Qoutes – oktober 2016

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ten opzichte van vorige maand gaat het een stuk beter. Ik ben minder depressief en ik zit een stuk beter in mijn vel. Ik heb het nog wel moeilijk met alles wat er gebeurd is en ik vraag mezelf nog met regelmaat af hoe ik het allemaal moet redden. Maar ik red het, ik ben ingestort en ik heb mezelf opgeraapt en ben verder gegaan. Het was moeilijk, maar het is wel goed geweest. Ik ben weer op mezelf aangewezen op een bepaalde manier en dat is vreemd. Toch voelt het goed om de touwtjes weer in handen te hebben en weer wat meer de controle over mijn leven te hebben!

Ik voelde me deze maand niet altijd het positiefst. Een hele boel mensen zouden zeggen dat ik depressief was. Zo voelde ik me niet echt (meer). Ik was het soms alleen zat om als maar sterk te moeten zijn. Ook ik zit er wel eens even doorheen en ik weet soms ook niet meer hoe ik verder moet. Maar dat betekend niet dat ik een negatief persoon ben, ik ben ook maar een mens.

Ik haat het als ik alles op een weegschaal moet leggen. Ik wil soms ook wel eens gewoon kunnen zeggen wat ik denk. Helaas is dat in mijn familie niet mogelijk, er is altijd wel iemand die op de kast springt en zegt dat ik het niet goed doe. Ik weet soms niet hoe ik er mee om moet gaan. Het is daarom fijn als ik eens niet het gevoel heb dat ik dat moet doen en me moet verantwoorden.

Ik geloof dat ik soms niets anders doe dan dit. Ik durf geen sprong in het diepen te nemen en echt te leven. Ik leef alleen om mijn rekeningen te betalen. Ik weet dat we uiteindelijk allemaal dood gaan, maar ik heb nog niet echt ervaren hoe het is om te leven. Ik weet dat dat best wel erg klinkt, maar het is wel de waarheid. Ik heb zelfs op het moment het gevoel dat ik alleen maar aan het overleven ben.

Iets wat absoluut de waarheid is echter is het wel eens moeilijk om moed te houden. Ik weet dat ik dat moet houden, maar dat is echt heel moeilijk als je geen idee heb wat er gaat gebeuren. Ik heb heel graag de controle en wil graag weten wat er gebeurd zodat ik er naar toe kan leven. Maar omdat niets zeker is is het heel moeilijk om alle opties open te houden en de moed er in te houden.

Wat zou ik dat graag doen, het verder gaan. Maar dat is nog best wel lastig. Ik ben zo verschrikkelijk boos om wat er gebeurd is en ik baal echt van alles. Toch is er niets meer aan te veranderen, toch maakt dat het niet makkelijker. Ik weet dat ik door moet en dat ga ik ook zeker, maar het is ontzettend lastig om er overheen te stappen en door te gaan met mijn leven. Maar het gaat mij lukken.

Ik heb regelmatig het gevoel dat ik moet veranderen. Dat niemand mij accepteert zoals ik ben en dat ik nooit de prins op het witte paard tegen ga komen. Dat doet pijn. Maar ik weet dat het niet aan mij ligt, maar aan het feit dat andere mensen mij niet kunnen accepteren. Ik moet dat niet op mezelf betrekken.

En dat ben ik! Iets wat ik niet wil zijn, maar ik ben het wel. Het is iets waar ik niet zo makkelijk mee stop. Het is lastig om me niets aan te trekken van mensen die wat vinden van mij. Er hebben zoveel mensen wat te vertellen over mij dat het best wel eens lastig is dat mensen het ook echt moeten vertellen. Ik wil soms er gewoon voor kunnen vluchten en mijn eigen plan trekken. Maar dat is lastig,

Ik heb een hele boel dromen, maar ik durf niet anders dan er alleen van te dromen. Iets wat eigenlijk best wel erg is, want ook ik verdien het om mijn dromen tot uitvoer te brengen. Maar dat is best lastig en ik weet niet of ik op dit moment het lef heb om er iets mee te doen. Want wat gaat iedereen er van vinden en wat gaat het mij opleveren? Vragen zonder antwoorden en dat vind ik heel spannend!

Bron

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter