Qoutes – juli 2017

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Ik ben deze maand hard gevallen. Ik kwam er achter dat ik toch heel veel last had van mijn onzekerheid en dit werd door sommige mensen behoorlijk bevestigd. Ik werd daardoor angstig en boos en heb gehandeld in deze angst en boosheid. Deuren dichtgetrokken! Toch ben ik ook weer opgestaan. Ik kan absoluut nog niet zeggen dat ik weer helemaal sta, maar ik voel me goed en weet zeker dat het goed gaat komen. Ik heb het om kunnen zetten in kracht, ondanks dat het me wel een hoop gekost heeft ben ik er gekomen. 

Daar ben ik deze maand achter gekomen. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden, maar ik ben er niet heel verdrietig onder. Ik was in het begin heel boos en verdrietig, nu denk ik dat het goed is. Niemand hoeft met mij om te gaan en ik hoef met niemand om te gaan. We gaan met elkaar om omdat we dat willen. Zo is het nou eenmaal. Ik kan niet zonder vertrouwen met iemand omgaan, dus houdt het op.

Er staan een hele boel leuke dingen te gebeuren. Ik kijk daar echt naar uit. Het leven loopt zoals het leven loopt, waardoor dingen toch weer anders lopen dan verwacht. Maar als ik alles opnoem wat waarschijnlijk in 2018 gaat gebeuren dan sta ik nu al te juichen. Ik kijk er naar uit en heb er zin in. De rest van 2017 wordt al top als ik me de rest van het jaar zo blijf voelen. Op de rand van geluk!

Dit wil ik nog wel eens vergeten. Ik ben heel erg geneigd om heel lang in fouten te blijven hangen. Het is niet goed dat ik sommige fouten heb gemaakt, maar ik ben ze niet. Ik heb er van geleerd (dat betekend niet dat ik de fout daarna nooit meer gemaakt heb) en ben verder gegaan. Ik wil mijn fouten altijd tot het uiterste analyseren en dat is nou niet echt aan te raden. Niet doen, gewoon niet doen!

Ik heb de laatste maand een paar veranderingen in mijn leven doorgevoerd en daardoor werd mijn leven echt beter. Het is heel raar en moeilijk om te doen. Maar het was wel heel goed om te doen. Ik ben echt blij dat ik het gedaan heb. Ik heb het soms niet heel goed aangepakt, maar de uitwerking is hetzelfde. Er is een verandering opgetreden en mijn leven werd daar een stuk beter van dan dat het was.

Begrijp me niet verkeerd. Ik maak ook fouten en ik ben ook schuldig aan bovenstaande dingen. Dat is ieder mens. Maar soms heb ik het gevoel dat sommige mensen (waaronder ik) het aantrekken. Net alsof wij het toestaan. Iets wat ik absoluut niet wil, maar ik word met regelmaat in drama’s gezogen, pijn gedaan of genegeerd. Blijkbaar sta ik het toe, ik weet niet hoe ik daar mee moet stoppen. Maar dat gaat gebeuren!

Echt waar was mijn eerste reactie toen ik deze qoute las. Dat geeft meteen aan hoe ik tegen mezelf aankijk. Ik vind mezelf niet altijd genoeg. Ik vind dat ik beter moet kunnen, sneller en dat breekt mij wel eens op. Want ik ben goed zoals ik ben en ik kan niet perfect zijn. Ik zal fouten blijven maken en dat is niet wat ik wil, maar wel wat bij het leven blijft horen. Maar dat betekend niet dat ik niet goed genoeg ben!

Ik ben afgelopen mensen kwijt geraakt omdat ik vertelde wat ik belangrijk vind en andere mensen vonden dat ik niet moest zeuren. Iets wat mij zo ontzettend boos maakte. Ik heb het gevoel monddood te moeten zijn en alleen voor andere op deze wereld te moeten zijn. Mensen niet tot last zijn, maar wel aan komen rennen als zij dat willen. Daar stop ik mee en ik ga staan waar ik voor wil staan en als ik daarmee mensen verlies, jammer!

Dat probeer ik echt. Vooral als het even wat moeilijker is dan dat ik gehoopt had dan is het heel fijn als ik een klein lichtpuntje vind. Het is niet makkelijk om ze te zien, maar als het lukt dan kan ik echt met een glimlach zitten. Ik probeer mijn hersenen echt te trainen in de lichtpuntjes en ze te laten zien aan andere mensen. Want ik mag er trots op zijn dat dit mij ondertussen lukt, want een paar maanden geleden kon ik dat nog niet!

Bron

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter