Day Zero Project 2018 – veranderingen

geplaatst in: Day Zero Project | 0

Toen ik aan het begin van het afgelopen Project stond had ik verwacht dat ik aan het einde een hele boel veranderingen zou hebben. Ik wist hoe het gegaan was met het Day Zero Project 2012, ik was helemaal niet tevreden en wou echt een hele boel dingen veranderen. Maar op de een of andere manier heb ik dat nu niet zo erg. Doordat ik het de afgelopen keer echt anders aangepakt heb en echt wat met de verbeteringen van het vorige Project gedaan heb, heb ik nu niet weer een waslijst met dingen die ik wil veranderen. Maar toch zijn er een paar dingen die ik anders wil gaan doen. 

Bijhouden
Wat eigenlijk nog steeds heel erg misloopt is het bijhouden van de doelen. Ik weet ergens in mijn hoofd wel of ik er mee bezig ben of (nog) niet, maar hoe ver ik met sommige doelen precies ben ik heb vaak geen idee. Dat terwijl ik een hele mooie lijst heb die ik maandelijks kan updaten zodat ik dat soort vragen niet aan mezelf hoef te stellen, sterker nog ik kan deze lijst zelfs gedurende de maand bijhouden. Toch doe ik dat vaak niet. Waarom niet? Geen idee, want op het moment dat ik de updates en de lijst maak vind ik het vaak wel heel erg fijn om enige idee te hebben hoe het er voor staat.

Bloggen
Ik weet niet hoe ik mezelf er toe kan zetten om de lijsten beter bij te houden, maar ik weet wel dat het werkt als ik mijn blogs op tijd schrijf. Ik heb daardoor ook een beter beeld. Ik kan zeggen dat het op tijd schrijven mij op de laatste maanden van dit jaar na toch best goed is afgegaan het afgelopen jaar. Omdat ik dat toch wel weer beter wil gaan oppakken ga ik niet voor niets proberen verder vooruit te bloggen (minstens vier dagen) en ik hoop daardoor ook een beter beeld te hebben van het Project. Hopelijk motiveert dat om ook meer of sneller met het Project bezig te zijn, want dat ging ook mis.

Mislukken
Verder is er een grote verandering, ik mag wel doelen laten mislukken maar dan moeten ze meteen door naar het volgende Project. Daardoor hoop ik mezelf ook beter te motiveren. Want ik merkte vaak dat ik aan het einde van een maand heel gemotiveerd was omdat ik dan vaak de lijst aan het maken was, maar dat het halverwege de volgende maand alweer een stuk minder was omdat ik geen idee meer had welke doelen ik nou precies nog moest doen. Vaak verdwenen moeilijkere of uitdagende doelen dan zo ver naar de achtergrond dat ik aan het einde van het Project ze niet meer kon behalen.

Puntjes op de i
Ik ga in de aankomende weken nog hard aan de slag om de laatste puntjes op i te zetten. Ik moet nog een hele hoop afbeeldingen maken en sommige doelen vergeven nog wat voorbereiding. Ik hoop dat ik mezelf er toe kan zetten om dat te doen, want ik merk dat ik niet heel veel aandacht aan mijn blog besteed waardoor het Project ook nog niet de aandacht krijgt die het verdient. Dat terwijl ik al vanaf de eerste dag aan de slag moet met het Project. Ik zal dan wel inzichtelijk moeten hebben wat ik moet doen. Mijn voorbereiding van het Project is net zo slecht als het bijhouden eraf. Dat moet veranderen!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter