Huisarts – ontstoken teen

geplaatst in: Mijn leven | 0

Een paar dagen geleden kreeg ik enorm veel pijn in mijn teen. Ik besloot er geen aandacht aan te besteden omdat mijn lichaam wel vaker dit soort grapjes uithaalt, meestal gaat het van zelf over. Maar de volgende ochtend was het nog steeds niet over. Ik kon zelf niet zo snel iets raars ontdekken en ik besloot niet naar mijn moeder te rennen omdat ik dan meestal dan toch te horen krijg dat ze niets ziet. Alleen die avond deed het nog steeds heel veel zeer. Mijn moeder zag meteen dat mijn teen ontstoken was.

Bron: www.google.nl

Blauwe plek
Ze stelde voor om er een pleister met jodium op te doen. Het hele weekend heb ik met een pleister om mijn teen gelopen. Mijn teen begon steeds meer pijn te doen, maar ik kon de oorzaak maar niet vinden. Maandag zagen we opeens dat er onder mijn nagel een groene plek was ontstaan. Ik deed het af als een blauwe plek. Alleen hoe verder de dag vorderde hoe meer pijn ik kreeg en ik had opeens het gevoel alsof mijn nagel van mijn voet afgedrukt werd. Ik snapte er niks van en ook mijn moeder kon maar geen goede verklaring vinden.

Ontstoken
Daarom besloot ik afgelopen woensdag de huisarts toch maar even te contacten. Ik mocht toch even langskomen. Binnen twee tellen had de huisarts een deel van de ontsteking onder mijn nagel uit. Hoewel het veel pijn deed was de druk er meteen van af. Het advies luidde ”ga maar beginnen met soda-badjes”. Dus bij thuiskomst maakte mijn moeder maar een soda-badje klaar en mocht ik gaan weken. Iets waar ik best wel een hekel aan heb omdat ik niet zo goed kan stilzitten. Maar ik besloot om het toch maar te doen, want ik wil van de pijn af.

Masseren
De huisarts had geadviseerd om naast de soda-badjes ook de troep onder mijn nagel weg te masseren. Hoewel dat heel veel pijn deed besloot ik om dat wel te doen. Ik zat diezelfde middag nog een hoop troep mijn nagel weg te masseren. Ondertussen gillend en jankend van de pijn. Na een paar dagen kwam er niets meer uit. Alhoewel een klein stukje van mijn nagel nog steeds groen ziet. Maar wat ik ook probeer dat krijg ik niet weg. Niet met masseren, niet met soda-badjes. Pijn doet het niet echt, dus ik wil het gewoon heel even aankijken.

Snijden
Want anders moet ik waarschijnlijk toch terug naar de huisarts en bezorg ik hem als nog snij neigingen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar toch een beetje bang voor ben, dus zolang ik dat kan voorkomen dan doe ik dat. Toch heb ik zaterdag besloten om te stoppen met de soda-badjes want de ontsteking zelf lijkt toch wel weg te zijn en op die groene plek onder mijn nagel heeft het geen invloed. Ik houd mijn teen de aankomende dagen gewoon goed in de gaten, of er iets veranderd. Want vrijdag ga ik vakantie en dan wil ik natuurlijk wel ontsteking vrij zijn.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter