Update DZP voor mezelf juni 2017

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Er zijn een paar doelen waarvan ik ondertussen zeker weet dat ze gaan mislukken. Ik heb heel duidelijk besloten om mijn focus ergens anders te leggen. Geen probleem, maar het heeft wel gevolgen voor het Project. Ik doe mijn best om alle doelen te laten lukken, maar aangezien het feit ik vorig jaar het Project een beetje heb laten versloffen is het gevolg dat een hele boel doelen een grote uitdaging zijn geworden. Ik weet zeker dat het mij gaat lukken om een hele boel doelen te gaan redden, maar ik zal ook mijn verlies moeten nemen en moeten accepteren dat niet alles meer lukt. 

86. Schrijf op 1 januari 2015 een brief aan jezelf over hoe je nu in het leven sta. Maak deze open op de laatste dag van het project en kijk hoe erg je veranderd bent
Nog iets meer dan drie maanden en dan weet ik precies wat er in de brief staat. Tot die tijd heb ik een vermoeden. Ik weet namelijk dat ik aan het begin van 2015 het niet echt zag zitten en dat ik niet zo goed wist hoe het allemaal zo gaan verlopen. Niemand kan in de toekomst kijken, maar positief naar de toekomst kijken is wel iets wat de meeste kunnen. Helaas ging mij dat ook niet helemaal lukken.

87. Zodra je een whiteboard heb zorg er dan voor dat je daarop schrijf wat je niet mag vergeten
Aan het einde van het Project hangt het whiteboard nog steeds niet, dat is iets wat zeker is. De muur hangt nog steeds zo vol als dat die aan het begin hing. Het is zo erg dat ik niet eens ruimte heb voor de honden (Briska en Sammie) en mijn cavia Zwiebertje. Deze foto’s komen op het moment dat ik in mijn eigen huis woon en op dat moment komt mijn whiteboard ook te hangen. Die gaat zelfs voor op de foto’s.

88. Zorg er een jaar lang voor dat je aan het einde van de maand geld over hebt. En stort dat op je spaarrekening (12/12)

89. Zorg ervoor dat je een maand lang alleen het hoognodige koopt (31/31)

90. Zorg ervoor dat dat geld uiteindelijk voor de inrichting van je huisje gebruikt wordt
Op het moment dat ik mijn huis heb kan ik het geld meteen ervoor gebruiken. Het staat nog steeds op gereserveerd. Ik weet namelijk nog niet wanneer ik in mijn huis kan. Het ziet er naar uit dat het nog even gaat duren. Helemaal geen probleem, maar het is wel jammer. Ik had graag dit jaar nog willen verhuizen, de hoop is nu gevestigd op volgend jaar. Het geld is er in ieder geval voor!

91. Schaf een duur ding aan van je wishlist

92. Koop een puzzelboekje en maak alle puzzels
Het puzzelboek ligt nog steeds niet waar het hoort te liggen en aangezien het feit er ondertussen een hele hoop bovenop gelegd is, is het mij ook al tijden niet meer opgevallen dat het daar ligt. Ik weet dat ik nu als een gek moet gaan puzzelen om alle puzzels nog op tijd af te maken. Ik denk niet dat ik daar echt behoeften aan heb. Waarschijnlijk is aan het einde van dit Project dit doel mislukt.

93. Probeer om elke dag te bewegen (5/1001)

94. Kijk van elke letter van het alfabet een film af (titel) (19/26)
Het ziet er echt naar uit dat het met dit doel nog helemaal goed gaat komen. Er is nog een hoop dat moet gebeuren, maar ik weet zeker dat het goed moet komen. Zeker nu ik op vaste dagen mijn blogs er over in heb gepland wil het mij zeker lukken om alle films te kijken. Soms gebeurd het op het laatste moment en soms zijn er films die ik zo graag wil zien dat ik ze al weken eerder heb gezien!

95. Kijk elk jaar 10 films af (8/30)

96. Lees van elke letter van het alfabet een boek uit (titel) (18/26)
Dit doel staat een beetje stil. De letters die ik nu nog moet zijn niet heel makkelijk te vinden. Ik probeer mijn ogen open te houden, zowel op internet als in de bibliotheek en boekenwinkels. Maar ik weet niet of het gaat lukken om echt van elke letter een boek te lezen. Het zou balen zijn als het toch niet gaat lukken, aan de andere kant het was een uitdaging en soms gaat het niet lukken. Helaas.

97. Lees elk jaar 20 boeken uit (51/60)
Nog geen boeken in iets meer dan drie maanden. Ik weet dat het niet heel veel klinkt, maar toch is het een uitdaging. Maar ook voor dit doel geldt, net zoals bij de film, dat het het beste werkt als ik de boeken op een vaste dag online laat komen. Op die manier ”dwing” ik mezelf te lezen en moet het gaan lukken om alle boeken binnen de gestelde termijn te lezen. Ik heb in ieder geval goede hoop!

98. Speel van elk letter van het alfabet een computerspelletje uit (titel) (10/26)
Wow, nog zestien spelletjes. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen dat dat hem niet meer gaat worden. Toch laat ik hem staan tot eind september. Wie weet ga ik de aankomende weken alleen maar computerspelletjes spelen. Ik denk het niet, maar ik heb mezelf wel vaker verbaasd, dus het zou zomaar kunnen. Maar een ding is zeker, in dit tempo gaat het niet lukken om dit doel te voltooien.

99. Speel elk jaar 15 computerspelletjes uit (26/45)

100. Maak je schilderij af
Dit doel gaat niet meer gebeuren. Als ik al behoeften heb om te gaan schilderen dan heb ik geen idee waar ik dat moet gaan doen. Ik moet dus accepteren dat het mij niet gaat lukken om dit doel te voltooien. Niet dat ik er rouwig om ben, maar het is toch weer een doel dat gaat mislukken. Toch laat ik hem tot het einde van het Project staan. Want wie weet wat er in de aankomende weken opeens gebeurd.

101. Zorg ervoor dat je mooie foto’s van jezelf krijgt

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter