Update DZP voor mezelf juni 2016

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Ik ben hard bezig met sommige doelen zodat ze niet mislukken, maar er zitten doelen tussen waar ik een hard hoofd in heb. Ik wil niet beweren dat ik ze niet wil of kan voltooien. Maar het wil er op de een of andere manier niet van komen en dat is best lastig. Ik wil mijn best doen om alle doelen te voltooien, maar bij sommige doelen ben ik ook een beetje afhankelijk van andere mensen. Ik kan niet alles in mijn eentje. Soms moeten de Goden je ook een beetje goed gezind zijn en ik heb het gevoel dat ze op het moment niet heel erg blij met me zijn. Maar misschien vergis ik me. 

86. Schrijf op 1 januari 2015 een brief aan jezelf over hoe je nu in het leven sta. Maak deze open op de laatste dag van het project en kijk hoe erg je veranderd bent
Ik heb niet echt meer een idee wat er in de brief staat. Toch moet ik nog ruim een jaar en drie maanden wachten voordat de brief open mag. Ik ben aan de ene kant nieuwsgierig aan de andere kant beangstigd de brief mij soms ook wel een beetje. Want misschien laat die brief wel heel goed zien hoe ik veranderd ben en zitten er ook niet zulke leuke veranderingen in. Ik weet het niet.

87. Zodra je een whiteboard heb zorg er dan voor dat je daarop schrijf wat je niet mag vergeten
Het whiteboard hangt nog steeds niet. Ik heb er gewoon geen plek voor en daar baal ik best wel een beetje van. Want op deze manier is het niet mogelijk om te bekijken of het voor mij echt een goed hulpmiddel is om minder te vergeten. Ik moet wachten tot het moment dat ik het huis uit kan, dan kan ik hem ophangen en uitproberen. Ik hoop dat het bevalt, want anders heb ik hem voor niets.

88. Zorg er een jaar lang voor dat je aan het einde van de maand geld over hebt. En stort dat op je spaarrekening. (5/12)
De eerste vijf maanden heb ik het ondertussen voor elkaar gekregen om aan het einde van de maand geld over te houden. Het heeft niet echt heel veel moeite gekost. Ik wou wel dat het me gelukt was om meer geld over te houden, maar aan de andere kant. Het kost nou eenmaal geld om een auto te bezitten en alle andere kosten die ik maak vanwege mijn handicap. Helaas pindakaas.

89. Zorg ervoor dat je een maand lang alleen het hoognodige koopt (31/31)

90. Zorg ervoor dat dat geld uiteindelijk voor de inrichting van je huisje gebruikt wordt
Het geld staat netjes apart. Ik weet nog steeds niet of het wel gaat lukken om binnen het Project het huis uit te gaan. Ik ben er druk mee bezig, maar op het moment loopt het niet helemaal zoals ik zou willen. Dit is dan ook een doel waarbij ik afhankelijk ben van andere. Maar ik zet het geld netjes opzij en op het moment dat ik het huis uit ben gaat het daar voor gebruikt worden. Dat is iets wat zeker is.

91. Schaf een duur ding aan van je wishlist.
Ik zou wel willen, maar het is nog steeds niet gelukt om iets te vinden wat ik op het moment ook echt kan gebruiken en waar ik zeker van weet dat het sowieso mee kan naar mijn eigen huis. Daarnaast speelt ook mee dat ik geen idee heb hoeveel geld ik daar voor nodig heb, omdat ik geen idee heb wat ik precies wil aanschaffen. Ik laat dit doel dan ook even links liggen het komt wel op een later tijdstip.

92. Koop een puzzelboekje en maak alle puzzels
Er is nog steeds geen puzzelboekje gekocht. Ik weet dat ik dat toch maar eens moet gaan doen. Want aangezien het feit ik niet zo’n fanatieke puzzelaar ben gaat het ook nog wel heel even duren voordat ik alle puzzels gemaakt heb. Ik weet in ieder geval dat ik zo’n puzzelboek wil met verschillende soorten puzzels erin, want ik houd niet echt van een bepaald soort puzzels, maar van verschillende.

93. Probeer om elke dag te bewegen (5/1001)

94. Kijk van elke letter van het alfabet een film af (titel) (5/26)
Ik heb weer een film gekeken. Het gaat nog steeds niet heel erg hard. Ik weet dat ik mijn best eens moet gaan doen om meer films te gaan bekijken. Maar ik merk dat films kijken nou niet echt mijn vorm van ontspannen is. Ik vind het leuk, maar ik merk dat ik het al heel snel zat ben en al heel snel geneigd ben om op mijn telefoon te gaan kijken. Ik weet dat ik van de film moet genieten, maar dat is lastig.

95. Kijk elk jaar 10 films af (8/30)

96. Lees van elke letter van het alfabet een boek uit (titel) (14/26)
Er zijn een paar boeken langsgekomen, die ik gelezen heb, die in dit doel paste. Ik moet nog best wel een hoop boeken lezen voordat ik dit doel helemaal voltooid heb, maar ik heb er vertrouwen in. Ook al zijn er wel een paar letters van het alfabet waar ik me zorgen over maak, want ik weet niet of er boeken geschreven zijn die beginnen met de x of q en ook de y lijkt mij een uitdaging worden. 

97. Lees elk jaar 20 boeken uit (32/60)
Ik ben behoorlijk opgeschoten. Ik hoef nog maar acht boeken en dan heb ik dit doel, voor dit jaar, alweer voltooid. Het zal volgend jaar misschien nog wel een uitdaging worden om ook twintig boeken te lezen, maar misschien valt het mee. Ik kan namelijk best wel wat boeken lezen als ik dat wil, maar soms heb ik helemaal geen zin om te lezen en dan kost het toch wel een hele hoop moeite, helaas.

98. Speel van elk letter van het alfabet een computerspelletje uit (titel) (9/26)
Ik heb nog steeds geen computerspelletje gespeeld die ook voor dit doel geschikt was. Ik weet dat ik nog een hele hoop spelletjes moet spelen om aan het einde van het Project te kunnen zeggen dat dit doel voltooid is. Ik weet niet of ik daar wel zin in heb, want er zijn tijden dat ik bijna niets anders doe dan spelletjes spelen, maar meestal ben ik toch liever met andere dingen bezig dan met spelletjes.

99. Speel elk jaar 15 computerspelletjes uit (20/45)
Op het moment ben ik wel weer even druk aan het spelen geweest. Er waren best wel wat spelletjes die ik leuk vond. Ik heb daar dan ook met regelmaat mijn tijd aan besteed. Ik moet nog tien spelletjes spelen om aan het einde van het jaar te kunnen zeggen dat dit doel voltooid is. Ik heb nog een half jaar, dus ik heb niet super veel tijd. Maar ik ga het zeker proberen om dit doel niet te laten mislukken.

100. Maak je schilderij af
De motivatie ontbreekt nog steeds en soms vraag ik mezelf af waarom ik het schilderij niet gewoon weggooi. Ik ben echt blij dat ik nog geen verf gekocht heb. Misschien heeft het ook wel te maken met ruimtegebrek. Ik weet niet zo goed waar ik mijn schilderij neer moet leggen zodat ik kan schilderen, maar het niet de hele tijd moet verplaatsen omdat iemand er last van heeft.

101. Zorg ervoor dat je mooie foto’s van jezelf krijg

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter