Tag: a-b-c

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ik zag deze tag bij iemand staan en ik besloot dat ik hem wel leuk vond en dat ik hem ook wou invullen. Hij is wel in het Engels en daardoor heb ik sommige dingen wel moeten vertalen in Google, ik hoop dan ook dat deze alles goed vertaald heeft. Verder waren er gelukkig een hele boel woorden waar ik zelf al uitkwam, dus ik denk dat ik hem wel aardig goed ingevuld heb. Zo niet, spreek me er alsjeblieft op aan zodat ik het kan veranderen. Want alleen op die manier leer ik ervan en dat is mijn bedoeling.

Bron: www.google.nl

Age:
Ik ben sinds negen augustus vorig jaar 18 jaar. Ik had er achteraan willen zeggen ”de leeftijd dat je je rijbewijs mag halen” alleen deze leeftijd is in november verlaagd, dus dat is niet meer van toepassing. Ik ben wel volgens de wet officieel volwassen. Maar daar gedroeg ik me allang naar.

Best friends:
Ik heb niet zo heel veel goede vriendinnen, maar de vrienden die ik heb zijn allemaal belangrijk. Er is echter een vriendin die ik al vanaf de kleuterschool ken en waarvan ik hoop dat de vriendschap nooit meer overgaat. Wij steunen elkaar echt door dik en dun en ik verwacht dat we dat altijd zullen blijven doen.

Chore you hate:
Ik heb maar een klusje dat ik echt enorm haat. Tafel dekken en tafel afruimen. Ik heb daar echt een enorme hekel aan. Al sinds het moment dat het klusje is ingevoerd. Gelukkig is het tegenwoordig wel zo dat ik het niet meer elke dag hoef te doen omdat mijn zus niet meer thuis woont, dat is wel fijn.

Dreamhouse:
Een huis met een zwembad. Ik zou het zo ontzettend fijn vinden om een huis te hebben waarin een zwembad zit. Gewoon kunnen zwemmen op het moment dat ik daar zin in heb zonder dat ik daar voor weg hoef. Ik vind het trouwens ook wel prettig als ik een huis heb met een tuin, lekker buiten zitten.

Essential start of your day:
Even rustig in bed kunnen blijven liggen zonder er meteen uit te hoeven springen op het moment dat de wekker gaat. Ik houd er wel van om echt wakker op te staan. Helaas lijkt het wel alsof me dat nog amper lukt, want ik sta meestal met een hoofd vol mist op en ben pas een uur nadat ik opgestaan ben wakker.

Favorite color:
Mijn lievelingskleur is toch wel echt blauw. Vroeger wou ik alles in het blauw, tegenwoordig zijn de meeste accessoires in mijn kamer blauw en heb ik qua kleding toch wel andere kleuren aan. Ik denk dat als ik naar kleding kijk roze mijn lievelingskleur is. Ik heb echt heel veel roze kleding in mijn kast hangen.

Gold or sliver:
Eigenlijk geen van tweeën. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor zilver. Ik vind zilveren sierraden ook mooier dan gouden. Ik vind goud echt zo heel duur staan en daar houd ik helemaal niet van. Zilver kan ook heel duur zijn, maar ik vind het toch iets leuker aandoen. Iets persoonlijker.

Height:
Ik ben al jaren 1.79. Ik rond het stiekem altijd af naar 1.80, want wie gaat er nou over die ene centimeter vallen. Maar vroeger vond ik het echt een ramp om zo lang te zijn. Het liefst wou ik een heel stuk kleiner zijn. Ik was namelijk altijd de langste van de klas en dat met gym. Ik was te sloom.

Instruments I play:
Ik speel helemaal geen instrumenten. Ik ben niet echt muzikaal aangelegd en ik vind zingen nog net een beetje leuk als ik het gewoon mag doen wanneer niemand mee luistert. Maar een instrument bespelen heb ik geen behoeften aan en met mijn handicap zal het waarschijnlijk geen succes worden.

Job Title (most recent):
Ik ben op het moment eigenlijk vooral scholier. Ik loop wel stage twee dagen per week op een administratieve afdeling van een kantoorhandel, maar verder ben ik vooral scholier en dat vind ik wel prima. Ik heb straks nog genoeg tijd om te gaan werken en op dit moment lukt het niet naast een opleiding.

Kids:
Daar wacht ik nog wel een aantal jaren mee. Ik zou in de toekomst heel graag moeder willen worden, maar ik weet niet of het voor mij weggelegd is in combinatie met mijn handicap en ik denk daar nu ook nog niet echt bij na. Ik denk dat ik me daar pas mee bezig houd als ik echt zwanger wil worden.

Life is incomplete without:
Mijn huisdieren. Ik denk dat ik vooral daar niet zonder kan, knuffelen en aandacht wanneer ik het wil dat vind ik van huisdieren fijn. Maar ik moet er ook niet aan denken om mijn leven door te moeten brengen zonder mijn ouders en vrienden. Ik hoop dan ook echt dat ik deze voorlopig nog niet hoef te missen.

Music that you always listen to:
Ik ben heel erg fan van de Hitzone cd’s. Op die cd’s staan echt allerlei soorten stijlen. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar popmuziek. Ik houd ook heel erg van om een beetje de nieuwe muziek te draaien. De hits die op dat moment gedraaid worden op de radio draai ik vaak thuis ook als ik muziek luister.

Bron: www.google.nl

Nickname:
Ik heb niet echt een bijnaam. Ik word meestal gewoon aangesproken met mijn voornaam. Een enkeling noemt mij Ann en dat vind ik prima. Ik heb ooit wel bijnamen gehad, maar die worden nu niet meer gebruikt omdat deze door een bepaald persoon gebruikt werd en die is niet meer in mijn leven.

Overnight hospital days:
Ik kan me er maar twee herinneren. Dat was in 2010 voor mijn handoperatie. Ik moest een dag van te voren komen en na de operatie een nacht blijven. Maar ik heb toen ik klein was ook even in het ziekenhuis gelegen, echter weet ik daar niets van en ik weet ook niet hoelang ik er toen gelegen heb.

Phobias or fearts:
Ik ben als de dood voor slangen. Ik weet niet waarom, maar ik wil deze dieren niet zien. Niet in een dierentuin achter glas en niet op televisie. Laat staan in het echt, dan weet ik niet wat ik ga doen. Verder ben ik niet zo heel erg fan van donker. Ik moet met licht aanslapen als ik alleen ben. Anders ben ik bang.

Qoute from a movie:
Ik kan uren over deze vraag gaan verzinnen, maar heel eerlijk gezegd onthoud ik dit soort dingen niet. Ik kan ze opschrijven en dan na een half jaar teruglezen en denken ”wat was er nou zo bijzonder aan deze qoute?”. Op het moment zelf slaan ze vaak ergens op, maar daarna toch niet zo.

Reason to smile:
Ik heb altijd wel een reden om te lachen. Maar meestal komt dat door de huisdieren. Zij halen vaak weer iets geks uit waardoor ze op mijn lachspieren werken. Verder kan er net iets grappigs gebeuren door een spasme en dan kan ik toch ook wel lachen, mits ik mezelf geen pijn gedaan heb.

Sblings:
Ik heb een oudere zus van 20. Zij is precies twee jaar en twee weken ouder dan dat ik ben. Zij is net als ik iets te vroeg ter wereld gekomen waardoor we veel minder schelen dan dat we eigen hadden moeten doen. Zij hoort van eind augustus te zijn en ik van begin oktober. Echter is zij van eind juli en ik van begin augustus.

Time you wake up:
Op schooldagen moet ik tussen 06.30 en 07.30 uur mijn bed uit. Want dan moet ik van mezelf toch wel een beetje op tijd op, ook als ik niet het eerste uur moet beginnen en in het weekend sta ik meestal tussen 08.00 en 08.30 naast mijn bed. Ik mag dan van mezelf redelijk uitslapen, maar soms lukt dat niet.

Underwear:
Ik draag meestal hipsters. Ik heb namelijk een hekel aan de andere modellen en deze draag ik dan ook niet graag. Echter ontkom ik er soms niet aan en dan draag ik nog wel eens een slip. Verder draag ik natuurlijk een bh en alle andere soorten ondergoed (denk aan sokken en shirts) die andere dragen.

Very important day this year:
Mijn verjaardag! Nee, er is niet echt een dag dit jaar die ik heel belangrijk vind. Ik heb wel een paar dagen waar ik naar uitkijk. Ik kijk uit naar de vakanties, naar mijn verjaardag en waarschijnlijk komen er in de loop van het jaar nog wel een paar dagen bij waar ik naar uit ga kijken, maar er zijn geen belangrijke dagen.

Worst habit:
Vergeetachtigheid. Ik vergeet echt heel veel. Geef mij nu een opdracht die ik over vijf minuten moet doen en ik vergeet het naar alle waarschijnlijkheid en dat ik vet irritant. Waarschijnlijk heeft dat met mijn hersenletsel te maken en kan ik er niets aan doen. Maar het is en blijft gewoon heel lastig.

X-ray’s you’ve had done:
Een keer mijn linkerhand. Deze had tussen de deur gezeten. Mijn zus wou de deur sluiten en mijn ringvinger zat er tussen en het bovenste kootje was eraf. En ik heb twee röntgenfoto’s gehad voor mijn rug, deze loopt namelijk in een s-bocht en dat moet in de gaten gehouden worden. Ook heb ik een MRI gehad.

Yummy food you make:
Ik kook niet. Maar ik help vaak wel mee met het bakken van taarten, koekjes of cakjes, want zonder hulp kom ik echt niet ver. (Lees: het zal niet eetbaar zijn). Heel veel verder dan dat kom ik op het moment niet. Maar ik weet ook niet of de rest echt onder het lekkere eten valt wat er op het moment bedoelt wordt.

Zoo aminal:
Vroeger zou ik meteen dolfijnen roepen, tegenwoordig apen. Ik ben altijd heel nieuwsgierig hoe die beesten voortbewegen. Iedereen zegt altijd dat wij er van afstammen en dat ze zo slim zijn. Maar ik zie het vaak niet. Ze komen op mij best wel dom over, maar misschien komt het omdat ze daar maar wat zitten!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter