Stoppen met de Amitriptyline

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

Al maanden zit ik niet lekker meer in mijn vel.  Ik vind mezelf dik en lelijk, ik ben behoorlijk negatief en ook een stuk angstiger. Dit speelt al een hele tijd maar de laatste maanden heb ik er echt last van. Zeker met mijn gewichtstoename zit ik heel erg in mijn maag. Ik was extreem dun voordat ik met dit medicijn begon, maar mijn kledingmaten lopen de spuigaten uit. Ik vind het echt vernederend. Toen ik een paar maanden geleden gewezen werd op het feit dat dit wel eens met de Amitriptyline te maken had schrok ik heel erg, maar aan de andere kant was ik wel heel opgelucht.

Bron: www.weheartit.com

Bijwerkingen
Ik besloot om de bijwerkingenlijst eens door te scrollen op internet. Ik schrok me rot, het kon een hele boel bijwerkingen hebben en volgens mij heb ik er ook een hele boel. Zo zou mijn negatieve stemmingen er door kunnen komen, de gewichtstoename en zelfs mijn plasproblemen en verstoppingen zouden er mee te maken kunnen hebben. Omdat mijn revalidatiearts al maanden geleden een keer gezegd had dat hij het slim vond dat ik eens ging afbouwen besloot ik om dat te doen. Want ik wou toch eigenlijk wel eens bekijken of dit medicijn echt alle bijwerkingen die ik dacht te hebben ook echt veroorzaakte.

Auw…
Ik maakte alleen een behoorlijke fout. Ik ging van 20 mg naar 10 mg en dat pakte niet helemaal goed uit. De zenuwpijn waar ik dit medicijn voor gebruik kwam ik alle heftigheid terug. Ik had zoveel pijn dat ik niet eens kon typen op mijn toetsenbord, mijn muis amper kon vasthouden, iets kleins oppakken of knoppen kon indrukken. Ik werd helemaal gek van de pijn en besloot na enkele dagen om toch maar weer terug te gaan naar mijn eigen dosis. Dan maar dik zijn en dan maar alle andere problemen. Ik had zoveel pijn dat het me niets uit maakte. Ik had liever geen pijn meer in mijn hand dan een dun lichaam!

Broekmaat
Maar toen ik een paar dagen later mijn broekmaat niet meer paste schrok ik heel erg en was ik heel erg verdrietig. Ik besefte dat ik al maanden niet lekker meer in mijn vel zat en vooral wat betreft mijn broekmaat niet meer tevreden was. Ik besloot om toch nog eens te kijken naar de Amitriptyline. Ik vond op het internet een afbouwschema. Ergens twijfelde ik of ik niet eerst met mijn huisarts moest overleggen, maar nee, ik besloot om het gewoon te doen. Ik wou mezelf weer mooi gaan vinden en daarvoor was een hoop nodig. Onder andere dat mijn eetlust minder werd, ik minder vocht ging vasthouden en gewicht zou verliezen.

Het gaat goed!
Ik slik vanavond de laatste 5 mg. Tot nu toe merk ik dat ik heel veel naar het toilet moet om te plassen, er komt duidelijk veel vocht vrij. Mijn eetlust is een heel stuk minder geworden en ik ben zelfs al wat gewicht kwijt terwijl ik daar nog niet echt moeite voor doe. Ook is mijn stemming best wel goed te noemen, ik ben niet extreem somber. Qua zenuwpijn valt het ook best wel mee. Ik heb maar een paar keer een paracetamol moeten pakken tegen de pijn. Zolang dat goed werkt wil ik niet naar mijn huisarts stappen voor nieuwe medicijnen. Maar aan de andere kant twijfel ik. Toch denk ik dat bovenstaande het beste is.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter