Kerst 2015

geplaatst in: Familie en vrienden | 0

Het is weer eens Kerst. Weer een jaar voorbij en weer een feestdag aangebroken. Ik kan het niet geloven dat 2015 haast voorbij is en dat 2016 bijna gaat beginnen. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen, ik zie mezelf nog alle gesprekken voeren en de negativiteit stroomt helaas ook nog steeds door mijn aderen. Want Kerst of geen Kerst dat is niet iets wat ik zomaar even uit kan zetten. Ik geef dan ook toe dat ik meer dan voorgaande jaren op zie tegen deze feestdagen. Ik zal blij zijn als het 2016 is.

Bron: www.weheartit.com

Moeilijk
Nou betekend bovenstaande niet dat ik helemaal niet van Kerst geniet. Ik vind het leuk dat de kerstboom er staat en tegen al het lekkere eten zeg ik ook geen nee. Maar ik merk wel dat dit een jaar met veranderingen is geweest. Ik kan niet doen alsof mijn psychische klachten er met Kerst niet zijn. Hoe leuk ik het ook vind om met zijn alle gezellig bij elkaar te zijn, zo moeilijk vind ik het ook. Want door alles ben ik nou eenmaal heel veel op mezelf. Altijd al geweest, maar nou besef ik me pas waardoor het komt en dat maakt het nog moeilijker.

Opa en oma
Daarnaast heb ik er dit jaar extra moeite mee dat sommige familieleden er niet bij zijn. Vooral mijn opa en oma. Ik weet niet wat het is, maar dit jaar heb ik ze veel meer gemist dan voorgaande jaren. Misschien omdat ik in zo’n moeilijke tijd van mijn leven zit. Ik had heel graag willen praten met mijn oma over wat er allemaal gebeurd. Zij zou het begrepen hebben, veel meer dan dat mijn ouders doen. Gewoon omdat zij het zelf meegemaakt heeft. Maar helaas zit dat gesprek er niet in en moet ik het zelf doen. Ik ben daar sterk genoeg voor.

2016
Alleen op het moment voel ik me niet sterk en zie ik enorm op tegen deze dagen. Misschien ook wel omdat het besef steeds meer doordringt dat het bijna 2016 is. Het jaar waar ik zo tegenop zie. Want het zal geen gemakkelijk jaar worden, misschien wel een van de moeilijkste jaren van mijn leven. Ik hoop echt dat ik volgend jaar dit teruglees en denk waar maakte ik me in vredesnaam druk om? Ik weet dat ik volgend jaar nodig heb om weer lekker in mijn vel te komen, maar het is toch behoorlijk eng om echt de stap te zetten.

Vrolijk Kerstfeest
Maar eerst gaan we proberen te genieten van deze feestdagen en ik weet zeker dat ik ze overleef. Elke dag heeft maar 24 uur, dus ook deze Kerst. Ik denk ook wel dat op het moment dat het zover is ik er wel van kan genieten of in ieder geval me goed genoeg voel om gezellig mee te doen. Dat is me elk jaar gelukt en een stempel veranderd daar echt helemaal niets aan. Tenminste dat hoop ik maar. Ik hoop ook dat jullie, mijn lezers, niet op zien tegen Kerst en dat jullie er van genieten. Vrolijk Kerstfeest, lieve lezers, vrolijk Kerstfeest.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter