Boek: De wintertuin – Kristin Hannah

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

De zussen Meredith en Nina zijn erg verschillend van aard. Wanneer hun vader ziek wordt beseffen ze dat ze hun krachten moeten bundelen. Hun moeder Anya is niet in staat troost te bieden. Op zijn sterfbed vraagt hun vader Meredith en Nina nog één keer te luisteren naar het Russische sprookje dat Anya altijd vertelde. Zo komt tenslotte haar tragische verleden aan het licht in het door oorlog verscheurde Leningrad.

Samenvatting:
Meredith runt het bedrijf van haar vader en woont op een steenworp afstand van haar ouders, terwijl Nina haar zus, in het buitenland zit voor haar werk. Als hun vader ziek wordt moet Nina zo snel mogelijk terug naar huis komen, het is namelijk duidelijk dat hun vader binnenkort komt te overlijden. Zowel Meredith als Nina doen een belofte aan hun vader, die niet wil dat het gezin uit elkaar valt omdat ze geen goede band met hun moeder en elkaar hebben. Meredith moet goed voor hun moeder zorgen en Nina moet er voor zorgen dat hun moeder nog een keer het sprookje vertelt, maar dan nu het hele verhaal.

Meredith probeert zo goed mogelijk haar belofte te vervullen. Maar het valt haar zwaar zeker omdat haar zus, die nog thuis is, niet echt meehelpt. Nina heeft andere plannen, ze wil dat haar moeder het sprookje vertelt en dat zorgt voor spanningen tussen de zussen want Meredith wil niet meer met het sprookje geconfronteerd worden. Daarnaast lijkt hun moeder niet van plan om het sprookje te vertellen. Nina beseft dat het een onbegonnen zaak is en gaat weer aan het werk, waardoor de zorg van hun moeder helemaal op Meredith schouders komt te liggen. Iets wat haar toch al slechte huwelijk niet ten goede komt.

Als Nina op een gegeven moment thuiskomt komt ze er achter dat er van alles veranderd is. Meredith bleek de zorg niet meer aan te kunnen en heeft een beslissing genomen waar Nina het niet mee eens is. Nina wil nog steeds dat haar moeder het sprookje verteld en Meredith die ontzettend boos is op Nina wil dat er een goede plek is voor haar moeder. Gaat het Nina lukken om haar moeder het sprookje te laten vertellen en dan het hele verhaal of blijft haar moeder weigeren? Herstelt de band tussen Meredith en Nina en tussen moeder en dochters of was dit een onmogelijke wens van hun vader?

Mijn mening:
Het was een heftig boek om te lezen op sommige momenten. Ik had het best wel eens dat het een kant op ging die ik niet had zien aankomen. Toch was het een heel goed boek, het was soms even lastig om te weten wie wie was maar toen ik het eenmaal begreep was het veel beter te volgen. Het geeft weer dat op latere leeftijd mensen nog nader tot elkaar kunnen komen, zeker als ze allemaal bereid zijn om er in te investeren. De geschiedenis kennen van je ouders of grootouders zorgt ervoor dat je je eigen geschiedenis beter kent waardoor je jezelf beter begrijpt. Helaas is dat niet altijd zo makkelijk uit te zoeken.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter