Heb ik Asperger?

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

Het is alweer even geleden dat ik mijn intake gehad heb en helaas heeft het even geduurd voordat de volgende afspraak gepland stond. Ik kreeg namelijk een uitnodiging voor begin december, maar dat was bij een man en dat wou ik absoluut niet, dus deze heb ik afgezegd. Ik moest daarna even wachten voordat er plek was. Maar de 12de was het zover en mocht ik om vier uur ’s middags kennis maken met een psychotherapeut. Ik weet nog niet of zij ook mijn behandeling gaat doen, want dat hangt waar van een paar factoren af. Maar ik vond het een heel prettig gesprek, dus van mij mag het.

Bron: www.weheartit.com

Van de hal op de tak
We hebben eigenlijk over van alles en nog wat zitten kletsen. In het begin sprongen we echt van de hak op de tak. We begonnen over mijn observatiemaand en waarom ik daar niet in behandeling zit op het moment waarna we eigenlijk in het stukje gezin rolde om vervolgens het over mijn vorige psycholoog te hebben. Het waren even hele moeilijke onderwerpen achter elkaar, maar een masker op zetten lukte mij vrij goed. Behalve als ik boos werd toen viel het masker nog wel eens even af. Maar we gingen er niet heel diep op in waardoor het gelukkig niet heel erg versterkt werd en waardoor ik niet hoefde te huilen.

Persoonlijkheidsstoornissen
Op een gegeven moment hadden we over diagnoses en ik vroeg me af waarom de psychiater besloten had om een van de persoonlijkheidsstoornissen weg te halen van mijn diagnoselijstje. Want deze was juist zo kloppend. Zij kwam met het antwoord dat als je hersenletsel hebt er eigenlijk geen persoonlijkheidsstoornissen gesteld mogen worden omdat ze niet met zekerheid kunnen zeggen of de symptomen nou door de hersenletsel veroorzaakt worden of door andere problemen waardoor ze er een persoonlijkheidsstoornis van kunnen maken. Zeker niet als er bekend is dat sommige symptomen door de hersenletsel komen.

Euhh….
Het was maar goed dat ik de riem van mijn rolstoel om had want anders was ik uit mijn rolstoel gevallen. Ik heb bovenstaande namelijk letterlijk aan de kliniek gevraagd en ik kreeg toen te horen dat je best hersenletsel in combinatie met een persoonlijkheidsstoornis kon hebben. Ik weet daarom ook niet zo goed wat ik met bovenstaande informatie aan moet. Want wat ik begrijp is dit een regel binnen de psychologie en dan vraag ik me af hoe de kliniek hier niet vanaf wist of waarom zij dit naast zich neergelegd hebben. Iets wat zij zich ook afvroeg waarom ze dit besloten hadden, dus ze gaat gegevens opvragen voor een antwoord.

Asperger?
Toen kwamen we op autisme en aanverwante stoornissen. Ik vertelde dat het in mijn familie vrij veel voorkomt en dat ik zelf ook met regelmaat de vraag krijg of ik autistisch ben. Ik kan hier geen antwoord op geven omdat het nooit onderzocht is. Het was van haar uit ook een vraag of het ooit onderzocht was omdat zij daar ook aan zat te denken. Aan Asperger om precies te zijn. Haar voorstel was dan ook om dat uit te gaan zoeken. Pas als we daar een antwoord op hebben kunnen we een goed plan maken voor behandeling maken en tot die tijd krijg ik gesprekken bij een SPV’er. Ik zeg voor nu een goed plan!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter