Update DZP voor mezelf augustus 2017

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Er is nog een doel voltooid. Ik verwacht nog drie doelen te voltooien. Tenminste over een doel twijfel ik een beetje. Mag ik hem van mezelf wel voltooien? Ik moet nog even bepalen hoe streng ik echt ga zijn voor mezelf. Maar de rest van de doelen gaan niet meer lukken en hoewel het jammer is ben ik er niet rouwig om. Ik had die doelen wel gedaan als ik ze echt had gewild. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik over dit onderdeel best tevreden ben. Veel meer dan dit kan ik er voor nu niet van maken, dat is mij wel duidelijk en dat is gewoon niet anders. 

86. Schrijf op 1 januari 2015 een brief aan jezelf over hoe je nu in het leven sta. Maak deze open op de laatste dag van het project en kijk hoe erg je veranderd bent
Over een paar weken mag ik de brief open maken. Ik weet zeker dat het mij veel moeite gaat kosten om hem te lezen. Ik weet namelijk nog een ding wat er in staat en waar ik van hoopte dat het niet zo veranderd en juist dat is zo ontzettend veranderd. Ik heb er vrede mee, maar het zal wel een confrontatie momentje worden. Toen kon ik me niet voorstellen dat ik het zou accepteren en nu kan ik niet anders.

87. Zodra je een whiteboard heb zorg er dan voor dat je daarop schrijf wat je niet mag vergeten
Ik geloof dat ik moet kiezen wat er op mijn muur hangt. Op het moment is de keuze gevallen op foto’s. Maar op het moment dat ik het huis uit gaat zal ik andere keuzes maken. Ik ben in het aankomende jaar niet heel veel van plan qua veranderen. Ik wil namelijk geen geld meer in deze kamer stoppen, zeker niet als ik het niet mee kan nemen naar mijn eigen huis. Dat vind ik gewoon heel erg zonde om te doen.

88. Zorg er een jaar lang voor dat je aan het einde van de maand geld over hebt. En stort dat op je spaarrekening (12/12)

89. Zorg ervoor dat je een maand lang alleen het hoognodige koopt (31/31)

90. Zorg ervoor dat dat geld uiteindelijk voor de inrichting van je huisje gebruikt wordt
Dit doel is straks een twijfelgeval. Ik heb er namelijk wel degelijk voor gezorgd dat het geld straks voor mijn huis gebruikt gaat worden. Alleen ik kan het geld nog niet gebruiken. Tenminste niet binnen het Project. Het huis is pas ergens volgend jaar klaar. Moet ik dit doel dan laten mislukken of laten voltooien? Ik vind ergens laten voltooien, want ik zorg er wel voor dat het straks daar naar toe gaat. Nu alleen nog niet.

91. Schaf een duur ding aan van je wishlist

92. Koop een puzzelboekje en maak alle puzzels
Het puzzelboek is verdwenen. Tenminste ik heb het opgeborgen. Ik besef me dat het me nooit gaat lukken om in een paar weken tijd een hele boel puzzels te maken, zeker niet als ik ook nog honderd andere dingen wil doen. Ik zal moeten accepteren dat dit doel over een paar weken mislukt. Helemaal geen ramp, het is alleen jammer. Ik had gehoopt dat een doel als dit mij wel zou lukken. Maar ik heb er te makkelijk over gedacht.

93. Probeer om elke dag te bewegen (5/1001)

94. Kijk van elke letter van het alfabet een film af (titel) (24/26)
Ik moet nog twee films kijken en dan heb ik met alle letters uit het alfabet een film gekeken. Ik had aan het begin van het Project verwacht dat dit een van de moeilijkste doelen van dit onderdeel zou zijn, maar het is nog een van de makkelijkste. Zo twee al drie keer per maand kijk ik een film. Maar ik moet toegeven dat ik blij ben als het aan het einde van het Project niet zo heel vaak meer hoeft. Maar wanneer ik wil.

95. Kijk elk jaar 10 films af (8/30)

96. Lees van elke letter van het alfabet een boek uit (titel) (20/26)
Ik denk dat we het nu toch echt wel bereikt hebben wat we konden. Helaas betekend dat wel dat het niet meer gaat lukken om dit doel te voltooien en dat vind ik heel erg jammer maar is niet anders. Ik had alleen niet van te voren gedacht dat het zo moeilijk zou zijn. Misschien ligt het er ook aan dat ik niet genoeg aandacht aan dit doel besteed heb, ik weet het niet. Maar ik zie mezelf geen zes boeken meer lezen.

97. Lees elk jaar 20 boeken uit (60/60)
Dit doel is voltooid. Ik heb een ongeveer anderhalve week geleden mijn 20ste boek van dit jaar uitgelezen. Ik heb ondertussen zelfs meer boeken gelezen. Daar ben ik echt heel trots op. Aan het begin van het jaar dacht ik dat het niet meer zou gaan lukken. Maar het is eigenlijk een beetje van zelf gegaan. Op een gegeven moment zat ik in de leesflow en sinds dat moment is het heel hard gegaan met meerdere boeken per week.

98. Speel van elk letter van het alfabet een computerspelletje uit (titel) (10/26)
Ik probeer dit doel niet eens meer te voltooien. Ik vind het leuk om computerspelletjes te spelen en ik kan daar uren mee zoet zijn. Maar ik merk dat een doel als dit toch niet echt ontspannend werkt. Ik heb daarom ook besloten om hem niet mee te nemen naar het volgende Project. Ik zou daar echt ongelukkig van geworden zijn. Ik speel wel een computerspelletje als ik dat wil en niet omdat het moet voor een Project.

99. Speel elk jaar 15 computerspelletjes uit (26/45)

100. Maak je schilderij af
Ook dit doel probeer ik niet meer te voltooien. Ik vind het leuk om creatief te zijn maar dit was toch wel een beetje te veel van het goede. Ik kon het niet goed op papier krijgen en hoewel dat jammer is is het niet anders. Ik ben niet super rouwig om dit doel, want had ik het echt graag gewild dan had ik het wel gedaan denk ik. Ik neem ook dit doel niet mee omdat ik denk dat er ook in het volgende Project niets van komt.

101. Zorg ervoor dat je mooie foto’s van jezelf krijgt

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter