DZP december 2015

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Dit Day Zero Project-jaar is niet verlopen op de manier dat ik graag gezien had. Helaas zijn er een hoop doelen mislukt en als ik niet uitkijk dan gaan in de laatste dagen er nog een paar doelen over de kop. Dat was helemaal niet de bedoeling, ik had mezelf echt voorgenomen om dit niet meer te laten gebeuren. Helaas heb ik het wel zelf in de hand, maar op het moment dat ik me niet lekker voel lukt het niet om het niet te laten gebeuren. Ik moet dus gewoon accepteren dat niet alles kan lukken in het leven.

12-dzp-december-2015

Yes
Gelukkig is op het laatste moment een doel voltooid. Ik heb namelijk de afgelopen dagen heel veel geblogd en daardoor heb ik alle concepten van 2011, 2012, 2013 en 2014 online kunnen zetten. Er moeten nog een hoop berichten voor die jaren geschreven worden, maar die staan in Word en niet in WordPress. Ik heb me voorgenomen om volgend jaar een paar doelen te voltooien. Waaronder doelen die betrekking hebben op mijn blog. Zo komt er volgend jaar geen andere foto’s online dan mijn eigen, dat wordt een uitdaging die graag aanga.

Sparen
Ook ga ik proberen elke maand geld over te houden. Ik verwacht niet dat dat me heel veel moeite kost, want het lukt me nou ook elke maand. Als je eenmaal een doel hebt om voor te sparen dan moet het allemaal wel lukken. Ik ga uiteindelijk proberen dat geld te besteden aan de inrichting van een huisje. Of dat in de praktijk ook gaat lukken dat moet de praktijk uitwijzen. Ik heb dit jaar ook best wel wat onverwachte kosten gehad, dus misschien lukt het me niet. Maar ik hoop echt dat me lukt om volgend jaar veel geld opzij te zetten voor een huisje.

Films kijken en computerspelletjes spelen
Maar dit jaar ga ik er eerst nog voor zorgen dat er een paar doelen niet gaan mislukken. Ik moet namelijk nog twee films kijken om dit jaar tien films gezien te hebben. Om dit doel te behalen moet ik echt even gaan zitten, maar ik gun mezelf de rust niet om dat te doen. Ook moeten er nog twee computerspelletjes uitgespeeld worden. Ik had verwacht dat dit een doel zou zijn waar ik geen enkele moeite mee zou hebben. Daar heb ik me blijkbaar toch een beetje in vergist. Op zich niet erg, maar het zou balen zijn als zo’n doel zou mislukken zonder goede reden.

Verkeerde focus
Al met al is het geen heel slecht jaar. Ik ben dan wel in mijn eigen valkuil gestapt, maar het had veel erger kunnen zijn. Ik ga dan nu ook niet beweren dat ik het volgend jaar heel anders aan ga pakken. Want al hoewel ik dat heel graag zou doen, weet ik dat het niet reëel is om dat te beweren en daarnaast is het echt wel zo erg dat er een paar doelen mislukken? In het leven zelf lukt toch ook niet alles? Ik mag trots zijn op wat ik bereikt heb en daar zou ik me op moeten focussen in plaats van op wat er mislukt is. Want daar word ik echt niet gelukkiger van!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter