Update pijn maart 2013

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik een update geschreven heb over mijn pijnen. Het gaat langzaamaan weer lente worden en dat betekend dat het ook langzaamaan wat beter met mijn pijnen zou moeten gaan. Helaas merk ik daar op dit moment nog niet heel veel van. Maar het is ook nog niet echt lekker weer geweest. Meestal merk ik het pas zodra het echt boven de twintig graden is, dat zal nog wel heel even duren. Ook al mag dat van mij liever vandaag dan morgen gebeuren. Lekker warm.


Bron: www.weheartit.com

Skiën
Ik ben in februari voor het eerst sinds jaren wezen skiën. De koud deed mij toch een hoop meer dan dat ik had verwacht. Ik had een hoop pijn en heb dan ook met regelmaat een pijnstiller geslikt. Nou moet ik ook zeggen dat ik veel langere dagen maakte dan thuis. Ik sliep weinig en dat was te merken. Het ging dan ook de laatste dag mis, mijn rechterarm zat ergens ter hoogte van mijn schouder. Ik heb daar nog best wel wat last van gehad. Maar het was het allemaal waard. Ik wil wel terug.

Rust
De weken na de reis heb ik dan ook nog best wel wat last gehad. Ik had niet echt de tijd om uit te rusten. Want ik zat dinsdags alweer op mijn stage. Tot aan de voorjaarsvakantie was het voor mij bikkelen. Ik was doodmoe en was elke dag blij als ik thuis was. Ik kon op het laatst niet meer. Ik had eigenlijk in de voorjaarsvakantie twee dagen stage moeten lopen, maar het was niet te doen. Ik was te moe en besloot om mijn rust te pakken en die twee dagen loop ik wel in de meivakantie. Eerst even uitrusten.

Linkerschouder
Met de pijn gaat het nu wel weer redelijk. Tenminste ik heb het gevoel dat er de hele tijd iemand op mijn linkerschouder leunt. Iets wat heel vervelend aanvoelt, maar wat niet zo erg is dat ik niet meer kan functioneren. Ik hoef op het moment niet te lessen dus dat scheelt wel qua belasting. Ik hoop dat het snel warmer weer word, want ik vermoed dat de kou mijn schouder ook geen goed doet. Ik ga daardoor mijn schouder heel erg krampachtig houden en dat komt de pijn ook niet ten goede. Daar moet ik op letten.

Rechterhand
Ik heb de laatste maanden ook best wel veel pijn gehad in mijn rechterhand. Ik heb daar een spalk voor aangemeten gekregen bij mijn revalidatiecentrum. Deze spalk zorgt ervoor dat mijn rechterhand tot rust komt ’s nachts. Doordat die ’s nachts tot rust komt doet die overdag minder zeer. We wouden expres mijn hand niet overdag vastzetten want dan zou ik functie verlies hebben. Maar als ik ’s nachts, wanneer ik de meeste pijn heb, wat kan dragen dan hoor je mijn niet klagen. Ik ben tevreden op het moment.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter