Qoutes – december 2015

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Als ik terug kijk op 2015 was het een jaar waarin ik in een achtbaan ben gestapt waarin ik nooit had willen stappen. Maar nu ik er in zit, zit ik best wel lekker en geeft het me een gevoel van veiligheid. Ik ben nog niet klaar om in de volgende achtbaan te stappen, maar ik moet wel. Ik moet in de achtbaan stappen van 2016 en die jaagt me best wel wat angst aan. Ik ben namelijk een paar dagen geleden mijn belangrijkste droom kwijtgeraakt. Iets waar ik echt helemaal voor levende is er niet meer.

do-not-apologize-for-who-you-are

Ik voel me vaak schuldig over wie ik ben en hoe ik reageer. Ik wil heel graag anders reageren of doen, maar helaas communiceren mijn hersenen en lichaam niet zoals ze zouden moeten. Daardoor bied ik nog wel eens mijn verontschuldigen aan. Maar waarom eigenlijk? Omdat ik iets heb waar ik niet aan kan doen? Omdat ik ben wie ik ben? Dat lijkt me niet de bedoeling.

sometimes-i-want-to-go-back-in-time-and-punch-myself-in-the-face

Hoe vaak ik in het verleden mijn hoofd niet heb laten hangen en het helemaal niet meer zag zitten. Als ik terug zou kunnen in de tijd dan zou ik roepen dat ik me niet zo moet aanstellen. Het komt allemaal echt wel goed. Dat ik het bewijs ben. Maar ik kan (gelukkig) niet terug in de tijd. Want ik vermoed dat ik dan nu nog hoofdpijn heb van het vele slaan.

take-time-to-do-what-makes-your-soul-happy

Wat maakt mijn ziel nou echt gelukkig? Helaas ben ik het helemaal kwijt. Ik zou zoveel willen roepen, maar ik zou even niet weten wat. Er zal heus wel wat zijn wat mij gelukkig maakt. Alleen op het moment voelt het alsof ik rondloop als een kip zonder kop. Ik heb echt even geen idee wat ik aan het doen ben, behalve dan overleven. Ik heb geen idee wat mij gelukkig maakt.

music-has-the-ability-to-repair-brain-damage-and-return-lost-memories

Ik vind het heerlijk om naar muziek te luisteren. Daar ben ik ook helemaal dol op. Zeker als het er voor zorgt dat ik wat minder pijn voel door alles wat er gebeurd is. Het haalt net de scherpe kantjes van het leven af. Maar het is nog leuker als ik me opeens weer iets herinner waar ik al een tijd niet aan gedacht had. Muziek geeft me een gevoel van vrijheid.

life-is-like-a-rollercoaster

Ik zou willen zeggen wanneer gingen we omhoog dan? Maar dat is niet eerlijk. Hoewel er dit jaar niet veel hoogtepunten waren, waren ze er wel. Ik heb alleen ze niet echt kunnen zien. Daar baalde ik best wel van. Helaas heb je van die jaren dat de hoogtepunten niet hoog genoeg kwamen om de dieptepunten te overstijgen. Ze zijn er, maar echt goed zichtbaar zijn ze niet.

everything-happend-for-a-reason

Soms zou ik zo graag willen weten wat die reden is. Want waarom gebeurd dit? Waarom moet ik op het moment het gevoel hebben dat mijn leven even niets betekend dat ik geen richting heb. Waarom moet het gene waar ik zo naar uit keek me afgepakt worden? Ik vind het zo moeilijk om te geloven dat het een reden heeft en dat het wel goed komt. Ik geloof het gewoon niet.

never-let-go-of-your-dreams

Ik heb door de gebeurtenissen van afgelopen week echt op het punt gestaan om mijn dromen te laten gaan. Gewoon omdat ik niet meer weet op welke manier ik er voor moet vechten. Ik wil wel blijven dromen, maar als het zo moeilijk is om die droom te bereiken dan weet ik niet of het het allemaal wel waard is. Ik weet op het moment daarom echt niet of ik hem moet laten gaan. Of dat ik …

follow-your-dreams-they-know-the-way

… Hem moet blijven volgen. Ik wil heel graag hem blijven volgen, want het is een van de weinige dingen die me op het moment op de been houdt. Maar ik ben de weg echt even kwijt geraakt. Misschien ben ik wel heel even mijn droom kwijt geraakt. Maar als mijn droom echt zelf de weg weet dat vind ik hem wel weer terug. Dan komt het vast wel weer goed.

Bron

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter