Update DZP studie en werk januari 2016

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Ik ben bang dat de aankomende maanden mijn studie wel eens een beetje stil zou kunnen komen te liggen. De zoektocht naar een baan ligt al veel langer stil en die ga ik op het moment al helemaal niet oppakken. Ik heb de energie niet en daarnaast staat er zoveel op de planning dat een baas meteen zegt ”de groeten, ik neem je niet aan als je zo weinig kan komen werken.” Dus ik zal niet veel voortuitgang boeken met deze doelen, maar ik wil wel doen wat ik kan doen en dat is in ieder geval iets proberen te doen aan mijn studie.

61. Haal de fase Propedeuse
Ik heb nou al bijna een jaar geen examens gemaakt en ze staan ook niet op de planning voor juni of misschien nog wel later dit jaar. Ik ben nog steeds bezig met Bedrijfseconomie, het lukt op de een of andere manier maar niet om echt goed door de stof te gaan. Ik sla het op de een of andere manier niet op en daar baal ik best wel eens van, want ik wil gewoon verder. Maar op deze manier lukt dat niet echt.

62. Haal de Hoofdfase
Voorlopig ziet het er naar uit dat ik hier binnenkort aan begin. Het zou wel eens 2017 kunnen worden voordat ik hier aan toe ben. Niet echt leuk, maar het is gewoon niet anders. Ik vind mijn gezondheid belangrijker en ik merk dat aan mezelf werken en studeren niet echt de juiste combinatie is. Het studeren gaat veel langzamer dan dat ik zou willen, maar ik doe op het moment alleen wat ik kan en dat is niet veel.

63. Vind een stageplek voor je studie
Hoewel ik wel wat zou willen doen weet ik dat het nog veels te vroeg is om een stageplek te vinden, ik ben gewoon niet ver genoeg met mijn studie om snel stage te mogen gaan lopen en ik heb er ook geen zicht op dat dat nou snel gaat gebeuren. Het zou wel handig zijn als ik een baan zou vinden waar ik straks ook mijn stage kan lopen, maar het is op het moment allemaal toekomst muziek en dat is prima.

64. Mijn HBO studie afronden
Dit gaat echt niet meer gebeuren voordat het Project afgelopen is. Ik moe eerlijk bekennen dat het me niet veel doet. Ik baal heus wel eens beetje, maar ik kan er ook niks aan doen dat mijn gezondheid mij in de steek laat. Ik heb op het moment de keuze om dat te negeren en me op mijn studie te storten, maar ik ben ondertussen op een punt dat ik mijn gezondheid belangrijker vind dan mijn studie.

65. Geef jezelf iets cadeau als je geslaagd ben
Ik denk dat ik maar een voorschot neem op dat cadeau. Ik koop het nou alvast en gebruik het ook alvast, dan ben ik in ieder geval op tijd. Dit doel gaat mee naar het volgende Project. (Tenzij ik echt een voorschot neem). Want het zit er gewoon niet in dat ik mijn studie nog voltooi tijdens dit Project. Zelfs 2020 word spannend en heel eerlijk gezegd doet het mij op het moment niet heel veel. Ik ervaar geen stress erdoor.

66. Vind een baan
Ik heb de afgelopen maanden nou niet echt goed gezocht naar een baan, maar op het moment houd ik niet eens mijn oren en ogen open. Ik kan op het moment niet starten met een baan omdat mijn gezondheid mij zo ontzettend in de steek laat en het is echt belangrijk dat ik daar mee aan de slag ga op het moment. Dus ik kan gewoon geen werk accepteren zolang het niet beter gaat met mij.

67. Krijg een vast contract
Het zou een wonder zijn als ik tijdens dit Project nog een vast contract krijg. De hoop op een baan heb ik nog niet opgegeven, maar wel op een vast contract. Meestal geven ze eerst een paar tijdelijke contracten en dan pas een vast contract. En aangezien het feit ik voorlopig niet kan gaan solliciteren, mag ik blij zijn als ik al een tijdelijk contract binnen heb weten te slepen binnen dit Project.

68. Geef jezelf iets cadeau als je een vast contract heb
Ik kan hier natuurlijk ook een voorschot op nemen. Nee, dat is gewoon niet de bedoeling dus dat gaan we op niet doen. Ik heb zo’n vermoeden dat dit doel meegenomen wordt naar het volgende Project. Maar dat zien we tegen de tijd dat dit Project wel. Dan heb ik pas echt zicht op welke doelen mislukt zijn omdat ze echt mislukt zijn en welke doelen ik heb laten mislukken zonder goede reden.

69. Zorg ervoor dat je eigen bedrijf van de grond komt
Ik ben nog steeds heel blij dat ik hier nog niet voor gevochten heb. Het is nog steeds een wens om ooit een eigen bedrijf te hebben, maar op het moment is het gewoon geen optie. Het zou me teveel kopzorgen bezorgen. Ik zou teveel thuis moeten zitten vanwege ziekte en het werk zou toch door moeten gaan. Misschien dat ik dit ooit ga doen, maar op het moment lijkt het mij gewoon geen goede idee.

70. Geef jezelf iets cadeau als je je eerste klant heb
Voorlopig geen klanten voor mij. Ik zou ze niet kunnen bieden wat ik zou moeten kunnen bieden en dat zou er alleen maar voor zorgen dat er een hele boel klanten weglopen. Dat zou gewoon niet gaan werken. Dus op het moment houdt ik het er maar op dat ik niks anders dan kan doen dan mensen adviseren. Maar er kan gewoon niks tegenover staan, ik kan ze niet echt helpen met hun administratie. Helaas.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter