Update DZP studie en werk september 2016

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Dromen over een eigen bedrijf is het ene moment heel leuk en het volgende moment kan ik wel janken. Het doet best zeer als ik besef dat het er misschien nooit inzit om eigen baas te worden. Terwijl het waarschijnlijk qua energie wel het beste voor mij zou zijn, maar voor de rest is het absoluut geen verstandig plan is. Want als ik niet kan werken dan komt er ook geen geld binnen. Maar daarom blijft het wel een droom, maar wel een droom die ik een plekje moet geven zodat het geen heel groot hoofdstuk meer blijft in mijn leven want anders dan gaat het nog zeerder doen!

61. Haal de fase Propedeuse

62. Haal de Hoofdfase

63. Vind een stageplek voor je studie

64. Mijn HBO studie afronden

65. Geef jezelf iets cadeau als je geslaagd ben

66. Vind een baan
De reden ik word binnenkort opgenomen is niet meer relevant om geen baan te zoeken. Ik word namelijk voorlopig niet opgenomen. Dus in dat opzicht zou ik opzoek kunnen naar een baan, maar qua gezondheid is een ander verhaal. Dat de opname op de lange baan gezet is betekend niet dat ik me opeens een stuk beter voel. Ik ben nog steeds ziek en waarschijnlijk ook te ziek om voor langere tijd te werken.

67. Krijg een vast contract
Ik ben eigenlijk al in dienst. Laatst had ik het er met iemand over dat gehandicapt zijn een fulltime baan is met alles wat er geregeld moet worden. Ik ben dus in dienst van mezelf. Ik moet regelmatig een instantie bellen om alles weer te regelen en dat valt soms niet mee. Er zitten echt dagen tussen dat ik gewoon zoveel aan de telefoon heb gezeten dat ik helemaal gesloopt ben van het regelen.

68. Geef jezelf iets cadeau als je een vast contract heb
Honderd wensen heb ik wel, maar de meeste zijn niet in geld uit te drukken. Ik weet ook een hele cadeautjes maar de meeste zijn duur. Ik vind wel dat het iets leuks moet blijven, want hoewel ik dan wel een (ander soort) vast inkomen heb wilt het niet zeggen dat ik het over de balk mag smijten, ik wil dan nog steeds sparen voor de toekomst. Want ik wil wel eventuele spullen die kapot gaan kunnen vervangen.

69. Zorg ervoor dat je eigen bedrijf van de grond komt
Het doet soms best zeer om te beseffen dat ik (op dit moment) te ziek ben om een eigen bedrijf op te richten. Aan de andere kant moet ik even niet denken aan alle rondslomp en verantwoording die er bij komt kijken. Maar ik weet niet of dat nou komt omdat ik ziek ben of omdat ik er sowieso niet aan moet denken. Maar voor nu is een eigen bedrijf oprichten gewoon geen optie en dat is jammer.

70. Geef jezelf iets cadeau als je je eerste klant heb
Ook bij dit doel weet ik wel genoeg te dure cadeautjes die ik zou kunnen geven aan mezelf. Maar ik zie bovenstaand doel niet snel gebeuren. Ik denk dat ik nog eerder een vast contract krijg dan dat ik een eigen bedrijf opricht. Maar er over dromen blijft leuk en dat zorgt er wel voor dat ik soms een grote glimlach op mijn gezicht krijg, alleen daarna doet het wel weer zeer als de waarheid doordringt.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter