Volg ik wel mijn hart?

geplaatst in: Mijn leven | 0

Laatst kreeg ik deze vraag en heel eerlijk gezegd weet ik nog steeds het antwoord niet. Want als ik diep in mijn hart zou kijken dan zou ik veel zelfstandiger willen zijn dan dat ik nu ben maar mijn hoofd gilt meteen allerlei redenen waarom dat (nu) niet kan. Datzelfde geldt qua studeren. Ik zou het liefst HBO toegepaste psychologie studeren en weer gilt mijn hoofd waarom dat (nu) niet kan. Volg ik dan mijn hart of volg ik mijn verstand? Is het wel zo verstandig om mijn hart te volgen op deze gebieden? Ik twijfel en dat zorgt ervoor dat ik geen antwoord heb op deze vragen. 

Bron: www.google.nl

Problemen
Want in hoeverre moet ik mijn hart beslissingen laten nemen waarvan mijn hoofd weet dat het op de lange termijn problemen oplevert? Neem dat studeren. Als ik nu ga studeren dan red ik het wel. Maar een studie moet elke maand meerdere jaren lang betaald worden. Ik weet niet of ik dat geld ook heb op het moment dat ik het huis uit ben. Ik kan dan niet zeggen ”ik betaal niet deze maand, want ik heb geen geld.” Zeker nu het zeker is dat ik een huis heb moet ik geen risico’s nemen op financieel gebied. Maar dat betekend wel dat ik mijn hart negeer en niet ga studeren op dit moment.

Wensen
Ik weet dus dat ik mijn hart niet volg, maar aan de andere kant volg ik hem ook weer wel. Want doordat ik de beslissing neem het geld in mijn huis te steken volg ik een andere wens. Ik wil al jaren het huis uit en het hele proces gaat mij veels te langzaam. Ik besef me dat het niet anders is, maar als ik nu zou gaan studeren dan kies ik er voor om mijn huis te laten schieten. Dan volg ik als nog mijn hart niet. Ik heb de beslissing genomen om het huis uit te gaan en ik vind deze wens (op dit moment) belangrijker dan het studeren. Dit wil ik al jaren en ik heb nu de kans. Dus die pak ik met beide handen aan.

Later
Dus misschien is het niet mogelijk om altijd je hart te volgen en moet je soms je verstand volgen om goede keuzes te maken. Ik denk dat het hart weet wat je wilt, maar dat het verstand om de hoek moet komen kijken om het ook te laten lukken. Want doordat ik nu kies voor het huis en niet voor een studie betekend het niet dat ik over een aantal jaar niet alsnog ga studeren. Dan is mijn situatie anders en kan ik misschien alsnog besluiten om te gaan studeren. Maar dat weet ik op dit moment nog niet. Ik weet alleen dat mijn hart nu moet kiezen tussen uit huis gaan of studeren. Geen moeilijke keuze.

Realiteit 
Ik volg mijn hart dus niet op deze gebieden. Maar mijn verstand heeft mij wel kunnen behouden voor een grote fout. Het leven bestaat uit keuzes maken en dit is mijn keuze. Mijn hart staat er achter, maar heeft nog een diepe wens en deze wensen kunnen niet naast elkaar uitgevoerd worden. Ze moeten een voor een. Dat is niet anders. Dat betekend niet dat ik deze wensen niet mag hebben maar dat ik realistisch naar mijn eigen wensen moet kijken. Soms moet ik een deel van mijn hart negeren om een ander deel te laten spreken. Dus ik volg mijn hart en mijn verstand tegelijkertijd.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter