Thee drinken

geplaatst in: Mijn leven | 0

Mensen die me kennen die zullen weten dat ik absoluut geen koffie drink. Nou moet ik bekennen dat ik het nog nooit op heb, maar de geur alleen al maakt me misselijk. Ik weet niet wat het is. Gelukkig leven we in een wereld waar thee drinken best normaal is en waar in veel huishoudens daarom ook een waterkoker staat. Maar een enkele keer dan hebben we pech en schenken ze alleen koffie. Ik bedank dan vriendelijk en neem liever helemaal niets op zo’n moment. Want ik wil toch liever niet misselijk worden ervan.

Bron: www.google.nl

Verschillende smaken
Er bestaan tegenwoordig een hoop soorten thee; kruidenthee, zwarte thee, thee met een fruitsmaakje. Het zijn er zoveel dat ik geen idee meer heb wat ik nou wel en niet lekker vind. Daar komen we alleen achter door het te proberen. Overal op mijn stage heb ik met regelmaat een nieuwe smaak te pakken. Soms vraag je je daar echt af wie de boodschappen doet en waar die persoon dan van houdt, want ieeuw wat zitten er soms vieze smaken tussen. Ik drink dat dan ook echt niet op.

Fruitsmaak
Ik ben zelf toch het meeste van fruitsmaken. En dan heb ik het niet over die exotische vruchten maar over simpel weg aardbeien of bosvruchten. Het gelukkigste maak je me met sinaasappel. Daar kan ik zo een paar koppen van wegdrinken. Maar helaas is dat een smaak die je niet vaak tegenkomt. Het lijkt wel of niet iedereen daar zo over denkt. Gelukkig is een smaak als bosvruchten of aardbeien veel normaler en zitten die er vaak wel tussen als er thee is. Dat lijkt iedereen wel te lusten volgens mij.

Veel thee drinken
Het liefst zou ik de hele dag door thee drinken, maar omdat ik op zolder zit waar ik geen kraan heb, kan ik geen waterkoker op mijn kamer zetten. Op mijn stagedagen drink ik echt niets anders en zeker op dagen dat het koud is vind ik dat best wel fijn. Dan zou ik het liefst elk uur opstaan om een kop thee te halen (ik geloof alleen dat ik soms ook moet werken in plaats van drinken) en hem dan op te drinken als die nog een beetje warm is, dan is het gewoon het lekkerst. Op zulke momenten ben ik het gelukkigst.

Thuis
Thuis krijg ik maar twee koppen per dag. Tenminste als ik met de thee ’s middags niet op school zit. Als ik er om zou vragen dan zou ik het echt vaker krijgen. Maar ik heb vaak ook niet echt het geduld om te wachten totdat de thee afgekoeld is. Ik ben namelijk niet zo’n stil zitter en beneden heb ik niet zo heel veel te doen, dus dan wil ik vaak naar boven, maar dat kan pas als mijn thee op is. Dus laat ik het vaak om om thee te vragen, ik drink dat liever iets wat ik zo achterover kan slaan om naar mijn kamer te gaan.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter