De laatste dag van 2015

geplaatst in: Familie en vrienden | 0

De laatste dag van 2015 is alweer aangebroken. Het jaar is voorbij gevlogen en toch voelde het soms alsof de tijd voorbij kroop. Helaas zijn er in de laatste twee weken van het jaar nog best wel wat heftige gebeurtenissen gebeurd, waar jullie volgend jaar een uitgebreide blogpost over kunnen verwachten. Maar ik kan gelukkig wel zeggen dat 2015 een goed jaar geweest is. Ik heb misschien niet de doelen behaald die ik graag had willen behalen aan het begin van het jaar, maar ik heb een hoop geleerd dit jaar.

Bron: www.weheartit.com

Misty
Afgelopen maandag hebben wij helaas moeten besluiten om onze oude, zieke, labrador Misty in te laten slapen. Het ging al een paar weken wat minder met haar, maar we hadden allemaal nog wel het gevoel dat ze het naar haar zin had en dat ze weinig pijn of andere ongemakken had. De laatste week hadden we allemaal steeds meer het gevoel dat Misty niet lekker in haar vel zat en ze sliep opeens een heel stuk meer dan dat zo hiervoor deed. Dit wouden we haar niet aandoen en daarom hebben we gezegd we laten je los.

Sammie
Dat deed pijn en het is een enorm gemis voor het gehele gezin. Zelfs Tanja en Sammie hebben het er moeilijk mee. Sammie was de afgelopen dagen veel aanhankelijker en wou veel meer bij de mensen zijn. Maar als ze dan even rustig op de bank lag dan lag ze daar op een manier dat niet als Sam omschreven kon worden. Helaas heeft Sam niet alleen heel veel last van het feit dat Misty er niet meer is, maar ook van het vuurwerk. Ze kroop helemaal onder onze stoel als ze een knal hoorde en probeerde echt weg te komen. Daarom zit zij sinds gisteren in een pension bij vrienden.

Aan mezelf werken
Wij gaan daardoor op een hele andere manier het jaar uit dan dat we gehoopt hadden. Zaterdag halen we Sammie weer op en dan gaan we het gewone leven weer proberen op te pakken. Ik zeg expres proberen, want 2016 word voor mij een jaar met een hoop activiteiten. Een half jaar therapie om beter in mijn vel te komen te zitten, meerdere ziekenhuisbezoeken. Maar de leukste activiteit staat voor eind volgende maand gepland. Een weekje skiën in Italië. Daar kijk ik echt heel erg naar uit en eerlijk gezegd houdt dat me op het moment op de been, echt een lichtpuntje.

Fijne jaarwisseling
Maar eerst gaan we Oud & Nieuw vieren. Helaas wel zonder (zelfgemaakte) oliebollen. Het is gisteren niet gelukt om oliebollen te maken, ze mislukte allemaal. Maar ik zie sowieso op tegen Oud & Nieuw. De laatste weken ben ik heel erg moe en het lukt me vaak niet om langer dan acht à negen uur wakker te blijven. Daarna moet ik gewoon naar bed. Maar ook ik wil Oud & Nieuw vieren, dus ik zal echt proberen om wakker te blijven. Hopelijk hebben jullie wel oliebollen en kunnen jullie wel wakker blijven. In ieder geval een fijne jaarwisseling.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter