Verwachtingen

geplaatst in: Mijn leven | 0

De laatste tijd merk ik dat mijn verwachtingen heel hoog zijn. Ik word daarom met regelmaat teleurgesteld omdat ikzelf of een ander niet aan mijn verwachtingen kan voldoen. Ik wil niet meer teleurgesteld worden om dat mijn verwachtingen te hoog waren. Zeker niet als die verwachtingen op andere betrekking hadden, want zij kunnen al helemaal niets er aan doen dat mijn verwachtingen te hoog waren. Ik moet iets realistischer zijn in mijn verwachtingen. Maar hoe moet dat?

Betaalde diensten
Ik weet het niet. Ik heb al op internet gezocht voor tips en dan komen de meeste websites met een training aanzetten. Betaald natuurlijk. Dat vind ik net een stap te ver gaan. Ik begrijp dat mensen ook hun geld moeten verdienen en dat ze hun tips niet gratis weg willen geven, maar ik heb daar wel de grens voor mezelf gelegd. Geen betaalde diensten waarvan ik niet zeker weet of het echt werkt. Ook al beweren de websites natuurlijk dat het absoluut werkt zolang ik me maar aan hun tips en leefregels houdt.

Bewustwording 
Het houdt me niet tegen om te bekijken of ik minder hoge verwachtingen van het leven kan hebben. Ik hoop dat het bewust worden van mijn verwachtingen mij al een heel stuk verder gaat helpen. Ik wil niet beweren dat ik daardoor meteen mijn verwachtingen naar een relatisch iets kan bijstellen, maar als ik me al niet bewust ben van wat ik verwacht kan ik er ook niet achter komen dat het onrealistisch is. Ik zal mijn weg daar in moeten vinden en dat kan ik hopelijk al een heel stuk doen door bewustwording.

Reëel 
Ik moet vooral werken aan de verwachtingen die ik richting mezelf heb. Ik stel mezelf met grote regelmaat teleur en dat moet stoppen. Ik hoef niet altijd de beste cijfers van de klas te hebben en elke dag een blog online te hebben. Ik hoef al helemaal niet boos op mezelf te worden als het een keer niet gelukt is. Het namelijk niet reëel om tien blogs op een dag te willen schrijven of om een tien te willen halen voor het examen terwijl ik hiervoor bij de toetsen zevens haalde. Het is dan niet eerlijk naar mezelf.

Tijd
Ik weet dat ik vooral niet moet verwachten dat ik morgen mijn verwachtingen op realistische niveaus heb staan. Het heeft namelijk ook even gekost voordat ik doorhad dat mijn verwachtingen zo onrealistisch waren. Daarnaast heb ik ook nog een tijdje het ontkent dat het zo was. Ik ben nu in een fase dat ik het erken, maar dat betekend niet dat ik het meteen opgelost heb. Het zal heel even duren en met vallen en opstaan gaan. Toch ben ik bereid om iets aan mijn te hoge verwachtingen te gaan doen!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter