Qoutes – januari 2016

geplaatst in: Challenges en tags | 0

De droom waar ik het in de vorige qoutes over had heb ik teruggevonden. Ik kan weer dromen over op mezelf (begeleid) gaan wonen. Ik heb een heel klein beetje hoop aangeboord. Maar ik heb er ook een beetje angst bijgekregen, want wat als het allemaal niet lukt? Ook heb ik het gevoel dat de organisatie die mij binnenkort gaat behandelen af wil gaan zien van behandeling. Ze hebben naar mij nog niks laten weten, maar juist het feit dat ik nergens meer reactie op krijg geeft mij geen goed gevoel.

but-im-little-bit-scared-of-what-comes-after

De laatste weken hebben we best wel wat beslissingen genomen en nieuws gehoord waardoor onze toekomst als gezin onzeker is geworden. We hadden geen andere keus omdat we op deze manier niet verder konden, maar wat komt hierna? Hoe gaat het allemaal lopen en wat gaat het ons kosten? Ik heb geen idee en dat maakt mij best wel bang om verder te kijken, maar ik wil ook hoop houden in een goede afloop. Want anders dan wordt het toch wel heel moeilijk volhouden.

im-sorry-that-i-wasnt-what-you-wanted

De laatste tijd heb ik wel eens het gevoel dat ik mensen teleurstel. Mensen zouden mij volgens mij graag anders zien en dan vraag ik me af waarom. Ik ben misschien niet meer de persoon van een paar jaar geleden, maar dat is toch alleen maar logisch. Iedereen wordt ouder, iedereen maakt dingen mee waardoor ze veranderen. Ik ben daardoor misschien dingen kwijt geraakt die mensen heel prettig ervaarde aan mij en dat is jammer. Maar als ik jou daardoor teleurstel dan vraag ik me af wat voor vriend je echt bent.

never-let-go-of-your-dreams

Ik was de droom om ooit op mezelf te gaan een paar dagen kwijt. Ik was bang en kon niet geloven dat het ooit goed gaat komen. Maar hoewel ik het allemaal nog best wel spannend vind geloof ik wel dat er ooit een oplossing komt. Ik weet alleen niet wanneer en dat maakt het best wel spannend. Maar voor iedereen komt een oplossing dus ook voor mij. Ik heb besloten dat ik blijf dromen en geloven van een goede oplossing.

different-doesnt-mean-wrong

Ik ben al mijn hele leven anders. Deels door mijn beperking en deels doordat ik er in geloof dat het nou eenmaal goed is om anders te zijn. Ik wil niet meelopen met de hele kudde, ik wil er ook niet tegenin gaan maar ik wil mijn eigen weg en hoewel dat er soms best wel eens voor zorgt dat ik twijfel en dat ik heel soms toch aan wil sluiten bij de kudde, doe ik het nooit. Ik kan er trots op zijn dat ik anders ben en alleen iets doe als ik het zelf wil doen. Niemand die er voor kan zorgen dat ik hetzelfde doe wat andere doen, want anders zijn betekend niet dat ik het fout doe.

stop-wishing-start-working

De laatste tijd heb ik gewenst dat het allemaal goed zou komen. Maar elke dag baalde ik weer van het resultaat. Niks aan mijn blog gedaan, niks aan mijn studie. En opeens viel het kwartje. Als ik wil dat ik meer ga bloggen dan zal ik daar energie in moeten steken. Als ik wil dat er meer aan mijn studie ga doen dan zal ik daar energie in moeten steken. Ik kan wel wensen dat het beter gaat, maar zolang ik het niet probeer zal het niet gaan lukken. Dit betekend niet dat het door er aan te werken het meteen fantastisch gaat, maar het begin is er.

i-wont-let-you-close-enough-to-hurt-me

Naast het feit dat ik het gevoel heb dat ik mensen teleurstel, heb ik het gevoel dat ik mensen niet dichtbij genoeg laat. Misschien zijn een hoop mensen daar wel teleurgesteld over. Ik heb niet graag hele goede gesprekken en toch ook weer wel. Ik denk dat er naast mijn ouders maar een à twee personen zijn die echt dichtbij komen en dat is mijn beste vriendin en mijn psycholoog. Mijn psycholoog telt niet helemaal, maar ook zij doet mij wel eens pijn met haar gedrag en haar mening.

change-the-game-dont-let-the-game-change-you

Ik ben echt wel veranderd door het spel. Helaas. Maar aan de andere kant lijkt het me ook goed, want als het spel veranderd en ik blijf hetzelfde dan ga ik het verliezen. Ik zal mee moeten gaan in de veranderingen van het spel en toch is het niet goed als het leven je zo veranderd heeft dat je geen hulpverleners meer vertrouwt. Dat je bij het woord arts al in de stress schiet en je elke keer weer jezelf er van moet overtuigen dat het deze keer anders kan zijn.

being-happy-is-the-only-way-to-happy

Er komt een happy end. Wanneer? Ik heb in ieder geval besloten om gelukkig te sterven. Maar het liefst wil ik al ver voor mijn dood gelukkig zijn. Want het leven is zoveel leuker als je vertrouwen hebt in een goede afloop en als je vrolijk bent. Dat heb ik de afgelopen dagen wel weer mogen meemaken en daar ben ik heel blij om. Ik weet dat dat niet betekend dat ik niet meer depressief bent en ik weet ook dat die zo maar weer de kop op kan steken, maar het kan ook betekenen dat ik weer een stapje dichter bij een happy end kom.

Bron

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter