Update pijn september 2011

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

Twee maanden geleden gaf ik aan in een blogbericht dat ik eigenlijk 24 uur per dag pijn heb. Het leek mij daarom wel goed om met regelmaat een update over mijn pijnen te geven. Ik weet niet hoe vaak ik deze update ga schrijven, want ik moet wel iets te vertellen hebben vind ik. Maar ik denk dat het best wel interessant kan zijn om een kijkje te krijgen in het leven met pijn. Want hoe is het nou om 24 uur per dag pijn te hebben? Naast kwalitatief uitermate teleurstellend? Dat wil ik in deze reeks laten zien.

Bron: www.weheartit.com

Door de grond
Ik heb echt de hele dag door pijn. Gelukkig is het wel zo dat als ik naar bed ga ik en eenmaal lig de pijn een stuk afneemt. Ik kan daardoor goed slapen en word niet vaak wakker van de pijn die ik heb. Maar overdag zijn er momenten dat ik wel door de grond kan zakken van de pijn. Dan doet alles zoveel zeer dat ik niet weet hoe ik moet zitten, liggen of lopen. Dat zijn echt de zwaarste momenten. Deze heb ik gelukkig niet heel vaak op een dag en er zijn zelfs nog dagen dat deze pijn niet eens voorkomt.

Zware spierpijn
Meestal blijft het bij mij bij een zeurend gevoel in mijn handen, voeten, rug, schouders en nek. Het lijkt wel of deze spieren willen aangeven dat ze er geen zin in hebben. Dat ze willen rusten, dat ze vinden dat ze de taak die ze hebben niet aankunnen. Dat gevoel heb ik eigenlijk de hele dag door. Meestal blijft het bij een vervelend gevoel maar er zijn steeds vaker uitschieters naar dat van een zware spierpijn. Dan lijkt het net alsof ik een marathon heb gelopen zonder me voorbereid te hebben op die aanslag.

Op een gegeven moment
Op dit moment kan ik deze zware spierpijn nog aan, omdat die er nog maar zo kort is op een dag, maar ik ben bang voor de dag dat deze zware spierpijn de hele dag door er is. Dat mijn lichaam mij niet meer de rust geeft tijdens deze zware spierpijn door zoals die nu doet. Het begon immers eerst met een zeurend gevoel dat maar af en toe op kwam zetten en is dat zeurende gevoel er al de hele dag. Dus ik denk dat het niet zo gek is dat ik me afvraag of die spierpijn er op een gegeven moment ook de hele dag is.

Realistisch
Maar ik weet ook dat ik daar niet teveel mee bezig moet zijn. Want zodra die dag er is heb ik genoeg tijd om daar mee bezig te zijn. Want vanaf die dag moet ik mijn leven misschien nog wel verder aanpassen. Nu moet ik alleen eerder naar bed en soms even een dag rust nemen. Maar als die spierpijn er de hele dag is weet ik niet of dat nog wel genoeg is. Ik hoop dat ik pas over een hele tijd het antwoord weet en liever kom ik het helemaal niet te weten, maar of dat wel zo realistisch is van mij weet ik niet!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter