Update DZP voor mezelf februari 2016

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Het tweede jaar van het Project is alweer ruim een maand bezig. Dat betekend dat ik in december een bepaalde balans opgemaakt heb. Er zijn ondertussen, helaas, best wel wat doelen mislukt, ook in dit onderdeel. Toch zijn er, gelukkig, ook wat doelen voltooid. Daarnaast ben ik dit jaar aan bepaalde doelen begonnen omdat ik vond dat het nu de tijd was om er aan te beginnen of omdat als ik er nu niet aan begon ik het doel kon laten mislukken. Op dit moment gaat het best goed. 

86. Schrijf op 1 januari 2015 een brief aan jezelf over hoe je nu in het leven sta. Maak deze open op de laatste dag van het project en kijk hoe erg je veranderd bent
Ik moet nog ruim een jaar wachten totdat ik de brief mag openmaken en ik moet zeggen dat ik daar aan de ene kant tegenop zie en aan de andere kant naar uitkijk. Ik ben best benieuwd wat er in staat, maar ik heb een ding onthouden en ik wil daar eigenlijk niet aan terugdenken. Ik denk dat het tegen die tijd echt een confrontatiemoment met mezelf gaat worden en daar kijk ik niet naar uit.

87. Zodra je een whiteboard heb zorg er dan voor dat je daarop schrijf wat je niet mag vergeten
Ik weet niet of ik wel plek heb voor een whiteboard. Maar anders was die er vast en zeker allang geweest. Het lijkt mij echt heel handig om dingen op te schrijven in de hoop dat ik het dan onthoud. Ik zie het hier thuis, hier hangt die beneden en als het echt opgeschreven wordt dan onthouden we dat het gedaan moet worden en doen we het ook en anders dan vergeten we het gewoon.

88. Zorg er een jaar lang voor dat je aan het einde van de maand geld over hebt. En stort dat op je spaarrekening. (1/12)
Ik heb besloten dat ik dit jaar dit doel ga toepassen. Vorige maand heb ik het geld wat ik overhad meteen naar mijn spaarrekening gestort. Iets wat ik deze maand ook weer wil doen. Ik denk dat dit doel niet heel moeilijk vol te houden moet zijn omdat ik het best belangrijk vind om te sparen en ik het eigenlijk al een paar jaar doe. Maar ik kan natuurlijk niet op de zaken vooruit lopen.

89. Zorg ervoor dat je een maand lang alleen het hoognodige koopt (31/31)
Dit doel heb ik meteen vorige maand toegepast. Ik heb niet heel veel hoeven kopen voor mijn vakantie waardoor het weer een stuk makkelijker was om het doel toe te passen. Daarnaast hoorde het gene wat ik wel gekocht had voor mijn vakantie tot het hoognodige. Verder had ik vorige maand niet heel veel nodig, en heb ik wat ik niet echt nodig had doorgeschoven naar deze maand. Dus dit doel is voltooid.

90. Zorg ervoor dat dat geld uiteindelijk voor de inrichting van je huisje gebruikt wordt
Ik wil het geld dat ik voor mijn huis wil gebruiken op een aparte spaarrekening zetten. Op deze manier heb ik er meer zicht op en weet ik zeker dat het geld niet gebruikt gaat worden voor andere dingen. Ik weet dat er een kleine kans is dat het geld binnen het Project nog aan mijn huis besteed kan worden, maar anders blijft het geld gewoon op die rekening staan en gaat het er later naar toe.

91. Schaf een duur ding aan van je wishlist.
Ik zou zoveel dingen hebben die ik graag aan wil schaffen en die ik toch niet heel erg goedkoop vind. Maar ik ben toch wel een beetje voorzichtig met geld uitgeven. Ik wil dit doel absoluut voltooien, maar ik wil geen geld uitgeven dat ik eigenlijk niet kan uitgeven. En laat daar nou meteen mijn angst zitten. Ik denk bij grotere uitgaven meteen ”maar heb ik dat later niet nodig?” Niet handig.

92. Koop een puzzelboekje en maak alle puzzels
Afgelopen vakantie heb ik helemaal geen puzzelboek aangeschaft. Ik zei later tegen mezelf dat ik dan maar zo een puzzelboek moet aanschaffen. Maar daar heb ik mezelf nog toe gezet. Ik weet namelijk dat de kans dat ik dan ga puzzelen heel klein is, eigenlijk best erg, want het is altijd wel leuk om een puzzel te maken. Maar op de een of andere manier heb ik daar niet echt de rust voor en dat is jammer.

93. Probeer om elke dag te bewegen (5/1001)

94. Kijk van elke letter van het alfabet een film af (titel) (3/26)
Ik heb ondertussen drie films bekeken met een letter van het alfabet. Het is absoluut niet veel, want ik moet dus nog drieëntwintig, maar we gaan heel langzaamaan op weg. Ik hoop alleen wel dat het mij lukt om dit jaar wat meer films te bekijken dan dat ik afgelopen jaar heb gedaan. Want anders dan mag ik volgend jaar wel een hele boel films bekijken of het doel mislukt alsnog en dat zou zonde zijn.

95. Kijk elk jaar 10 films af (8/30)
Dit doel is net niet gelukt. Ik had twee films meer moeten zien en dan was het gelukt. Ik heb in december mijn best wel gedaan. Maar toch is het niet gelukt. Ik vind het namelijk best wel leuk om een film te bekijken, maar meestal kan ik mijn aandacht er niet heel lang bijhouden en stop ik met regelmaat. Ik kijk de meeste films in delen en dat is dit keer mijn struikelblok geweest, helaas.

96. Lees van elke letter van het alfabet een boek uit (titel) (11/26)
Ik heb de afgelopen periode niet echt een boek gevonden met een letter uit het alfabet die ik nog niet gelezen had en die mij aansprak. Ik vind het best wel lastig en ik vrees dan ook voor bepaalde letters. Want ik houd van een specifiek genre en daardoor beperk ik mezelf toch op een bepaalde manier, want ik sluit op deze manier wel titels uit en dat is toch wel lastig blijkt. Maar goed.

97. Lees elk jaar 20 boeken uit (22/60)
Ik heb ondertussen de eerste twee boeken van 2016 alweer gelezen. Ik verwacht dat ik dit jaar geen problemen tegenkom op het gebied van boeken lezen. Ik zat vorig jaar ver over de dertig boeken heen, dus ik verwacht dat mij dat dit jaar ook wel moet lukken. Maar ik kan niet op de zaken vooruit lopen. Ik houd in ieder geval wel van lezen, dus in dat opzicht verwacht ik niet heel veel problemen, maar toch.

98. Speel van elk letter van het alfabet een computerspelletje uit (titel) (9/26)
Ik heb niet heel veel spelletjes gespeeld met een letter. Ik houd net als bij de boeken van best wel specifieke spelletjes en dan sluit ik bepaalde dingen toch al uit bij voorbaat. Iets wat best zonde is, want op die manier sluit ik soms letters uit die ik toch nog moet hebben. Ik denk dat ik op dit gebied maar eens buiten mijn comfortzone moet gaan. Want anders blijf ik misschien wel steken hierop.

99. Speel elk jaar 15 computerspelletjes uit (15/45)
Het is gelukt! Ik heb de laatste weken van 2015 toch nog twee spelletjes uitgespeeld gekregen. Ik ben daar echt heel blij mee, want ik zag dit doel ook al naar de prullenbak verdwijnen. Maar dat is toch niet gebeurd. Ik heb de laatste weken van het jaar toch best wel wat tijd besteed aan spelletjes spelen en hoewel dat heel stom klinkt was dat het wel waard. Want dit doel is toch behouden daardoor.

100. Maak je schilderij af
Ik heb nog steeds geen motivatie gevonden om aan dit doel te beginnen. Maar misschien komt dat nog. Ik heb nog ruim een jaar om het af te maken, maar ik heb zo’n vermoeden dat dit een van de doelen is die mislukt aan gebrek aan motivatie. Iets wat best wel zonde is, want schilderijen vond ik vroeger best wel leuk, ik vond het vroeger überhaupt heel leuk om creatief bezig te zijn. Dat is wel minder.

101. Zorg ervoor dat je mooie foto’s van jezelf krijg
Ik heb een heel leuk idee in mijn hoofd. Nu ik mijn blog aan het veranderen ben en ik uitgelichte afbeeldingen heb wil ik gaan kijken of ik daar iets mee kan doen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat precies in het vat gaat gieten en ik ben er ook nog niet uit wie ik de foto’s ga laten maken. Maar ik wil wel gaan kijken of het idee dat ik in mijn hoofd heb haalbaar is, want dat zou wel leuk zijn.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter