Update DZP school/studie maart 2012

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Ik ben nog steeds druk bezig om mijn niveau drie te behalen. Elke dag naar school of stage gaan hakt er behoorlijk in, maar we hebben een doel voor ogen. Een diploma. Dat is wat ik wil en waar ik voor ga. Maar toch vind ik het wel eens zwaar en wil ik opgeven, want het kost behoorlijk wat energie.

44. Mijn niveau drie diploma halen
Ondanks het feit dat ik vorige maand geen examens heb gehad, heb ik niet stil gezeten. Ik ga ook niet beweren dat ik heel veel aan mijn opleiding heb gedaan, maar toch ben ik elke keer netjes naar de lessen geweest en heb ik geprobeerd om wat aan mijn opdrachten te doen en de stof in mijn hoofd te stampen.

45. Mijn stage, van niveau drie, met een voldoende afronden
Hoewel het nog lang geen juni is is het volgens mij wel nodig dat ik langzaam aan wat meer aan mijn stageverslag ga doen. Ik ben soms heel goed bezig en daarna doe ik hele tijden helemaal niks aan dit verslag. En ik heb helemaal geen zin om op het laatste moment te moeten stressen om zo’n verslag.

46. Mijn portfolio Burgerschap met een voldoende afronden
Ik ben nog steeds niet echt begonnen aan mijn portfolio. Ik moet hem in mei inleveren en ik ben nog steeds bij het eerste hoofdstuk. Daar moet echt wat aan veranderen, desnoods door in de lessen wat meer te gaan doen. Want ik wil liever niet dat ik hem niet op tijd kan inleveren, want daar houd ik gewoon niet van.

47. Goed Engels leren praten/schrijven
Ik ga nog steeds braaf naar mijn lessen Engels en we hebben nog steeds een docent die geen les geeft. We hebben onze boeken nog steeds niet nodig gehad en als we ze wel nodig hebben is het een optie om ze te gebruiken. Zolang we doen alsof we bezig zijn vindt mijn docent het helemaal prima.

48. Mijn huiswerk niet meer op het laatste moment maken
Omdat ik van mezelf hier pas mee hoeft te beginnen als het niveau schooljaar aanbreekt doe ik echt geen moeite om mijn huiswerk eerder te maken. Ik stel alles nog even goed uit en de avond van te voren zit ik vaak nog peentjes te zweten. Maar het komt elke keer toch maar weer mooi af, want dat moet dan wel weer van mezelf.

49. Toegelaten worden op niveau vier (dezelfde locatie/opleiding)
Zolang ik mijn best doe op mijn opleiding verwacht ik geen problemen om dit doel te halen. Ik verwacht ergens dat we gewoon overgezet worden van niveau drie naar niveau vier. Maar ik weet het niet zeker, maar het lijkt me vreemd als we opeens weer een test moeten doen of iets anders.

50. Niveau vier halen
Een doel tegelijk, eerst niveau drie en dan niveau vier. Soms vraag ik me af wat me te wachten staat. Gaat het veel moeilijker worden of gaat het geruisloos in elkaar over? Hoe ziet de opleiding er dan uit en wat voor verslagen moet ik dan schrijven? Gaat het dan nog steeds zo makkelijk allemaal of…?

51. Een stageplaats voor niveau vier vinden
Ik weet nog niks meer dan vorige maand. Toch verwacht ik binnenkort wat te horen, want we zullen ook nog moeten zoeken. Of we hoeven misschien pas volgend jaar januari/februari te starten, dan kan het nog wel even gaan duren. Maar als we na de zomervakantie een andere plek moeten hebben, dan…

52. Aangenomen worden op de Hoge school Rotterdam
Ik ben niet verder gegaan met dit doel. Want ik zeg wel dat ik naar Rotterdam wil, maar eigenlijk weet ik dat nog niet zo zeker. Misschien ga ik wel naar Den Haag. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik daar eens wil kijken, want Rotterdam was niet alles vond ik op het eerste gezicht.

53. Mijn propedeuse halen
Ik kijk zo uit naar dit doel. Er zijn een hoop mensen die beweren dat het HBO best wel eens zwaar kan worden voor mij en dat het misschien iets te hoog gegrepen is. Maar hoe harder mensen roepen dat het misschien niet verstandig is, hoe liever ik wil bewijzen dat mensen ongelijk hebben. Maar ik zal nog even moeten wachten.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter