Tag: my school story

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ik vond deze week deze tag en ondanks dat ik met regelmaat blog over mijn studie leek het mij wel leuk om deze tag in te vullen. Ik heb in de afgelopen jaren regelmatig geblogd over mijn Mbo-opleiding en er zijn een paar artikelen verschenen over mijn basisschool en VMBO-tijd, maar verder heb ik nooit veel geblogd over mijn school. Daarom leek dat mij wel leuk om wat verder in te gaan op hoe ik tegenover school stond. Want ik weet nog dat het soms helemaal niet leuk was, maar soms ook weer wel.

1. Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 21 en ik doe een thuisstudie HBO SPD Bedrijfsadministratie. Ik zit dus niet echt meer op school, maar ik studeer nog wel. Ik leer hoe ik het beste de administratie voor een bedrijf kan doen. Dat kan ik doen via een accountantskantoor, maar ook gewoon in dienst van een bedrijf.

2. Welke niveau(s) heb je gedaan?
Op het VMBO ben ik begonnen met VMBO BBL. In het derde jaar ben ik overgegaan naar VMBO KADER. Het heeft wat overtuigingskracht gekost, maar het is mij gelukt. Ik ben daarna MBO niveau drie gaan doen en heb daarna nog niveau vier gedaan. Sinds vorig jaar september doe ik HBO.

3. Vond je school leuk?
Nee, niet altijd. Ik vond het leuk als ik niet gepest werd en het gevoel had dat ik geaccepteerd werd. Maar dat was niet heel vaak. Ook op VMBO kan ik niet alleen maar positief op terug kijken. Het waren moeilijke jaren waarin ik mezelf probeerde te ontdekken. Het MBO was oké, geen gepest in ieder geval.

4. Wat vond je het leukste vak op school?
Op de basisschool was dat overduidelijk rekenen. Op het VMBO merkte ik dat ik graag vakken deed als Wiskunde, Economie, Administratie en Biologie. Op het MBO vond ik eigenlijk alle vakken wel leuk. Ik was nou eenmaal graag met rekenen en cijfers bezig en vond dat altijd leuk om te doen.

5. Wat vond je het stomste vak op school?
Op de basisschool was dat taal, Engels en gym. Ik had een hekel aan bewegen en van de andere snapte ik niets. Ook het VMBO had ik een bloedhekel aan Engels, gym en natuurkunde, maar ook techniek was niet mijn favoriete vak. Op het MBO was het eigenlijk nog steeds Engels.

6. Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Op de basisschool stond ik om ongeveer half acht naast mijn bed. Toen ik naar het aangepaste onderwijs (einde basisschool en VMBO) moest ik om half zeven mijn bed uit komen. Op het MBO verschillende het enorm. Maar meestal stond ik tussen zeven uur en half acht naast mijn bed.

7. Hoe ging je naar school? Fiets, bus etc.
Naar de basisschool moest ik meestal lopen, heel soms mocht ik met de fiets. Bijvoorbeeld als we gym hadden. Toen ik naar het aangepaste onderwijs ging had ik recht op een taxi, want het was veels te ver om daar heen te gaan. Op het MBO heb ik ook altijd dankbaar van de taxi gebruik gemaakt.

Bron: www.weheartit.com

8. Wat voor schooltas gebruikte je?
Een rugzak, een schoudertas. Ik heb eigenlijk alle tassen wel gebruikt. Ik vond het namelijk heerlijk om elke keer weer een nieuwe tas te krijgen. Ik heb er dan ook een hele boel versleten. Mijn MBO tijd heb ik wel eenzelfde rugtas gebruikt. Dit omdat ik mijn laptop meestal mee moest nemen.

9. Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
Deo. Ik had/heb namelijk helemaal niets met andere beautyproducten en ik vond het al helemaal onzin om deze mee te nemen naar school. Stel dat er wat mee gebeurd en ik ben echt niet zo’n meisje die zich voor de spiegel staat op te maken op het toilet. Ik had wel wat beters te doen.

10. Wat voor agenda had jij vroeger?
Ik had meestal die van Forever friends. Die vond ik altijd heel schattig. Ik heb wel eens een ander gehad, maar ik greep meestal terug naar die van Fover Friends. Want die van Fover Friends was gewoon handig ingedeeld en het maakt mij niet uit dat die wat duurder was, dat was die waard.

11. Wat is jouw grootste schoolblooper?
Van de basisschool weet ik hem niet meer. Op het VMBO heb ik op mijn eerste dag door de klas geroepen dat ik ongesteld was. Daar ben ik nog lang mee geplaagd. Op het MBO ben ik in een overvolle aula op mijn bek gegaan toen ik drie treetjes op wou. Helaas heb ik daar een gekneusde poot aan over gehouden.

12. Wat deed je als de les saai was?
Op de basisschool ging ik voor me uit zitten staren en dagdromen, meestal kreeg ik daardoor helemaal niets meer mee van mijn omgeving. Op het VMBO begon ik met kletsen en onrust stoken en dat vonden de docenten echt niet leuk. Op het MBO speelde ik een speeltje op mijn laptop.

13. Wie is jouw favoriete leraar en waarom?
Op de basisschool was dat de juffrouw die inviel in groep vijf. Zij nam het voor mij op tegenover de rest van het personeel en de leerlingen. Op het VMBO de docente van administratie, met haar kon ik tenminste kletsen. Op het MBO was het mijn SLB-er. Het was een aardige man met wie ik kon praten.

14. Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school
Op de basisschool kregen we de opdracht om onszelf te tekenen. Maar omdat de juffrouw zo ontzettend lang had gedaan over haar uitleg had ik niet begrepen dat we onszelf moesten tekenen. Ik keek op de tekening van een vriendin en zag dat we een persoon moesten tekenen… Ik leek er totaal niet op!

15. Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Ik ben na het MBO verder gaan studeren. Ondertussen ben ik opzoek naar een baan/stage bij een bedrijf. Ik wil het liefst een baan waarin ik niet honderd keer van werkplek hoef te wisselen. Dus ik ga niet bij een accountantskantoor werken in verband met het naar klanten toe gaan, dat kan ik niet.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter