deacon dit doen? Nog voordat iedereen op het eiland gearriveerd is zijn de eerste beschuldigen en leugens al geuit. Dat was nooit wat Deacon gewild zou hebben, maar de haat tussen de drie vrouwen zit diep. Er is zoveel gebeurd en eigenlijk kent niemand echt de waarheid. Kunnen ze het allemaal uitpraten en daarna loslaten? Zeker als ze eigenlijk niet bij elkaar willen zijn. Iedereen heeft er een zooitje van gemaakt en het is tijd om dat op te ruimen, maar dat gaat alleen lukken als iedereen elkaar in vertrouwen neemt en eerlijk is over wat er nou echt gebeurd is.

Liefde, verdriet en boosheid het ligt in een weekend zo ontzettend dicht bij elkaar. Iedereen wil dat er van Deacon gehouden wordt, maar iedereen vindt ook dat zij de meeste rechten hebben. Kunnen ze hun meningsverschillen bijleggen ten behoeve van Deacon en de kinderen of barst op het eiland de bom en vertrekt iedereen met lege handen? Is dat überhaupt mogelijk als ze allemaal van Deacon houden? Daar zullen de vrouwen in de loop van het weekend achter moeten zien te komen. Het is maar te hopen dat Buck al het nieuws kan vertellen tussen alle verwijten door.

Mijn mening:
Soms kon ik Deacon wel uit het boek trekken, ondanks dat hij ”dood” was. Ik had hem graag willen vertellen wat hij allemaal verloren was, al geloof ik dat hij zich daar zelf ook wel bewust van was. Hij leefde er alleen niet helemaal naar, waarschijnlijk te moeilijk. Het was heel raar om stukken uit het ”verleden” te lezen. Het ene moment ging het over het weekend aan zee en volgende moment las je over het leven van Deacon met een van zijn vrouwen en/of kinderen. De les dat de waarheid wel achterhaald wordt vind ik wel heel mooi, de vrouwen wisten aan het einde wel wat ze aan elkaar hadden.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter