Ik ben trots op mezelf!

geplaatst in: Mijn leven | 0

Ik ben de laatste jaren met regelmaat op mijn bek gegaan en waar ik soms wou blijven liggen ben ik uiteindelijk weer opgestaan. Het kostte soms heel veel moeite, maar het is gelukt. Daarnaast sta ik op dit moment ook echt. Ik kijk omhoog, sta rechterop en ben helemaal klaar voor de toekomst. En hoewel die misschien niet makkelijk gaat worden geloof ik er oprecht in dat ik hem aankan. Ik durf te zeggen dat ik er klaar voor ben. Dat gevoel heb ik jarenlang niet gehad, ik voelde me alles behalve ready voor wat ik kreeg. Ik dacht dat ik nooit uit de ellende zou komen. Think again. 

Bron: www.google.nl

Langzaamaan
Ik ben vooral trots op hoe ik het afgelopen jaar bezig geweest ben. Ik ontken niet dat het soms zwaar was en ik soms dacht dat ik het niet zou redden zonder hulp, maar ik merk dat het langzaamaan beter gaat. Ik heb nog wel eens moment dat ik niet geweldig in mijn vel zit en ik denk dat een psycholoog het minder rooskleurig in zal zien als dat ik het doe. Maar ik weet ook dat het niet van de ene op de andere dag gaat. Vorig jaar vroeg ik me af of ik mezelf ooit nog gelukkig zou voelen en nu besef ik me dat ik gelukkig ben. Er zijn alleen absoluut verbeterpunten. Maar niet alles kan in een keer, dat werkt niet.

Stemmingen 
Ondanks dat ik geen professionele hulp krijg op het moment sta ik alles behalve stil. Ik probeer, voor zover ik dat zelf kan, vooruit te gaan. Ik vind het vooral heel belangrijk dat mijn zelfbeeld verbeterd en dat mijn stemmingen niet zo heel erg meer schommelen. Ik wil niet beweren dat ik me de ene dag fantastisch voel en de volgende dag prut, maar er zijn momenten dat ik heel makkelijk uit het veld geslagen kan worden door hele kleine dingen. Toch lukt het mij om het steeds positiever te benaderen en ik probeer dat vast te houden. Maar het is niet zoals ik het graag zou willen, een stuk stabieler.

Vallen en opstaan
Daarnaast ben ik trots op hoe ik sommige dingen aanpak. Als ik mij rot voel dan is het vaak dat ik op social media ga hangen. Ik registreer dat ondertussen, het is soms niet makkelijk om dat te veranderen, maar het zien ervan geeft mij al een heel goed gevoel. Ook probeer ik op zulke dagen wat meer weg te blijven van het snoep en ander vet eten, want dat verbetert mijn stemming alles behalve. Het is lastig en ik val nog wel eens in die kuil, maar ik klim eruit en dat vind ik het allerbelangrijkste. Ik ben er mee bezig om dat soort ”kleine” dingen op te lossen. Vooral de reden waarom ik me rot voel.

Afleiding 
Waar ik ook trots op ben is het feit dat ik ondanks mijn rotte momenten steeds vaker wel door kan gaan met waar ik mee bezig ben. Ik weet dat sommige mensen zullen denken dat ik het dan wegstop, maar ik zie het eerder als afleiding. Ik laat het verdriet toe, maar ik probeer niet de hele dag op bed te gaan hangen met de televisie aan. Ik probeer op een gegeven moment wat te gaan doen. Al is het maar een spelletje op mijn computer. Ik weet zeker dat een psycholoog vind dat ik het anders aan zou moeten pakken, maar ik doe wat ik kan en daar ben ik echt heel trots op. Ik probeer te leven!

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter