Kerst 2017

geplaatst in: Familie en vrienden | 0

Het is alweer Kerst en ik moet bekennen dat ik dat best wel lastig vind. Ik zit de laatste dagen niet zo goed in mijn vel. Heb veel last van ontstekingen in mijn lichaam en merk dat ik met hele andere dingen bezig ben dan met Kerst. Ik vind het gezellig en keek echt wel uit naar de feestdagen, maar nu het zo ver is merk ik dat ik het er moeilijker mee heb. Ik ben moe en heb moeite met gezellig zijn. Ik weet dat mijn lichaam gestrest is en dat het meer aandacht nodig heeft. Ik ben de laatste tijd weer aan het doorrennen geweest en daar word ik nu even voor gestraft. 

Bron: www.google.nl

Rust
Kerst zal daardoor in het teken staan van rust, opletten. Ik zal mijn lichaam moeten laten herstellen. Ik kan niet meer doorrennen. Ik ben daarom ook blij dat we geen verplichtingen hebben. Er komt geen familielid langs, dus we zijn met zijn vieren. Dan laat je iets sneller merken dat je moe bent en is het iets beter te doen om je rust te pakken. Ik schaam me dan niet als ik een groot deel van de dag op zolder zit met televisie aan. Ik doe gezellig mee als het er op aankomt, maar tussen die momenten door kan ik gewoon even doen waar ik behoeften aan heb. Daar ben ik heel blij mee, echt even rust.

Genieten
Ik hoop dat ik kan genieten, want dat is ook een vorm van ontspannen. Ik weet dat verplicht ontspannen averechts werkt dus ik probeer het los te laten, in de hoop dat ik door het loslaten alsnog kan genieten en dus ontspannen. Ik ben daar namelijk best slecht in en zie het daardoor vaak als een verplichting waardoor het misgaat. Ik moet eigenlijk weer leren ontspannen en hoe ga ik dat doen? Geen idee en ik denk dat ik dat ook maar niet tijdens de Kerst moet gaan zien uit te vogelen. Daarom ga ik gewoon mijn best doen om te genieten en ik zie wel of het me lukt om ook nog te ontspannen.

Eten
Naast veel rusten zal het vooral veel eten worden. Gisteravond hebben we de eerste lekkere maaltijd op en morgen gaan we gourmetten. Ik zie dat zelf toch echt als de maaltijd der maaltijden. Ik kijk daar toch echt heel erg naar uit. Voor de rest zal het vooral veel snoepen worden. Gisteravond tijdens All you need is love stonden er ook al allerlei lekkere zoutjes op tafel. Ik moet dan ook bekennen dat ik iets meer gegeten heb dan dat goed voor mij is. Maar goed een keer per jaar moet kunnen en in januari moet ik het er maar weer vanaf zien te krijgen. Dat gaat een andere uitdaging worden.

Zelfzorg 
Want doordat ik minder goed in mijn vel zit is bewegen een andere uitdaging dan normaal, ik vind het nog lastiger. Ik heb mezelf daarom een klein beetje vrij daarvan gegeven omdat ik vind dat ik nu echt even mag genieten. Volgend jaar gaan we verder. Nu is het de tijd om te genieten en voor mezelf te zorgen. Dus dat ga ik doen. Dat betekend ook dat ik niet weet of ik de aankomende dagen nog veel zal bloggen, ik zal mijn best doen, maar ik ga voor genieten en voor mezelf zorgen. Ik hoop dat jullie een gezellige Kerst hebben waarin jullie kunnen genieten van alles en iedereen om jullie heen!

Merry Christmas!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter