Lievermetlef – bucketlist

geplaatst in: Mijn leven | 0

Een paar dagen geleden liet in tijdens de lievermetlef instagram challenge van Dagmar zien wat mijn bucketlist is op het moment. Er staan een paar dingen op die heel makkelijk lijken (voor iemand die geen handicap heeft), maar waar ik toch echt wel moeite mee ga hebben. Ik ben echt heel trots op de dingen die er op staan. Want sommige dingen kunnen mijn leven veranderen, mooier maken. Ik heb er alleen lef voor nodig om ze uit te voeren en tijd. Daarom heb ik besloten om mezelf tien jaar de tijd te geven, behalve bij een ding, omdat daar geen tijd aan vast kan zitten.

Het eerste ding op mijn bucketlist is meteen eentje die mijn leven heel erg kan veranderen. Ik wil namelijk ervaringswerker/psycholoog worden. Ik heb altijd gedacht dat de administratie leuk zou zijn, maar heel eerlijk gezegd wil ik mensen helpen. Ik wil voor mensen zorgen. Ik kan dat niet op de manier die ik vroeger altijd voor me zag. verpleegkundige, maar ik kan het wel door met ze te praten. Door ze te helpen hun eigen pad weer te vinden, de levenslust terug te vinden. Het zal geen gemakkelijke weg worden, maar ik weet zeker dat ik het kan. Het is natuurlijk ook de bedoeling om een baan te vinden als psycholoog.

Het derde item op de lijst hebben jullie al met regelmaat voorbij zien komen. Mijn blog helemaal in orde hebben. Ik heb deze op mijn bucketlist gezet omdat ik weet dat ik het kan. Ik vergeet alleen soms even hoe belangrijk het voor mij is. Ik zal mezelf af en toe aan deze opdracht moeten herinneren. Hopelijk helpt het door mijn bucketlist boven mijn bureau te hangen. Het vierde item heb ik al meerdere blogs over geschreven. Een huisje met zorg krijgen. De meeste weten hoeveel verdriet er in zit en ik moet zeggen dat ik er op het moment niet mee bezig ben, want het doet me teveel pijn om er mee bezig te zijn.

Het volgende zal voor de meeste van jullie als een verrassing komen, of misschien toch ook niet. Ik wil een boek schrijven over mijn leven. Het leven met Cerebrale Parese, Psychosomatische klachten en Hooggevoeligheid. Ik heb al wat ideeën door mijn hoofd spoken, maar hoe ik het precies op papier ga zetten weet ik nog niet. Ik wil mijn blog er in betrekken, maar ik weet nog niet zo goed op welke manier. Ik moet voor mezelf nu eerst werken aan het stappenplan voordat ik kan werken aan het schrijven, want ik heb zo’n vermoeden dat het boek er anders nooit gaat komen. Terwijl het juist een stukje verwerking is.

Voor de rest staan er nog een paar praktische, leuke en mooie dingen op mijn bucketlist. In de inleiding noemde ik al dat er een doel was waar geen tien jaar voor staat. De liefde. Ik zou heel graag een relatie krijgen, maar ik weet niet of het er in zit. Ik weet alleen dat je liefde niet kan dwingen, dus daar moet ik geen termijn aan hangen. Maar het moet toch wel lukken om binnen tien jaar een grotere auto te kopen in verband met mijn rolstoel, op vakantie naar de zon te gaan, naar Disneyland Parijs te gaan en gaan sporten in groepsverband. Ik vind het al met al een mooie lijst voor de aankomende tien jaar! Maar het zal geen gemakkelijke worden.

Facebook | Instagram | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 25 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *