Boek: Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen. Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt.

Samenvatting: 
Brett is er kapot van, haar geliefde moeder is er niet meer. Ze moet door, want ze heeft een bedrijf te leiden, tenminste dat denkt ze. Als ze bij de advocaat van haar moeder zitten komt er een grote verrassing, Brett erft het bedrijf van haar moeder helemaal niet. Haar schoonzus erft het bedrijf. Brett krijgt een nog grotere schok te verwerken, ze krijgt van een haar moeder de opdracht om de lijst die ze als tiener maakte alsnog af te maken. Doet ze dat dan ontvangt ze alsnog haar erfdeel, echter moet het wel binnen een jaar gebeuren. Anders kan ze fluiten naar haar deel van de erfenis.

Sommige opdrachten zijn niet zo moeilijk, deze heeft ze ondertussen al voltooid. Elke keer als ze een opdracht voltooid heeft krijgt ze van de advocaat een brief van haar moeder. Haar moeder heeft echter wel een mening over wanneer een opdracht voltooid is en wanneer niet. Brett moet dus alsnog aan de slag met sommige doelen. Ze kan alleen niet begrijpen dat haar moeder verwacht dat ze de dromen die ze als tiener had alsnog voltooid. Ze waren niet voor niets van een tiener. Maar Brett heeft geen keuze, ze zal dit moeten doen of ze moet haar deel van de erfenis laten schieten.

Tegen de tijd dat ze bijna een jaar verder zijn heeft Brett een hele boel doelen bepaald van het lijstje. Ze heeft geprobeerd te doen wat haar moeder van haar verlangde. Maar is het wel realistisch  geweest? Brett heeft een hoop over zichzelf en andere in haar naaste omgeving geleerd. Ze heeft haar leven omgegooid en is achter de waarheid gekomen. Het heeft haar leven verrijkt en veranderd. Aan het einde van het jaar is Brett haar moeder toch wel dankbaar dat ze deze beslissing voor haar genomen heeft. Brett had het zelf niet gedurfd en het heeft haar een hele boel opgeleverd.

Mijn mening: 
Het is een heel mooi boek, ik voelde de emotie van Brett. De boosheid, het verdriet het was te voelen. De boodschap was ook heel mooi, ga je dromen achterna je bent er nooit te oud voor. Ik ben voor mezelf ook van plan om een lijst te maken met wat ik graag wil doen voor mijn dertigste, lukt het dan is het super, lukt het niet dan is dat helemaal geen probleem. Bij mij zit er geen erfenis aan vast. Ik houd echt van de boeken van Spielman, zo puur en ook realistisch geschreven en het heeft ook echt een boodschap. Het leert je iets over andere mensen die op een andere manier leven dan ik leef.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter