Wat leuk dat je hebt besloten om een kijkje te nemen wie de jonge vrouw achter dit blog is. Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf, want wat heb ik de afgelopen jaren uitgespookt en wat spook ik nu uit? Het meeste staat al op mijn blog vermeld, maar op deze pagina staat het allemaal bij elkaar. Op de pagina’s Cerebrale PareseChronische ziektes en Psychosomatische klachten vindt je meer informatie over mijn handicap en ziektes. Want deze handicap en ziektes beïnvloeden mijn leven op een bepaalde manier. Het is een rode draad in mijn leven.

Voorstellen
Mijn naam is Annika Korving, ik ben geboren op negen augustus 1993 te Rotterdam, dat maakt mij op dit moment vierentwintig jaar oud Al mijn hele leven woon ik samen met mijn ouders in de omgeving van Rotterdam. Mijn leven verloopt op een andere manier dan bij andere mensen, maar dat heeft een reden. Ik heb namelijk de lichamelijke beperking Cerebrale Parese, op mijn vijftiende heb ik de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom gekregen. Ik heb een paar jaar ten onrechte de diagnoses psychosomatische klachten gehad. Maar dankzij alles ben ik wel gelukkig!

Basisschool
Mijn jeugd verliep iets anders dan bij andere mensen. Zo heb ik veel artsen gezien en therapeuten, en daar tussendoor heb ik de peuterspeelzaal en de basisschool proberen te voltooien. Iedereen probeerde mij kind te laten zijn, maar ik heb altijd wel doorgehad dat ik iets anders was dan andere kinderen van mijn leeftijd. Eind groep zeven kon ik het tempo niet meer aan op de basisschool en ben ik naar een aangepaste school gegaan. Ik heb daar maar een paar weken op de basisschool gezeten en daarna kreeg ik de mogelijkheid om naar het VMBO te gaan.

VMBO
Na vijf jaar over het VMBO gedaan te hebben kon ik mijn diploma in ontvangst nemen. In die vijf jaar heb ik een hoop van mezelf geleerd, mijn zelfvertrouwen is dankzij alle mooie en leuke dingen een heel stuk terug gekomen en ik had het weer naar mijn zin op school. Toch zijn er ook minder leuke dingen gebeurd, maar dat houd je altijd wel. Zo heb ik moeten vechten om van VMBO BBL naar VMBO KADER te mogen en dat geldt vooral voor Engels. Ik was/ben niet zo goed in die taal en heb hem dan ook maar met mijn hakken over de sloot gehaald.

MBO
Toch besloot ik om verder te leren, want ik was er ondertussen achter dat ik graag bezig was met Boekhouden. Daarom besloot ik om naar een MBO-opleiding te gaan, Financiële beroepen niveau drie/vier. Na twee jaar niveau drie heb ik in een jaar mijn niveau vier gehaald. Het leren ging mij eigenlijk best goed af, op Engels na heb ik dan ook een mooi diploma weten te behalen. Zelfs het stagelopen heb ik nooit echt tegen mijn zin in gedaan en ik heb me altijd welkom gevoeld tussen mijn collega’s en de andere stagiaires.

HBO
Sinds september 2013 ben ik bezig met het zoeken van een baan/stageplek. Ook ben ik begonnen met een HBO SPD Bedrijfsadministratie thuisstudie. Na jaren met mijn propedeuse bezig zijn en alleen de vakken Bedrijfsadministratie en Communicatieve vaardigheden afgerond te hebben, heb ik april 2016 de beslissing genomen te stoppen met mijn HBO thuisstudie. Ik wil de vakken nog wel doorbladeren, maar ik ga niet meer voor een diploma. Dat zou teveel van het goede zijn en daar wil ik geen tijd aan verspillen.

Op mezelf wonen, met begeleiding? 
Ik wil heel graag begeleid op mezelf wonen en ik heb in 2014, 2015 en 2016 hard gevochten om het voor elkaar te krijgen. De organisatie die mijn indicatie moest beoordelen was van mening dat ik te zelfstandig ben om voor wonen met begeleiding in aanmerking te komen. Ik ben op een gegeven moment verder gaan kijken dan dat mijn neus lang is. Ik heb ondertussen een organisatie gevonden die mij wilt helpen. Zij gaan (hopelijk) binnenkort beginnen met het bouwen van een nieuwe project en daar kom ik te wonen.

Psychosomatische klachten
In 2014 dacht een psycholoog dat ik psychosomatische klachten had. Ik ben in maart 2016 in observatie geweest om te kijken of dat ook echt zo was. De kliniek waar ik in observatie was vond het wel, maar vond wel dat ik niet eerder in behandeling kon voordat ik het huis uit was. In september 2016 besloten ze om mijn dossier te sluiten. Een andere organisatie dacht dat ik nergens last van heb, tenminste gewoon van Cerebrale Parese in combinatie met het leven. Zij raadde mij aan om te gaan leven! Dat ben ik nu aan het doen zonder hulp en ik ben gelukkig!