Qoutes – november 2015

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ik zit soms behoorlijk met alles in de knoop. Het einde van het jaar is in zicht en ik ben bang voor volgend jaar en toch wil ik met vertrouwen naar de toekomst kijken. Ik wil sterk blijven, maar soms, heel soms wil ik wegvluchten. Het is moeilijk om de realiteit onder ogen te blijven zien, om sterk te blijven moet ik heel soms even mijn ogen sluiten en er op hopen dat het er niet is. Heel even moet ik kunnen dromen van een beter leven. Om daarna weer te strijden voor de dingen die ik wil hebben.

accept-what-is

Dit is ergens zo ontzettend makkelijk gezegd, maar aan de andere kant ook zo ontzettend de waarheid. We zouden veel minder bezig moeten zijn met wat gebeurd is en los moeten laten wat er was. Maar we zouden helemaal vertrouwen moeten hebben in wat er gaat gebeuren. Het komt wel goed, ook al is het moeilijk te geloven. Ik vind het ontzettend moeilijk, maar het is wel de waarheid.

here-i-am

Ik weet zeker dat een hele boel mensen niet verwacht hadden dat ik hier terecht zou komen. Ze hadden verwacht dat ik al veel eerder zou opgeven. Ik zelf ook. Ik had echt niet verwacht dat ik zo sterk ben, maar het is echt zo dat je sterk bent op het moment dat je geen keuze hebt. Ik ben door diepe dalen gegaan, maar ik heb elke keer weer de top bereikt. Het zei met moeite, maar ik ben er!

be-strongIk ben sterk, sterker dan ik soms zou willen. Maar ik ben ook sterk op de momenten dat het nodig is. Zoals ik net al zei, op het moment dat je geen keus hebt zie je pas hoe sterk je echt bent. Dan leer je jezelf kennen. Maar heel soms zo je niet sterk willen zijn, zo je gewond in je bed willen liggen en je zwakte laten zien. Helaas moet je opstaan en door gaan. Je moet sterk zijn om te overleven.

being-happyIk probeer zeker verder te kijken dan alle imperfecties die het leven heeft. Ik probeer ervoor te zorgen dat dat mijn geluk niet beïnvloed, maar soms gebeurd dat wel en baal ik enorm. Het leven is mooi en ik mag gelukkig zijn ondanks alles wat er gebeurd. De imperfecties zorgen er alleen maar voor dat je dankbaar bent voor de dingen die wel perfect zijn.

every-new-day-is-another-chance-to-change-your-lifeElke dag neem ik mezelf voor, vandaag ga ik stappen zetten richting een ander leven. Het leven waar ik van droom. Maar het is soms zo moeilijk om dat ook echt te doen. Soms ben ik dagen bezig met moed verzamelen om verder te komen in mijn leven. Ik kan het en ik doe het, maar het komt me soms enorm veel moeite. Maar mijn leven zal veranderen daar ben ik zeker van.

its-not-a-dreamDit is zowel in positieve zin als in negatieve zin te zien. Mijn leven is hoe mijn leven is, soms gebeuren er dingen in waarvan ik nooit verwacht had dat het zou gebeuren, in positieve zin. Dan ben ik blij dat het geen droom is. Maar soms zou ik willen dat ik sommige delen van mijn leven wel droomde, dat het nooit zou gebeuren. Helaas ben ik toch klaarwakker, want het gebeurd.

make-things-happenIk ben de enigste die verandering kan aanbrengen in mijn leven. De enigste die daar geen toestemming voor nodig heeft van mijzelf. Ik kan er alleen zelf voor zorgen dat het gebeurd. Hoe eng dat soms ook is, want veranderingen zijn niet altijd leuk. Maar vaak wel nodig om verder te komen. Ik wil een hoop en ben dolblij met het feit dat ik verder kan. Dat ik het laat gebeuren.

music-helps-me-escape-from-reality-i-live-inHeel soms wil ik dit leven niet leiden. Dan wil ik vluchten, maar waar heen? Ik wil mijn familie en vrienden niet achterlaten. Ik wil alleen niet hebben wat er nu gebeurd. Door muziek te luisteren kan ik soms heel even vergeten dat het dit allemaal gebeurd. Ik kan even dromen van een leven wat ik wel wil leiden. Ik kan even voor me zien hoe het straks gaat als de storm over is.

Bron

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter