Update DZP voor mezelf oktober 2016

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Nog steeds zijn er een hele boel doelen waar ik mijn aandacht aan moet besteden. Voor dit doel geldt echt dat sommige doelen dreigen te mislukken omdat ik niet genoeg aandacht aan ze besteed. Ik weet dat het heel erg klinkt, maar zo is het wel. Ik weet pas aan het einde van het jaar zeker of het echt zo is, maar als ik niet snel iets verander dan kan ik het eigenlijk nu al met zekerheid zeggen. Toch motiveert het mij niet om iets te veranderen, dit komt omdat ik zo ontzettend veel wil en ik niet weet hoe ik alles voor elkaar moet krijgen. Ik moet prioriteiten stellen en dat gaat niet zo soepel. 

86. Schrijf op 1 januari 2015 een brief aan jezelf over hoe je nu in het leven sta. Maak deze open op de laatste dag van het project en kijk hoe erg je veranderd bent
Gelukkig kan er aan dit doel niet heel veel misgaan. Ik hoef ”alleen maar” aan het einde van het Project de brief open te maken. Klinkt heel simpel, maar het zou echt iets voor mij zijn om de laatste dag helemaal te vergeten. Ik weet dat de kans klein is dat ik het echt vergeet, maar het zou zomaar kunnen gebeuren. Dan is dit doel alsnog mislukt. Maar daar gaan we niet vanuit. Ik wil hem lezen!

87. Zodra je een whiteboard heb zorg er dan voor dat je daarop schrijf wat je niet mag vergeten
Voor dit doel weet ik niet zo goed hoe ik het moet omschrijven. Het is niet zo dat ik dit doel niet wil voltooien en aan aandacht ontbreekt het niet. Maar wel aan ruimte aan de muur. Ik kan er eigenlijk niets aan doen dat dit doel niet voltooid is. Aan de andere kant had ik aan het begin van het Project al kunnen voorzien dat ik nooit genoeg ruimte zou hebben om hem op te hangen. Maar dat is achteraf.

88. Zorg er een jaar lang voor dat je aan het einde van de maand geld over hebt. En stort dat op je spaarrekening. (9/12)
Met dit doel gaat het heel goed. Ik stort netjes aan het einde van de maand het geld dat ik over heb op mijn spaarrekening. Het bedrag dat daar staat is niet heel groot, maar het begint steeds meer te groeien. Ik doe mijn best om elke maand geld over te houden, de ene maand gaat dat beter dan de andere maand, dat is nou eenmaal zo. Toch probeer ik elke maand geld over te houden en te storten.

89. Zorg ervoor dat je een maand lang alleen het hoognodige koopt (31/31)

90. Zorg ervoor dat dat geld uiteindelijk voor de inrichting van je huisje gebruikt wordt
Het geld dat ik elke maand overhoudt gaat netjes naar de pot van mijn huis. Ik heb nog geen idee wanner ik het huis uit kan en dat zorgt er soms wel voor dat ik me afvraag of ik het geld wel opzij moet zetten. Maar aan de andere kant waarom niet? Tegen de tijd dat ik het huis uit ga kan ik op deze manier wel een lekker bedrag bij elkaar hebben. Dan kan ik misschien wel alles kopen dat ik nodig heb.

91. Schaf een duur ding aan van je wishlist.
Ik heb nog niets gevonden waarvan ik tegen mezelf zei dat ik dat mocht aanschaffen. Bij het meeste twijfel ik of het mee kan nemen naar mijn nieuwe huis. Iets wat echt wel heel belangrijk is voor mij, zeker bij iets wat duurder is dan normaal. Ik zou het echt enorm zonde vinden als ik een stereotoren aanschaf en later moet concluderen dat het niet in mijn huis past om een of andere reden.

92. Koop een puzzelboekje en maak alle puzzels
Het is ondertussen oktober en ik heb nog steeds geen puzzelboek aangeschaft. Ik schaf meestal dat soort dingen aan als ik met vakantie ben. Maar omdat ik niet zo heel snel puzzel kan het zomaar gebeuren dat een jaar later het puzzelboek nog niet vol is. Gaan we dan op vakantie dan schaf ik meestal weer een nieuw puzzelboekje aan. Op deze manier maak ik nooit alle puzzels. Oepsie!

93. Probeer om elke dag te bewegen (5/1001)

94. Kijk van elke letter van het alfabet een film af (titel) (5/26)
Sinds de laatste update heb ik geen nieuwe films meer gezien. Het gaat er toch naar uitzien dat ik de rest van de films volgend jaar ga bekijken. Ik weet dat het heel veel films zijn gezien de hoeveel tijd ik heb, maar ik weet ook dat als ik mijn schouders er onderzet het mij gaat lukken. Het zullen alleen meerdere films per maand worden en dat terwijl ik daar niet heel erg fan van ben.

95. Kijk elk jaar 10 films af (8/30)

96. Lees van elke letter van het alfabet een boek uit (titel) (16/26)
Heel langzaam gaat dit doel de goede kant op. Ik hoef nog maar tien letters. Toch komen de lastigste letter nog en daar kijk ik niet echt naar uit. Nou heb ik nog een klein jaar om mij daar druk om te maken. Ik had in de vorige update gezegd dat ik maar eens moet zorgen dat ik zou gaan kijken of het echt zo moeilijk wordt voor bepaalde letters, dat heb ik nog steeds niet gedaan.

97. Lees elk jaar 20 boeken uit (40/60)
Het is gelukt! Ook dit jaar heb ik twintig boeken gelezen. Het was vorige maand al gelukt. Ik ben er ondertussen ruim overheen. Ik ga dit doel dan ook in het aankomende Project iets ruimer instellen. Tenminste ik denk wel dat dit een doel is dat ik meeneem. Het enige waar ik mee zit, het laatste jaar is maar negen maanden en dan is het wel behoorlijk doorlezen als ik dertig boeken wil lezen.

98. Speel van elk letter van het alfabet een computerspelletje uit (titel) (10/26)
Dit gaat echt heel langzaam. Ik heb nog wel heel even, maar gezien de snelheid waar dit doel mee gaat vrees ik dat het echt veels te langzaam is om alle letters te hebben. Ik wil proberen om het tempo te verhogen, maar aan de andere kant als ik geen zin heb om te spelen dan heeft het niet veel zin om te proberen om het tempo op te hogen. Toch moet ik het proberen want anders mislukt dit doel.

99. Speel elk jaar 15 computerspelletjes uit (23/45)
Ik dacht dat ik goed op weg was, maar ik heb nog maar een paar maanden en dan hebben we alweer het einde van het jaar bereikt en ik moet nog zeven spelletjes uitspelen. Ik weet niet of dat wel wil gaan lukken. Maar aan de andere kant misschien moet ik het maar gewoon proberen. Want ik weet ook dat als ik een spelletje leuk vind ik hem soms binnen een week uit kan hebben.

100. Maak je schilderij af
Nee, ik heb nog steeds niets met dit doel gedaan en toch ga ik hem nog steeds niet laten mislukken. Ik blijf erbij dat wat nu niet gebeurd over een paar weken of maanden wel opeens kan gebeuren. Het is daarom ook niet verstandig om dit doel te laten mislukken zolang het Project niet mislukt is. Tegen die tijd weet ik pas echt wat er met dit doel gebeurd is en tot die tijd is het vissen en dat is niet goed!

101. Zorg ervoor dat je mooie foto’s van jezelf krijg

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter