Bioscoop: Alice through the looking glass

geplaatst in: Recensies | 0

Net als haar vader trotseerde Alice Kingsleigh de zeeën en oceanen om daarna weer terug te keren naar Engeland met haar bevindingen. Eenmaal terug in Londen volgt ze een vlinder door een magische spiegel die leidt naar een bijzondere wereld van Underland. Daar wordt ze herenigd met haar oude vrienden het Witte Konijn, Absolem, de Cheshire Cat en Mad Hatter. De Mad Hatter is echter steeds een schim van zichzelf: hij heeft zijn fantasie en dwaasheid verloren. De White Queen vertrouwt daarom Alice toe op een missie om terug te gaan in het verleden om de Mad Hatter in een race tegen de Tijd te redden voordat alles te laat is.

Samenvatting:
Alice is net terug van zee en krijgt te horen dat haar ex het bedrijf van haar vader heeft overgenomen. Hij wil het schip van haar vader kopen in ruil voor het familiehuis. Alice kan geen beslissing nemen over wat ze moet doen rent weg. Dan komt ze haar oude vriend Absolem tegen en hij neemt haar mee naar een spiegel waarin hij verdwijnt. Ze komt in Underland terecht en ziet haar oude vrienden weer, maar Mad Hatter is een schim van zichzelf hij mist zijn familie. De White Queen vraagt Alice om naar Tijd te gaan en hem te vragen of hij de familie van Mad Hatter wil redden in het verleden.

Tijd zegt dat het verleden niet te veranderen is, Alice weigert dit te geloven en steelt de Chronosphere (hiermee kan ze door de tijd reizen in het verleden). Ze besluit om te voorkomen dat Mad Hatter’s familie omkomt. Maar onderweg komt ze allerlei problemen tegen, ze komt er achter dat ze eerst het ene probleem ongedaan moet maken voordat ze het probleem van Mad Hatter kan oplossen. Onder tussen zit de Red Queen en Tijd achter haar aan omdat ze de Chronosphere heeft gestolen. Red Queen wil hem zelf hebben zodat ze een gebeurtenis kan voorkomen, maar ze denkt niet aan de gevaren.

Ondertussen in Alice er achter dat Red Queen iets te maken heeft met de verdwijning van Mad Hatter’s familie. Samen met andere uit Underland gaat ze naar het kasteel van Red Queen. Daar weet Red Queen de Chronosphere te stelen van Alice en neemt haar zus White Queen mee naar het verleden om een gebeurtenis recht te zetten. Tegen de tijd dat Tijd en Alice daar aankomen hebben de jongere versie van Red Queen en de oudere versie elkaar gezien en begint alles te bevriezen. Is Alice in staat om de schade die Red Queen aan gebracht heeft ongedaan te maken? Kan ze in de echte wereld haar moeder er van overtuigen dat het maar een huis is of verliest ze haar schip voor goed?

Mijn mening:
Ik vond het een hele vreemde film en soms vond ik hem zelfs een beetje eng. Waarschijnlijk kwam dat omdat ik niet zo heel veel van het verhaal begreep. Ik heb thuis het verhaal terug zitten lezen en snapte toen pas waar de film echt over ging. Maar ik moet zeggen dat ze de echte wereld heel mooi over hebben laten gaan in de fantasie wereld van Alice. Ze hebben echt werk gemaakt van het verhaal en het verfilmen ervan. Sommige stukken waren een beetje onrealistisch maar waarschijnlijk hoort dat gewoon bij de verhaallijn. De manier waarop ze hem verfilmt hebben daarin tegen is weer heel mooi.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter