Gedachten & gevoel

geplaatst in: Psychosomatische klachten | 0

Twee vijanden van mij. Ik verlies mij volgens de GGZ in gedachten en in mijn gevoelens. Daarom schakel ik ze uit, want anders blijf ik niet overeind. Toen ik dat hoorde dacht ik dat de GGZ ongelijk had en dat ik wel even ging bewijzen dat ik echt wel kon denken en kon voelen. Iets wat ik absoluut kan. Ik moet er misschien over nadenken om er bij stil te staan en echt even te denken en te voelen. Maar over het algemeen ben ik echt wel in staat om na te denken of te voelen. Ik ben alleen niet in staat om goed over mijn gedachten en gevoelens te praten zonder mezelf te verliezen.

Bron: www.google.nl

Wegduwen
Ik ben geen fan van denken en voelen. Ik probeer mijn gedachten absoluut een beetje te sturen. Het is niet goed om een half uur over hetzelfde na te denken en er niets aan te kunnen veranderen. Soms is de situatie nou eenmaal zoals die is en moet ik dat gewoon accepteren. Ik kan er dan wel over na blijven denken, maar dan maak ik mezelf wel heel ongelukkig. Ik probeer er niet alleen maar bij stil te staan, maar er zijn zeker momenten dat ik ook nadenk over de situatie waar ik in zit en probeer te voelen. Want soms is het nou eenmaal rot en dan moet ik mijn gevoelens en gedachten niet wegduwen. Dat helpt niet.

Stop
Ik heb net zoals iedereen situaties waarin gedachten en gevoelens mij overvallen. Op dat soort moment probeer ik er al helemaal bij stil te staan. Want als ik mijn gevoelens en gedachten dan wegstopt dan gaat het mis. Ik wil niet weer zo ver afgeleiden dat ik niets voel en dat ik niet echt meer na kan denken. Daarnaast helpt het op zulke moment eigenlijk alleen maar om goed te huilen en even flink boos te zijn. Ik mag dat tegenwoordig ook van mezelf. Ik heb alleen wel een stop erop gezet. Want vroeger bleef ik er in hangen en deed ik de hele dag niets. Tegenwoordig herpak ik mezelf en ga ik weer wat doen.

Praten
Toch blijf ik het heel erg moeilijk vinden om over mijn gedachten en gevoelens te praten. Want mensen zeggen al heel snel ”probeer positief te blijven of probeer niet te veel na te denken.” Wat heb ik aan dat soort adviezen die ik liever niet eens als een advies zie? Ik ga dan juist mijn gevoelens en gedachten wegduwen en dan ben ik terug bij af. Ik snap wel dat mensen het moeilijk vinden om over andermans gevoelens en gedachten te praten, zeker als het wat negatievere gevoelens bevat, maar de pijn die het doet als mensen dit zeggen is niet uit te leggen. Want voor mij is het een hele overwinning.

Behandeling
Ik heb leren praten over gedachten en gevoelens ook niet van huis uit meegekregen. Ik heb het geleerd in de loop van mijn leven, door andere mensen. Maar ik ben er nog steeds niet goed in. Ik wil het daarom wel door gaan met het doen, want anders leer ik het nooit. Terwijl het juist iets is waardoor ik mede kan voorkomen dat ik ooit een behandeling nodig heb in de kliniek en daar wil ik echt heel hard aan werken. Want daar heb ik echt helemaal geen behoeften aan. Ik wil genieten van het leven en niet bezig hoeven zijn met de gevolgen van de stempels die ik toen der tijd op mijn voorhoofd heb gekregen, ik leef nu!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter