To do list

geplaatst in: Mijn leven | 0

De meeste mensen maakt wel eens een to do list. De een doet het op papier en de ander in zijn hoofd. Ik schrijf mijn to do list vaak wel op, maar het helpt soms niets. Het blijft vaak door mijn hoofd heen spelen en er helpt dan maar een ding en dat is de taak die door mijn hoofd heen speelt uitvoeren. Alleen weet ik soms niet zo goed waar te beginnen en dat zorgt er voor dat ik soms de verkeerde prioriteiten stel. Vandaag denk ik met regelmaat aan een taak en morgen ben ik hem vergeten vanwege andere prioriteiten.

Bron: www.weheartit.com

Belangrijk
Gelukkig is niet alles wat ik vergeet echt belangrijk. Maar toch baal ik soms wel eens dat ik het niet gewoon gedaan heb. Vaak zijn dat dingen die ik mezelf heb opgelegd en zijn ze helemaal niet belangrijk. Toch vind ik dat ik ze moet uitvoeren waardoor ik later wel eens denk waarom moet dat van mezelf? Er zijn gelukkig ook dingen die op mijn to do list staan die ik echt moet doen. Maar waar ik liever onder uitkom omdat ik het geen leuke taak vind. Toch weet ik dat ik geen keus heb en dat ik het moet doen.

School
Zo weet ik van mezelf dat ik op het moment mijn school een beetje aan het verwateren ben. Ik heb twee vakken waar ik snel meer aandacht aan moet gaan besteden, want de examens staan voor eind mei gepland. Nou weet ik dat mei nog heel erg ver weg klinkt, maar helaas is het dichterbij dan dat ik denk en als ik niet snel aandacht aan deze vakken ga besteden dan komt het niet goed. Ik weet dat ik moet stoppen met zoveel aandacht aan nutteloze dingen, zoals spelletjes spelen besteden. Maar dat is leuker.

Kamer opruimen
Ik ga zelfs nog liever mijn kamer opruimen en hoewel dat ook echt nodig is, is het niet zo belangrijk als mijn schoolwerk. Het zijn twee vakken waar ik niet super slecht voor sta, maar waar ik gewoonweg niet heel veel van begrijp. Ik moet mijn aandacht er bij gaan houden en meer mijn best doen om het te begrijpen. Zowel in de les, maar ook hier thuis. Ik moet proberen om thuis eens uit te zoeken hoe sommige dingen in elkaar zitten die ik niet begrijp. Want op deze manier komt het anders niet goed.

Ontspannen
Ik weet dat ik daar echt aandacht aan moet besteden en mijn kamer even moet laten voor wat het is. Zelfs mijn blog is op het moment helemaal niet belangrijk. Toch vind ik het leuker om deze blog te typen dan om aan de slag te gaan. Daarnaast kom ik net thuis na een vermoeiende dag op school en mag ik van mezelf even ontspannen. Maar ik weet dat ik uiteindelijk andere dingen ga doen dan mijn schoolwerk en daar zit nou net het heikel punt. Ik moet eens aandacht aan mijn to do list gaan besteden en wel nu!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter