Update doelen juni 2017

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ik had aan het begin van het jaar zoveel plannen en nu na een halfjaar heb ik nog niet veel gedaan met alle plannen. Ik wil niet beweren dat ik helemaal niets gedaan heb en sommige plannen niet heb geprobeerd voor elkaar te krijgen. Maar ik merk dat ik niet kan toveren. Ik weet ook niet of ik heel rouwig ben dat het niet gelukt is. Het betekend niet dat ik niet opzoek ben naar een dagbesteding, maar misschien niet in de vorm waarin we eerst dachten. Het enige doel wat wel heel goed uitpakt is mijn blog, dat gaat dit jaar echt als een trein. Ik heb er plezier in. De andere doelen komen vanzelf. Het leven loopt nou eenmaal zoals het leven loopt, ben ik achter. En dat is prima!

Bron: www.weheartit.com

Een huis
Op het moment zijn ze nog niet begonnen met de bouw. Ik had gehoopt dat dat wel het geval was geweest. Maar ze hebben nog niet alle vergunningen rond. Toch ziet het er nog steeds naar uit dat ik volgend jaar ergens kan verhuizen. Het is dus wel zeker dat ik een huis heb, maar nog niet wanneer ik er in kan. Helemaal geen probleem, maar ik had het natuurlijk wel graag anders gezien. Op een bepaalde manier staat 2017 wel in het teken van mijn huis, want ik ben al de hele tijd van alles aan het regelen en natuurlijk ook hard aan het sparen om straks meubels en de rest van de spullen te kunnen kopen.

Mezelf ontdekken
Aan het begin van het jaar dacht ik dat ik ondertussen wel bij een psycholoog zou lopen. Echter is het zo dat de GGZ besloten heeft om mij niet te gaan begeleiden. Er zou niets aan de hand zijn, behalve dan Cerebrale Parese en ”het leven”. Alle diagnoses zijn dan ook achter mijn naam vandaan gehaald. Ik was in het begin heel erg dwalende, want hoe nu verder? Ik merk dat het nu ook prima gaat. Ik heb leven prima alleen aan en als ik hulp nodig heb zijn er genoeg mensen waar ik mee kan praten. Daarnaast houdt mijn huisarts mij ook in de gaten. Dit doel gaat dus zeker weten de goede kant op.

Bloggen
Ik had mezelf voorgenomen om zoveel mogelijk blogs online te krijgen. Ondertussen kan ik zeggen dat er al meer blogs online staan dan dat in de afgelopen jaren gelukt is. Het totaal van 2015 (423) ben ik al ver voorbij (439) en we zijn pas halverwege het jaar. Ik ben daar enorm trots op. Het is misschien niet realistisch om te bekijken of het gaat lukken om de blogs vanaf 01 juli 2011 tot en met 31 december 2017 aan het einde het jaar online te hebben, maar ik probeer om zo ver mogelijk te komen. Ik ben in ieder geval al heel trots op wat ik bereikt heb. Want er zitten maanden tussen dat het best zwaar is.

Dagbesteding
Ik vertelde dat ik graag meer buitenhuis wou komen. Ik heb met de gemeente naar dagbesteding gekeken en dat afgewezen. De GGZ raadde mij aan om het wel te doen. Maar het is niet meer van de grond gekomen. Ik stond daar niet echt om te springen. Ik weet niet zo goed hoe ik verder moet en of ik wel verder wil. Misschien wil ik wel gewoon gaan werken, maar het liefst niet in de administratie. Ik zit er over de denken om de opleiding HBO toegepaste psychologie te gaan doen. Zodat ik hopelijk in de toekomst waar wat mee kan gaan doen. Maar ik weet nog niet hoe ik dat precies voor me zie.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter