Huisarts – doorverwijzing?

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

De laatste keer dat ik bij mijn revalidatiearts was, om mijn behandelplan af te sluiten, heb ik heel duidelijk gevraagd om een verwijzing naar de neuroloog. Mijn lichaam doet zo’n pijn en ik heb echt het gevoel dat er iets mis is met mijn lichaam. Ik ben ondertussen helemaal klaar met alle artsen die niet kunnen vinden wat er nou precies met mij aan de hand is. Dat zijn huisartsen en revalidatieartsen geweest. Ik wil dat een specialist naar mijn casus kijkt en zijn mening geeft, misschien vind hij iets.

Bron: www.google.nl

Chronische pijnen
Mijn revalidatiearts heeft ooit chronische pijnen (ook wel onzinpijn en een pijnstoornis) vastgesteld. Maar ik twijfel of dat de enige diagnose is. Ik heb namelijk echt wel heel veel pijn en het beïnvloed absoluut mijn leven. Maar ik heb met regelmaat ook last van het feit dat mijn lichaam in een dwangstand gaat staan. Meestal duurt dat hooguit een paar weken en komt mijn lichaam er vanzelf wel weer uit. Ook kunnen we het vaak verwijten aan een val of omdat ik me gestoten heb. Maar toch ik twijfel.

Diagnose
Bovenstaande klachten zijn een paar klachten waar ik last van heb. Ik hoop dat er ooit een diagnoses vastgesteld kan worden. Ik besef me dat een diagnose niet betekend genezing. Ik besef me dat ik waarschijnlijk nooit meer helemaal ”beter” wordt. Dat ik waarschijnlijk nooit meer helemaal pijnvrij wordt en dat de dwangstanden waarschijnlijk ook niet over zullen zijn. Ik wil alleen een diagnose omdat ik dan rust in mijn hoofd krijg. Mensen accepteren het niet als er geen diagnose aan hangt.

Begrip
Op het moment dat er een diagnose gesteld is gaan er deuren open. Ik weet dat er andere deuren dicht kunnen gaan. Het kan met een diagnose allemaal een stuk makkelijker gaan. Dat is iets waar ik echt op hoop. Dat instanties begrijpen dat ik bepaalde dingen niet ”meer” kan en dat ik daardoor aanpassingen en hulp nodig heb. Dat ik niet elke keer weer hoef te vechten om dat voor elkaar te krijgen. Want dat is echt heel vermoeiend. Energie die ik elke keer weer beter kan besteden dan aan zo’n gevecht.

Huisarts
Maar om dat voor elkaar te krijgen moet ik wel eerst een diagnose op papier hebben staan. Mijn revalidatiearts vond het niet nodig om mij door te verwijzen naar een neuroloog. Omdat ik daar zelf anders over denk wil ik de mening van mijn huisarts eens weten. Misschien ziet hij wel de ernst van de situatie in en wil hij mij wel doorverwijzen. Om daar achter te komen moet ik een afspraak maken bij hem. Alleen dat vind ik dan wel weer spannend. Want straks heeft hij dezelfde mening als mijn revalidatiearts!?

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter