Update DZP studie en werk januari 2017

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Het is alweer twee maanden geleden dat ik me voor het laatst met dit onderdeel bezig heb gehouden. Ik had ondertussen dagbesteding kunnen hebben (geen werk, maar samen met andere gehandicapte in een ruimte zitten en weet ik het wat doen) maar dat heb ik afgeslagen om meerdere redenen. Op het gebied van werk is er niet heel veel veranderd en dat vind ik eigenlijk wel even prima. Ik weet dat iets te doen hebben goed voor mij zou zijn, maar ik moet eerst nog even wat dingen voor mezelf op een rijtje zien te krijgen. Mijn leven een iets minder grote puinhoop laten zijn.

61. Haal de fase Propedeuse

62. Haal de Hoofdfase

63. Vind een stageplek voor je studie

64. Mijn HBO studie afronden

65. Geef jezelf iets cadeau als je geslaagd ben

66. Vind een baan
Zoals ik net al zei had ik een dagbesteding kunnen hebben. Maar de manier waarop het voor mijn gevoel door mijn strot heen geduwd werd beviel mij totaal niet. Ik heb dan ook de boot afgehouden en bedankt. Daarnaast weet ik dat ik meer in mijn mars heb. Ik kan misschien geen baan aan van negen tot vijf. Maar ik voel me te goed om de hele dag te gaan zitten schilderen of koken. Ik kan meer.

67. Krijg een vast contract
Over ongeveer acht maanden loopt dit Project af. Er kan in acht maanden tijd veel gebeuren, het is alleen de vraag wat wil ik in acht maanden tijd laten gebeuren. Ik weet niet helemaal wat ik precies wil. Maar ik weet wel dat ik het heel fijn vind om op dit moment even mijn leven op orde te gaan krijgen. Het ziet er naar uit dat mij dat gaat lukken, maar ik weet niet hoelang ik daar mee bezig ben!

68. Geef jezelf iets cadeau als je een vast contract heb
Onder mijn leven op orde krijgen staat zeker iets van werk. Het hoeft niet meteen een betaalde baan te zijn, maar wel iets buitenshuis. Ik ben het soms best zat om de hele dag thuis te zitten en geen zicht te hebben op iets anders dan mijn slaapkamer. Ik breng daar zoveel tijd in door dat het soms best beschamend is. Maar ik verwacht niet meteen een vast contract als het mij lukt om een baan te vinden.

69. Zorg ervoor dat je eigen bedrijf van de grond komt
Dit doel valt niet onder mijn leven op orde krijgen. Ik zou het heel leuk vinden om een eigen bedrijf te hebben, maar het is niet verstandig om aan zo’n project te beginnen als ik emotioneel nog niet de sterkste ben. Ik weet ook niet of ik dat ooit ga worden, maar dat zullen we ooit wel zien. Maar voor dit moment is dit geen haalbaar doel en dat zal ik moeten accepteren. Het is even niet anders.

70. Geef jezelf iets cadeau als je je eerste klant heb
Dagdromen over wat ik wel of niet wil hebben kan ik prima. Maar is eigenlijk niet de bedoeling op dit moment. Ik zou mezelf van alles kunnen geven, maar ook dat is niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat ik op dit moment mijn leven op orde krijg en als dat mij lukt is het misschien wel een goed idee om mezelf iets cadeau te doen. Laat een klant voor mijn bedrijf maar even zitten, eerst mijn leven graag.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter