Huisarts – peesontsteking

geplaatst in: Mijn leven | 0

Een paar weken geleden begon mijn linkerhand, uit het niets, heel veel pijn te doen. Ik weet dat ik een verkeerde beweging gemaakt had, maar dat gebeurd wel vaker. De pijn was niet te harde waardoor ik besloot de volgende dag toch maar even de huisarts te bellen. Ik kon dezelfde dag nog terecht en kreeg te horen dat de aanhechting van mijn duim ontstoken was. Ik moest mijn hand blijven bewegen, maar wel op geleide van de pijn. Het zou dan binnen twee weken over moeten zijn. Prima, ik zou mijn best doen om mijn rust te pakken. Maar niet teveel omdat ik geen stijve hand wou. 

Bron: www.google.nl

Balen
Alleen een week later deed mijn hand zoveel pijn dat de tranen over mijn gezicht liepen, daarnaast was mijn pols ook gaan protesteren. Dat werd weer de huisarts bellen. Die constateerde dat de pees in mijn pols ontstoken was. Rust, pijnstilling en over twee weken weer een afspraak. Als het dan nog niet goed was dan zouden we verder kijken, vooral omdat het mijn linkerhand is vond ze dat een heel slim besluit, want ik ben toch zo goed als afhankelijk van die hand. Ik baalde flink maar besloot om toch maar te doen wat de huisarts zei, rust pakken en op tijd pijnstilling slikken dan zou het helemaal goed komen.

Ziek
Waar de eerste dagen de pijnstilling niets deed (begon op woensdag) werd ik in het weekend opeens heel ziek. Misselijk, diarree en ik voelde me alles behalve lekker. Maar de pijn kwam langzaam onder controle. Toch besloot ik om er mee te stoppen en een paar dagen later hing ik weer aan de telefoon bij de huisarts, was er een andere pijnstiller? Dat was er, maar helaas zelfde effecten als bij de eerste. Ik besloot te stoppen en het uit te zitten, de afspraak met de huisarts was toch bijna. De laatste dagen had ik met regelmaat pijn en ik verveelde me flink omdat ik niet meer wist wat ik nou moest doen.

Ziekenhuis
Eenmaal bij de huisarts was het al snel duidelijk, de ontsteking was alles behalve weg. Dat werd een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Maar naar welk ziekenhuis? Het academische of een kliniek die er in gespecialiseerd is? Omdat ik in het academische bekend ben e daar ook binnenkort geopereerd ga worden aan mijn rechterhand door dezelfde arts die dit moest gaan behandelen, besloten we dat ik zou gaan bellen voor de wachttijd. Ik zou deze maand nog terecht kunnen mits de huisarts de verwijzing in orde maakte dezelfde dag. Ik zou daarna kunnen bellen voor een afspraak, helemaal prima.

Volgend jaar
Dat dacht ik tenminste, helaas hoorde ik maar niet dat de verwijzing doorgestuurd was waardoor ik geen contact zocht met het ziekenhuis. Ik ben toen toch de huisarts gaan bellen en bleek dat de doorverwijzing allang verstuurd was, helaas had ik daar geen bericht van gehad. Ik belde het ziekenhuis en deze zei niets ontvangen te hebben, dus kon ik opnieuw de huisarts bellen. Toen alles geregeld was bleek de afspraak van deze maand al bezet te zijn en kan ik pas volgende maand terecht. Ik was kwaad. Ik heb huilend de huisarts gebeld en om pijnstilling gevraagd, want dit trek ik niet de aankomende tijd!

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter