Pakjesavond 2017

geplaatst in: Familie en vrienden | 0

Mijn zus liep al de hele dag zenuwachtig door het huis, maar omdat mijn vader moest werken konden we het niet naar ’s middags verplaatsen. Dus mijn zus had pech en moest toch echt op pakjesavond wachten. Ze was net naar boven na het avondeten toen mijn ouders besloten om het te gaan vieren. Mijn moeder is de cadeautjes gaan halen en daarna hebben we mijn zus geroepen. Ze was helemaal verbaasd toen ze er achter kwam dat er opeens een doos met cadeautjes op tafel stond. Wie had die daar neergezet en mocht ze ze echt gaan uitpakken of moest ze wachten?

Voor ma! 
Toen mijn moeder zei dat ze eens moest gaan kijken wat er allemaal in zat was ze haast teleurgesteld toen bleek dat het eerste pakje niet voor haar bestemd was maar voor iemand anders. Het ene na het ander pakje dat ze pakte was voor iemand anders. Vooral de cadeautjes voor mijn moeder lagen bovenop. Dit had ik expres gedaan omdat anders haar cadeautjes kapot konden gaan. Mijn zus vond het alleen iets minder leuk dat haar cadeautjes niet bovenop lagen, maar goed. Ik vond het iets belangrijker dat mijn moeders cadeaus heel bleven dan dat mijn zus als eerste een cadeau kon openmaken.

Grapje 
Al snel had mijn moeder een hele boel cadeautjes voor zich liggen maar ze mocht ze nog niet uitpakken. Mijn moeder had namelijk een paar jaar geleden een grap met mij uitgehaald en ik moest haar even terugpakken. Ze kreeg van mij een puzzel. Bij deze puzzel zat een zoekboek. Ik heb alle stukjes in drie ziplock zakjes gedaan en deze apart ingepakt, het zoekboek apart ingepakt en de doos apart ingepakt. Ik was zelfs zo vriendelijk om het plastic apart in te pakken. Ik had op elke cadeau een nummer gezet met als eerst het plastic en daarna het zoekboek en pas daarna de puzzelstukjes en de doos kwam als laatste.

Teleurgesteld
Mijn zus was ondertussen nog steeds op zoek naar haar eigen cadeautjes en toen ze er een had nam ze eigenlijk niet echt de tijd om hem open te maken. Zo graag wou ze weten wat er nog meer in de doos zat. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat ze dit jaar maar twee cadeaus had gekregen en niet zoals de afgelopen jaren tien klein cadeautjes. Er werd dan ook gezegd dat ze geen nagellak gekregen had die ze wel op haar verlanglijstje had gezet. Ze leek niet helemaal te snappen dat ze niet alles kon krijgen en dat Sinterklaas ook maar een beperkt budget had. Ze was teleurgesteld.

Verrassing 
Ik was alles behalve teleurgesteld want ik kon eindelijk sinds jaren weer eens zeggen dat ik geen idee had van wat ik dit jaar kreeg van de Sint. Ik was dan ook blij verrast toen er twee cadeaus in zaten in plaats van een. Op mijn verlanglijstje stonden namelijk alleen maar cadeaus die tegen de het maximum bedrag aanzaten. Ik had daardoor maar een cadeau verwacht. Ik vond het namelijk heel moeilijk om een verlanglijstje te maken, want ik wil tegenwoordig graag dingen voor mijn huis of die ik in ieder geval mee kan nemen. Dus deze onderzetters voor pannen waren dan ook perfect. Ik was tevreden!

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter