Ergotherapie – trippelstoel

geplaatst in: Mijn leven | 0

Het is alweer een hele tijd terug dat ik ergotherapie heb gehad. Deze keer kreeg ik geen ergotherapie vanuit mijn revalidatiecentrum, maar van iemand die hier in de buurt zit. Dit omdat ik wist dat mijn revalidatiearts niet akkoord ging met deze hulpvraag. Ik wil namelijk al tijden een trippelstoel. Ik heb aangepaste stoelen gehad, maar daar ben ik uitgegroeid. Ondertussen doe ik het al jaren zonder goede stoel. Maar ik merk wel dat verplaatsen van spullen in de woonkamer steeds lastiger werd. Hoe kon ik dat het beste oplossen?

Bureaustoel
Boven op mijn slaapkamer heb ik een bureaustoel. Maar het nadeel van een bureaustoel is dat deze niet makkelijk in hoogte verstelbaar is. Elke keer opstaan om hem te bedienen zit er voor mij gewoon niet in. Alleen in het huishouden is het niet makkelijk als ik de stoel niet snel kan verstellen. Want als ik bij aanrecht moet moet hij op een andere hoogte dan voor aan tafel. Ik besloot eens te gaan neuzen, want ik wou wel weer eens wat zelfstandiger worden. Zelf drinken pakken en meenemen naar de woonkamer is toch wel een stuk leuker dan geholpen worden. Daarnaast wil ik ook leren koken in de toekomst.

Zorgverzekering
Tijdens het neuzen kwam ik er achter dat het mogelijk is om via de zorgverzekering een trippelstoel te krijgen. Deze stoel is er in meerdere uitvoeringen. Elektrisch verstelbaar en net zoals een bureaustoel, met de hand. Deze stoel kan schuin gezet worden waardoor bepaalde handelingen makkelijker worden. Om vooruit te komen is het heel makkelijk om met de voeten te trippelen, het gaat niet zo zwaar als met een bureaustoel. Maar om in aanmerking te komen voor een trippelstoel moet de zorgverzekering een verslag van de ergotherapeut hebben. Ik vond dat een beetje vreemd, want ze weten van mijn handicap.

Thuiszorgwinkel
Maar het verslag was niet zo zeer nodig om te bewijzen dat ik hem echt nodig heb, maar wel om er voor te zorgen dat ik de juiste trippelstoel krijg. Ik moest dus op zoek naar een ergotherapeut. Deze had ik snel gevonden en een paar dagen later zat ze bij mij op de bank. Zij raadde mij aan om een trippelstoel te proberen, dat kon via de thuiszorgwinkel. Ik kon dus contact zoeken met de thuiszorgwinkel. Helaas bleek er een wachtlijst te zijn voor elektrische trippelstoelen. Ze raadde mij aan om degene te proberen die met de hand bediend word, want op deze manier kon ik proberen of het wat voor mij is.

Ontevreden
Deze werd een paar dagen geleden geleverd. Maar heel tevreden ben ik op het moment nog niet. Want ik kom in dit huis absoluut niet uit de voeten. Ik kan alsnog niet meehelpen en ben alsnog afhankelijk van mijn ouders. Daarnaast is hij niet elektrisch en moet ik met regelmaat opstaan om hem te verstellen. Maar ik ben er wel achter dat het een goed hulpmiddel kan zijn voor als ik straks op mezelf woon. Want ik kan dan gewoon blijven zitten met koken en ook met andere huishoudelijke klussen heb ik minder moeite. De enige eis is dat hij toch echt elektrisch moet zijn. Maar dat kan pas als ik het huis uit ben!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter