Kerst 2016

geplaatst in: Familie en vrienden | 0

Vanavond is het Kerstavond. De avond die bijna heel Nederland viert. Met cadeautjes, lekker eten of met gezelligheid. Maar helaas is het niet bij iedereen feest. Niet iedereen kan op het moment zeggen dat ze gezellig samen zijn met familie. Ik hoop dat die mensen ondanks het verdriet toch kunnen zeggen dat ze het goed hebben. Het is misschien niet de tijd om te vieren, maar geen eten of geen dak boven je hoofd hebben is desondanks toch nog een stuk erger. Ik kan nog steeds niet bevatten wat er allemaal gebeurd is in deze wereld, maar ik weet wel dat wij sterker zijn.

Bron: www.weheartit.com

Kerst staat voor mij in het teken van lekker eten, gezellig samen zijn met het gezin en verder doen wij niets bijzonders. Dit jaar gaan wij vanavond gourmetten, maar verder doen wij niets bijzonders. Ik weet niet zo goed of ik het nou echt mis. Want wat je nooit gehad hebt kan je niet missen. Maar aan de andere kant iedereen vertelt elk jaar wat zij met Kerst doen en dan denk ik soms wel eens waarom doen wij dat niet? Ik ben er absoluut niet rouwig om dat wij het niet met familie of vrienden vieren, maar ergens is het wel jammer dat wij dat niet eens kunnen. Gelukkig is het met alleen het gezin ook gezellig.

Eventuele Kerstcadeautjes mis ik absoluut niet. Dat is een traditie waar wij nooit aan meegedaan hebben, wij krijgen met Sinterklaas iets en met Kerst niets. Wij zitten dan ook niet met zijn alle rond de boom. Sterker nog de boom staat op zo’n manier dat we er niet eens rondom kunnen gaan zitten. Deze moest in een hoek gezet worden zodat de honden hem niet om kunnen gooien. Toch vind ik het gezellig dat de boom staat en dat er overal lichtjes zijn. Al mogen mensen wel stoppen met die flikkerende lampjes op te hangen, vooral buiten in de tuin of voor het raam. Daar krijg ik namelijk hoofdpijn van.

Kerstavond is eigenlijk ook niet veel verschil met gewone avonden. De kerstboom staat, we gaan gourmetten. Maar verder lijkt het een gewone zaterdagavond. Ook al herinnerd te televisie me er wel aan dat het geen gewone zaterdagavond is. Ik zit namelijk ook voor de buis All you need is love te kijken. Maar ik zal het niet helemaal afkijken omdat het veels te laat afgelopen is. Ik houd dat niet vol en ik wil het morgen niet bekopen door vanavond te laat naar bed te gaan. Toch vind ik het altijd tof om te zien hoe iedereen elkaar huilend in de armen vliegt. Ik ga nog net niet met de mensen meedoen.

Waarschijnlijk kijk ik het morgen terug, ik wil namelijk wel weten of iedereen zijn liefde weer terugziet. Want morgen staat er namelijk niets op het programma. Ze zeggen dat het eerste Kerstdag is morgen, maar als de kalander het niet aangegeven had had ik het waarschijnlijk niet gemist. Ook tweede Kerstdag doen we helemaal niets. Het eten is die dagen ook niets speciaals dus ook daar merken we niets aan. Ik vind het helemaal niet erg hoor, want al dat lekkere eten is soms ook wel iets teveel. Meestal is het vet en veel en dat merk ik toch behoorlijk, terwijl ik dat niet wil! Ik zal het dus niet missen.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter