Brussen – Sinterklaas

geplaatst in: Familie en vrienden | 0

In september 2014 heb ik een uitzending op internet bekeken over het hebben van een verstandelijk gehandicapte zus die mij over de streep trok wat betreft het bloggen over mijn verstandelijk beperkte zus. Ik vond het altijd moeilijk om daar over te praten omdat je al snel je ouders bekritiseert en aangeeft dat je liever had dat je zus anders was dan dat ze is. Maar door die uitzending beseft ik dat er ook ruimte mocht zijn voor mijn gevoel en dat het daardoor niet betekende dat ik mijn ouders aanval of mijn zus afkraak, ik vertel alleen mijn kant van het verhaal en dat gebeurd hier in deze reeks.

Bron: www.weheartit.com

Dat mijn zus (weer) in Sinterklaas gelooft is de afgelopen weken goed te merken geweest. Er kwamen het weekend nadat de Sint in het land was Pieten langs op haar woning en mijn zus was helemaal blij. Eerst met zijn alle eten en daarna feest vieren. Geweldig vindt ze het, vooral als ze een cadeautje krijgt. De weken die er op volgde lieten zien dat ze af en toe behoorlijk zenuwachtig was, opeens had ze het over cadeautjes en dat ze op de woning Sinterklaas gingen vieren. Ze had er helemaal zin in, zoveel zin dat ze zelfs thuis met een verlanglijstje aan kwam zetten. ”Ma dit wil ik hebben van Sinterklaas”.

Helaas voor haar verliep Sinterklaas niet helemaal zoals ze wou. Ze werd de zondag voor Sinterklaas ziek en wou naar huis. Mijn moeder weigerde om haar heen en weer te brengen dus ze kon kiezen dinsdagochtend naar haar werk en daarna naar haar woning om Sinterklaas te vieren en daarna pas vrijdagochtend weer naar huis of thuisblijven en goed uitzieken. Hoewel ze dolgraag Sinterklaas wou vieren besloot ze om thuis te blijven. Maar toch werd het met regelmaat te spraken gebracht, maar ma was streng. Ze had haar keus gemaakt en nou moest ze er over ophouden.

Toch had ze al snel door dat wij ook wat cadeautjes gekocht hadden en dat ze bij ons ook wat kon verwachten. Mijn vader moest tot laat werken, maar eenmaal thuis moest hij er meteen aan geloven. Mijn zus was net naar boven gegaan en mijn moeder haalde de cadeautjes naar beneden. Mijn zus werd geroepen en eenmaal beneden was ze dolblij, er stond een doos met cadeautjes. Een voor een werden ze uit de doos gehaald en aan de juiste persoon gegeven. Ze was gelukkig als het een cadeau voor haar was, snel uitpakken want misschien zaten er nog wel meer cadeautjes voor haar in.

Teleurgesteld dat ze was toen de doos leeg bleek te zijn en geen dubbele bodem bleek te bevatten. Er werd ook aan toegevoegd ”maar nagellak stond ook op mijn verlanglijstje en dat heb ik niet gehad”. Ze snapte niet dat Sinterklaas niet al haar wensen kon vervullen. Gelukkig was ze wel blij met de cadeautjes die ze wel gehad had en al snel zat ze in haar nieuwe boek te lezen. Pas toen zakte de spanning, maar al snel begon die weer want er lag op haar slaapkamer op de woning ook nog een cadeau te wachten, wat zou dat zijn? Daar kwam ze pas achter toen ze de zondag na Sint naar huis ging.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter