Huisarts – problemen met de prikpil

geplaatst in: Mijn leven | 0

Op dit onderwerp rust een taboe en toch ga ik het bespreken! Mensen vinden dat onze menstruatie privé is en dat niet alles in de openbaarheid hoeft. Hoewel ik het er helemaal eens ben met dat ik niet hoef te vertellen wanneer ik nou precies menstrueer, vind ik echter wel dat ik mag vertellen dat de prikpil niet goed uitgepakt heeft bij mij. Toen ik klachten ontwikkelde ging ik op internet opzoek naar informatie en zoals je misschien wel kon raden kon ik amper informatie vinden. Ik wist niet of het normaal was wat ik doormaakte of dat ik me zorgen moest maken. 

Bron: www.google.nl

Minder last?
Het begon allemaal toen ik besloot (in overleg met mijn huisarts) om over te stappen naar de prikpil. Dit vanwege klachten over de pil. Mijn hormonen hielde altijd feest in de stopweken. Ik zou dan waarschijnlijk niet meer menstrueren en dat is toch wel heel prettig. Want hoewel het mij lukt om mezelf schoon te houden, is het wel een uitdaging vanwege mijn handicap. Mijn handfunctie is toch niet honderd procent. Daar zou ik dan geen last meer van hebben. Maar of de prikpil het goede middel voor mij was kon de huisarts niet zeggen, dat was uitproberen. Dus dat besloot ik te doen.

Migraine
Maar na een paar weken (op de dag af, de dag dat ik normaal had moeten menstrueren) kreeg ik hele heftige migraine. Zo erg had ik het nog nooit gehad en het duurde drie dagen voordat het over was. Ik was er heel beroerd van en vreesde dat het een paar weken later weer zo zou zijn. Gelukkig was dat niet het geval. Ik had hoofdpijn en zag af en toe wat vlekken maar daar bleef het bij. Ik was tevreden. Maar zo’n twee weken voordat ik de nieuwe prikpil moest laten zetten begon ik te vloeien. En het stopte maar niet. Ik vond het helemaal niets en ben naar de huisarts gegaan.

Geen zorgen
Ze zei dat migraine en vloeien vaker voor kwam en dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Prima. Ik liet de tweede zetten en ging vol goeie moed naar huis. Het vloeien zou wel snel stoppen. Maar helaas alles behalve. Ik had de prikpil aan het einde van de maand gehad maar halverwege de volgende maand stopte het vloeien pas. Twee weken later begon het echter alweer en toen ging het niet meer weg. Ik was het zat en voelde me erg beroerd. Trillerig, hoofdpijn en niet lekker. Ik besloot naar de huisarts te gaan. Zij schreef een kuurtje met hormonen voor, dan zou het moeten stoppen.

Gewoon de pil
Prima. Hoewel het kuurtje er inderdaad voor zorgde dat het vloeien stopte begon het weer zodra het kuurtje afgelopen was. Ik werd er alleen nog zieker van. Ik voelde zo rot, maar de huisarts dacht dat bloedarmoede door het vloeien wel mee zou vallen. Ze adviseerde echter wel om terug te gaan naar de ”gewone” pil. Want ik had duidelijke beide hormonen nodig en dat kon alleen met de pil. Ik vond het allang best, want ik wou me beter voelen. Ik moest alleen nog twee weken wachten voordat ik weer mocht beginnen met de pil. Gelukkig voelde ik me al wel langzaamaan wat beter.

Wel of niet menstrueren? 
Ik had gehoopt dat vanaf dat moment alle problemen over zouden zijn. Echter bleek dat mijn hormonen zo van slag waren dat ze nog even langer feest wouden vieren. Ik voelde me prima toen ik de pil slikte, maar op het moment dat ik mijn stopweek in moest gaan voelde ik me wat minder prima. Ik had dan ook verwacht dat ik snel zou gaan menstrueren. Maar dat bleek toch niet het geval. Op het moment dat ik weer met de pil zou moeten beginnen menstrueerde ik nog steeds niet. Ik maakte me zorgen. Pas twee dagen later begon het. Ik was nog nooit zo blij geweest met een menstruatie! Hopelijk blijft het nu goed gaan.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter