Zwiebertje – gebroken nagel

geplaatst in: Mijn leven | 1

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik over mijn cavia geschreven heb. Hij beleeft niet zulke spannende activiteiten dat ik me geroepen voel om er een blog over te schrijven en om over elk uitstapje naar de dierenarts te schrijven is nou ook niet mijn bedoeling. Toch is het afgelopen uitstapje naar de dierenarts het wel de moeite waard om over te schrijven, want eigenlijk had ik al veel eerder met hem naar de dierenarts moeten gaan. Misschien had ik dan kunnen voorkomen dat zijn nagel gebroken zou zijn, al dacht de dierenarts van niet, dat hij gewoon onvoorzichtig was geweest. 

Krijsen
Al een paar weken riep ik dat zijn nagels geknipt moesten worden. Maar mijn vader durft dat bij Zwiebertje niet echt aan omdat hij zijn nagels te donker vindt. Toch vroeg ik of hij alsjeblieft de ergste kon doen, helaas was Zwiebertje het daar alles behalve mee eens en gilde hij alsof hij vermoord werd. We zijn er al snel mee opgehouden. Ik besloot snel naar de dierenarts te gaan. Alleen elke keer kwam er weer iets tussendoor waardoor ik besloot uit te stellen tot de week erop. Zwiebertje had er geen last van, want hij liep als een koning door zijn eigen kooi. Ik vond het helemaal best, even ademhalen.

Schuldgevoel
Totdat ik op een zondagavond zag dat er een nagel miste en dat waar de nagel had moeten zitten het zwart was. Ik wist het meteen, de nagel was afgebroken. Ik snapte niet hoe het kon, maar het was gebeurd. Ik besloot het bezoek aan de dierenarts niet meer uit te stellen en de volgende dag meteen een afspraak te maken. Ik voelde me heel lullig maar werd al snel gerustgesteld aan de telefoon dat dit wel vaker voor kwam bij cavia’s en dat het niet aan de lengte hoefde te liggen. Het kon ook zijn dat Zwiebertje ongelukkig tegen zijn nachthok was gekomen tijdens het erop of eraf springen.

Toeval
Die middag bij de dierenarts maakte ook de dierenarts zich alles behalve zorgen en zij zei hetzelfde als aan de telefoon gezegd was. Het was toeval, want zijn nagels waren niet eens zo heel lang. Het was meer dat wij al snel naar de dierenarts gingen waardoor ze nu langer waren dan normaal. Ik voelde me een stuk beter. Het nageltje zag er goed uit en ik moest het verder gewoon in de gaten houden. Ze knipte de andere nagels en nu gedroeg meneer zich weer uitstekend net zoals alle andere keren dat Zwiebertje door de dierenarts geknipt werd. Hij vond het zelf alleen niet zo heel leuk!

Voorgenomen
Ik heb me nog een tijdje schuldig gevoeld, maar ik heb dat gevoel nu van me af kunnen zetten. Ik had het niet kunnen voorkomen. Ook als ik wel zijn nageltjes had laten knippen had dit kunnen gebeuren, misschien iets minder makkelijk, maar het had kunnen gebeuren. Zwiebertje heeft er zelf alles behalve last van en loopt prima zonder dat ene nageltje en het is even afwachten hoe en of het nageltje terug groeit. Dat zullen we in de gaten moeten houden. Maar ik heb mezelf een ding voorgenomen. De volgende keer maak ik eerder tijd voor de dierenarts. Al is het maar voor mijn eigen rust.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

  1. Echica

    Bij een van onze honden is dat ook een keer gebeurt dat het nageltje los begon te zitten om dat ze ergens tegen of vast had gezeten. De dierenarts moest hem toen verbinden maar uiteraard was ze het er niet mee eens en trok haar poot weg waardoor het nageltje er helemaal uit kwam.

    Nooit meer terug gegroeid maar ze heeft er absoluut geen last van..

Laat een reactie achter