Update DZP eten augustus 2017

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Er zijn nog best wel wat doelen die nog niet voltooid zijn wat betreft dit onderdeel. Het zal mij niet lukken om alle doelen nog in een paar weken tijd te voltooien. Maar als ik mijn best doe dan moeten sommige doelen nog best lukken. Of ik er zin in heb is de volgende vraag. Want een maand geen chocolade, chips of snoepjes en dat tegelijker tijd. Ik ben geen fan. Maar aan de andere kant is het wel goed voor de lijn. Ook lijkt een doel als appelmoes maken en nog vier onbekende etenswaren mij een gigantische uitdaging in de aankomende maand. Maar wie weet welk doel nog gaat lukken, ik weet het niet. 

26. Probeer 10 etenswaren te eten die je nog nooit gegeten heb (6/10)
Mijn moeder is het uitproberen een beetje zat en heeft besloten dat we daar even mee stoppen. Ik denk dat het daarom niet gaat lukken om dit doel nog te halen. Vier etenswaren in ongeveer een maand tijd zal mijn moeder echt doen steigeren en dat snap ik best. Toch laat ik hem nog niet mislukken, misschien gebeurd er nog iets waardoor het doel alsnog voltooid wordt. Ik wacht gewoon af tot eind september.

27. Probeer vijf nieuwe gerechten (5/5)

28. Leer koken (opnieuw)

29. Zodra je kan koken probeer dan om elke maand een gerecht te maken (opnieuw proberen)
Ja, hier ben ik serieus mee bezig. Ik probeer elke week minstens een keer mee te helpen en ik ben vorige week zelfs een heel gerecht zelf gemaakt. Oké we aten later dan normaal en het gehakt was iets te zout, maar dat is iets wat je moet leren. Ik kom er wel. Ik merk dat ik dingen als pasta’s langzaamaan onder de knie heb, nou nog gerechten met aardappels, groenten en vlees. Dan komt het helemaal goed met mij.

30. Bak iets zonder de hulp van iemand
Ik merk dat mijn moeder dit geen slim plan vindt. Als ik samen met vriendin M. aan het bakken ben dan mag ik een hele hoop doen. Maar als ik het samen met mijn moeder doe dan doet zij zoveel wat ik wil en kan doen en ze denkt dat ze me daar mee helpt. Maar ik wil het zelf kunnen. Dus waarschijnlijk ga ik me uitleven op het moment dat ik het huis uit ben. Dan komt er met regelmaat iets lekkers op tafel.

Bron: www.weheartit.com

31. Eet een maand lang geen chocolade (0/31)
Omdat we officieel nog meer dan 31 dagen te gaan hebben is het nog mogelijk om dit doel te voltooien. Maar ik zie het niet snel meer gebeuren. Een chocolaatje is snel gemaakt en het is soms zo lekker. Laatst heb ik nog twee repen weggewerkt. Geen chocolade zou voor mij echt een enorme straf zijn. Maar dat betekend niet dat het niet goed zou zijn als ik eens wat minder chocolade zou proberen te eten.

32. Eet een maand lang geen chips (0/31)
Dit gaat vandaag in. Waarschijnlijk zit ik binnen een week alweer aan de chips omdat ik dit doel alweer vergeten ben of omdat ik de verleiding niet kan weerstaan. Ik vind chips een van de lekkerste zoetjes. Ik eet veel liever chips dan ijs of chocolade. Toch besef ik me dat ik daar niet teveel van moet eten. Nu er weinig op televisie is gaat het wel, maar straks moet ik toch echt gaan opletten. (Nu eigenlijk ook al).

33. Eet een maand lang geen snoep (0/31)
Op het moment dat ik hier mee stop ben ik waarschijnlijk ziek. Ik zie mezelf niet zowel stoppen met chocolade, chips als snoepjes eten en dat een hele maand lang. Maar om het doel te voltooien zou ik dat wel moeten doen. Ik denk dat we er op kunnen rekenen dat het er op neer komt dat alle drie de doelen mislukken. Maar dat kan ik pas met zekerheid zeggen als het Project afgelopen is eind september.

34. Maak zelf appelmoes
Zouden in september alweer de juiste appels in de winkel liggen? Ik weet het niet. Maar misschien is appelmoes maken nog even een te hoog iets. Misschien moet ik eerst andere dingen leren koken. Ik weet het niet hoor, misschien zeg ik nu iets heel stoms. Maar aangezien het feit ik niet weet hoe moeilijk appelmoes maken is, weet ik ook niet waar ik het in het rijtje moet zetten. Dus misschien is het wel heel makkelijk.

35. Maak zelf een pizza (deeg mag je kopen)

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter