Tijd verdelen

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

Er zitten maar 24 uur in een dag, en het is verstandig om die goed te gebruiken. We hebben allemaal tijd nodig om te slapen, de een iets meer dan een ander. Ook willen we allemaal iets eten, douchen en ons aankleden. Vaak moeten we dingen in het huishouden doen of werken, maar de rest van de dag kunnen we vaak indelen op allerlei manieren; afspraken, hobby of niks doen. Voor sommige dingen die we op een dag doen kiezen we bewust, andere dingen voelen meer als een verplichten. Ze moeten gewoon gebeuren.

Tijd verdelen

Bron: www.weheartit.com

Tijd nuttig gebruiken
Als bovenstaande is gebeurd hebben we meestal nog wel wat tijd over. De een kiest ervoor om dan lekker met een boek op de bank te kruipen, een ander gaat iets achter de computer doen en weer een ander kiest voor een studie omdat die vindt dat die nog niet uitgeleerd is. Hoe we onze tijd ook gebruiken, we hebben allemaal maar 24 uur in een dag. Welke dag het ook is, ik wil het gevoel hebben dat ik mijn tijd juist besteed heb. Door meerdere dingen op een dag gedaan te hebben. Maar op het moment lukt het me maar om me op een ding te concentreren.

Klusjes
Ik heb het dan niet alleen over mijn studie en blog, maar ook over mijn klusjes. Op zondag moet Spikkel een schone kooi en om de vier dagen de dames. Dit soort klusjes vreten energie, maar geven wel een goed gevoel. Op andere dagen is het ook altijd fijn om dingen gedaan te krijgen die op de planning stonden. Zoals mijn kamer opruimen, of even een krat, kast of lade uitzoeken waarvan ik weet dat het al maanden moet gebeuren. Allemaal klusjes die gebeuren moeten, maar waar geen druk achter staat. Omdat niemand anders er baat bij heeft en er dus druk achter zet.

Geen motivatie
Dat is nou precies een van mijn valkuilen met klusjes en andere activiteiten. Als er geen druk op staat is het ook niet belangrijk. Er heeft niemand anders last van als het niet gebeurd, alleen ik zelf. Daardoor staan er nu nog klusjes op mijn to-do–list van vorig jaar zomer. Zo schuif ik het de laatste kratten uitzoeken al maanden voor me uit. Ik heb geen behoefte aan confrontaties met het verleden en ik kan ze uit de weg gaan door de kratten gewoon dicht te laten. Toch weet ik dat het beter zou zijn als ik er wel eens aan zou beginnen, maar ik kan het gewoon (nog) niet.

Een ding tegelijk
Maar dat is niet de enigste valkuil. Ik heb ook nog het probleem dat als ik ergens eenmaal aan begin ik alleen daar maar mee bezig kan zijn. Zo zat ik de laatste tijd heerlijk aan mijn studie, waardoor ik vergat dat ik een blog heb. Vandaag wil ik daar dan weer een inhaalslag mee maken, waardoor er vandaag niets aan mijn studie of andere leuke/belangrijke dingen gebeurd. En dan ben ik aan het einde van de dag weer boos op mezelf, want het is niet goed genoeg wat ik heb gedaan de hele dag. Dus ik zou graag leren om mijn tijd efficiënter in te delen zodat ik meerdere dingen kan doen op een dag.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter