Tag: dit of dat

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ik kwam deze leuke tag, over boeken lezen, tegen op het blog van Yolande. Zij is net zoals ik gek op boeken lezen. Ik twijfelde in eerste instantie of ik hem moest invullen of niet, want ik vul al zoveel tags in de laatste maanden. Ik besloot het wel te doen, want hij is gewoon leuk en ik houd van lezen. Dus deze tag past wel bij mij. Dus altijd al benieuwd geweest of een boek dik moet zijn bij mij of dat ik van romantische romans houd of dat ik een recensie van iemand anders lees? Dan zou ik deze blog maar snel lezen.

Bron: www.weheartit.com

1. Audioboek of een echt boek?
Een echt boek. Ik houd er niet van om naar boeken te luisteren. Ik moet met mijn handen iets vast kunnen houden en soms iets honderd keer opnieuw kunnen lezen, dat gaat met een audioboek een stuk minder makkelijk. Ik voel me daar heel ongemakkelijk bij en houd het dus liever op een echt boek!

2. Zachte of harde kaft?
Het allerliefst hard. Deze vouw je minder makkelijk en het leest gewoon een stuk makkelijker dan een zachte kaft. Maar ik laat een boek niet staan omdat het een zachte kaft heeft. Ik besef me alleen dat ik er een stuk voorzichtiger mee om moet gaan om hem netjes te houden. Het kost moeite, maar dat lukt mij.

3. Fictie of non-fictie?
Ik weet het niet. Non-fictie kan in sommige onderwerpen heel goed zijn. Maar ik moet niet overspoeld raken met feiten en weetjes. Ik vind het fijn om gewoon te kunnen dagdromen bij een boek en niet mezelf bezig moeten houden met jaartallen en andere dingen om het verhaal te begrijpen.

4. Verzonnen of de echte wereld?
Ik houd van de echte wereld. Maar verzonnen kan ook heel leuk zijn, echter moet het niet zo ver van de waarheid af zitten dat het niet meer kan kloppen. Ik heb niets met boeken waarin ze opeens aankomen zetten met monsters of buitenaardse wezens die opeens oorlog willen voeren. Dan haak ik af!

5. Harry Potter of Twilight?
Dat is niet moeilijk kiezen. Harry Potter. Ik heb Twilight nog nooit gelezen, dus ik heb werkelijk waar geen idee waar dat over gaat. Maar ik heb ook nog nooit de behoeften gevoeld om er aan te beginnen. Terwijl ik de Harry Potter boeken verslonden heb en zelfs nu nog steeds met regelmaat lees.

6. Geleend of gekocht?
Geleend uit de bieb. Ik heb niet zoveel financiële middelen dat ik elk boek dat ik wil lezen kan kopen. Daarnaast vind ik het wel makkelijk dat als een boek niet aan mijn verwachtingen voldoet ik het terug kan brengen naar de bieb en een ander boek kan lenen. Dat gaat toch een stuk moeilijker met een gekocht boek.

Bron: www.weheartit.com

7. Boekenwinkel of online?
Ik heb met beide niet heel veel. Ik kijk wel tussen de boeken als ik in een boekenwinkel kom, maar meestal koop ik geen boeken. Online gebeurd hetzelfde. Ik kijk wel met regelmaat, maar ik koop eigenlijk nooit iets. Ik ben meestal alleen maar opzoek naar leuke nieuwe titels die ik misschien wil lezen.

8. Eenmalig boek of trilogie?
Trilogie. Ik vind het veel leuker om een persoon een paar boeken te kunnen volgen. Ik vraag me bij sommige boeken echt wel eens af hoe het met die persoon verder gegaan is, maar helaas is daar soms geen antwoord op omdat de schijf(st)er besloten heeft om er geen vervolg op te schrijven en dat is jammer.

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Ik zou het liefst kiezen voor; lief en dik. Helaas staat deze optie er niet tussen. Dus dan kies ik voor lief en kort. Ik heb namelijk niet zo heel veel met hele zware onderwerpen. Het ligt er wel een beetje aan wat voor een onderwerp, maar toch. Ik houd daarin tegen wel van dikke boeken, maar ook niet te dik.

10. Romantisch en actie?
Romantisch. Ik heb helemaal niets met actieboeken. Bij romantische boeken kan ik wegdromen en hoef ik niet na te denken. Tenminste meestal bevat het van die onderwerpen waarin er geen gekke dingen gebeuren en waarin iedereen gelukkig is en dat vind ik echt heel fijn. Maar zo moeten niet alle boeken zijn.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
In de zon. Ik vind het heerlijk om die warmte op mijn huid te voelen. Maar in de lente, herfst en winter vind ik het fijn om een knusse omgeving op te zoeken. Heerlijk weg te kruipen en niet na te denken over of het gaat waaien of regenen. Maar de zon heeft toch wel mijn voorkeur als het gaat om mijn leesplek.

12. Warme chocolademelk of koffie?
Ik heb al in geen tijden meer warme chocolademelk gedronken. Maar ik heb echt helemaal niets met koffie, dat vind ik zelfs vies, tenminste het stinkt. Dus als ik echt moet kiezen dan kies ik voor warme chocolademelk. Maar je maakt mij gelukkiger met thee of sap. Maar dat staat er geloof ik niet tussen!

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Zelf beslissen. Ik lees echt wel eens een recensie, maar als die heel negatief is, terwijl mij het boek toch heel erg aanspreekt dan ga ik toch het boek lezen. Ik lees meestal alleen recensies om te bekijken waar een boek over gaat en of deze op mijn to read list komt te staan of toch maar niet.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter